Blogolj!

Mi a baj a házassággal?


Civil szervezetek, alapítványok, egyházak ezekben a napokban ünneplik a Házasság Hetét. Ezt többen, többféleképpen tartják: van akiket teljesen hidegen hagy, vannak aki megpróbálnak minél több programon részt venni, és vannak olyanok, akik pont ezeket a napokat tartják alkalmasnak, hogy páros lábbal szálljanak be  házasság intézményébe.

Pár nappal ezelőtt Tordai Bence jelentettek ki az ATV műsorában, hogy a férfi és nő közötti házasság, ronda, kirekesztő modellje a házasságnak, tette ezt egy olyan műsorban, ahol erősen kritizálták a Házasság Hete rendezvényt, mert leszűkíti a házasságot férfi és nő kapcsolatra.
Tegnap pedig Szél Dávid, az Apapara blog írója fejtette ki, hogy milyennek is kellene lennie a rendezvénynek.  "Egyetlen dolgot nem értek csak. Hogy 2020-ban mégis mi a francért kell propagálni a házasságot?  Vagy ha már propagáljuk, akkor az mégis hogy lehet, hogy melegeknek nem lehet? (...) De mégis mire eszköz a házasság? Semmire. A házasság nem egy lépés valami felé és nem is valaminek a célja."
Kezdjük ott, hogy a Házasság Hete egy civil kezdeményezés, amely úgy ünnepli a házasságot, ahogy ő akarja, még ha ez a szabadelvű gondolkodóknak nagyon is fáj. Ezek a megszólalások olyanok, mintha bekopognék Erzsi nénihez a helyi nyugdíjas otthon szervezőjéhez, hogy megmondjam neki, hogyan ünnepeljék a nőnapot, a farsangot vagy kiket hívjanak meg előadónak.

Házasság Hete messze nem kap akkora figyelmet a médiában, mint amekkorát mondjuk a melegfelvonulás szokott ilyenkor kapni, de még ha kap egy kis figyelmet, az esetek egy részében csak megvetést, lesajnálást kapnak a szervezők, a résztvevők. 
De miért zavarhat egyeseket, hogy azok, akik a házasságot egy férfi és egy nő szövetségének tekintik, egy hétig erre szeretnék a figyelmet irányítani. Miért zavar az bárkit is, hogy sokan úgy gondolják, hogy bár vannak olyan házasságok, melyek menthetetlenek, alapvetően nem úgy gondolnak erre az állapotra, mint egy kabátra, mely ha egy picit lukas vagy foltos lesz, mehet  kukába? Miért zavar bárkit is, hogy vannak olyanok, akik a házasságot szentségnek, Isten ajándékának tartják és fontos nekik, hogy Isten előtt kössék meg a házasságot? Miért zavar bárkit, hogy vannak olyan emberek, akik még hisznek a hagyományokban?

Félő, hogy még sok olyan gyermek születik, aki hasonló gondolkodású családban nő fel és később ő is hasonló módon fogja nevelni a gyerekeit? Félő, hogy ezzel a gondolkodással fent marad a magyarság? Valószínűleg valahol itt kell keresnünk a válaszokat.
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/90376/pics/lead_800x600.jpg
házasság,meleg,Tordai Bence
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?