Blogolj!

Bécsnek büszke bálja


Kétszáz éves történelme során most először engedélyezték egy azonos nemű párnak, hogy elsőbálozóként részt vegyenek a bécsi Operabálon.

Iris Klopfer és párja, a magát nembinárisként meghatározó Sophie Grau Németországban találkoztak az iskolás éveik alatt, és hat évig együtt táncoltak. Február 20-án pedig ők lesznek az első olyan páros a bécsi Operabálban, akik nem nő-férfi párként csatlakoznak a többi 288 elsőbálozóhoz – írja a Pink News.

A bécsi Operabál az osztrák társasági élet egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, amely egészen 1814 óta őrzi hagyományait.

Azért ezen kicsit most kezdjünk elmélkedni. Kétszáz évnyi történelem az nem kevés. Erről ugye néhány ország még csak nem is álmodozhat. Tehát igyekezzünk ebből a szempontból is mérlegelni ezt a változást.

Másrészt ez ugye olyan esemény, ahol az ipari-, politikai- és a társadalmi élet híres személyiségei jönnek össze. Miről híres ez a két valaki? Attól, hogy azonos neműek? Az szuper, de Hallstattban Ingrid néne császármorzsája a világ legjobbja. Hívják meg Helmut bácsival, a férjével együtt! Ők jobban megérdemlik!

Klopfer és Grau azt mondják, ugyanolyan részesei lesznek a bálnak, mint a többi páros – ha-ha-ha -, hiszen elmondásuk szerint ők is jó táncosok, és tartani fogják magukat a kívánt öltözethez. Az évek során mindig is megkívánták a férfiaktól, hogy fehér nyakkendőben és frakkban mutatkozzanak, miközben a nőknek földig érő fehér estélyi ruhában kellett megjelenniük. Ők ketten hogyan fogják eldönteni, melyik minek öltözzön? Dobókockával? Kő-papír-olló?

Meg aztán innen ez egy egyszerű farsangi bál, mert ha egy nő férfinek öltözik – vagy fordítva – annak normális esetben  

Sophie Grau ugye nembinárisként jellemzi magát. Jelentsen ez bármit. De kezd kicsit elegem lenni, hogy ezeknek a szexuális aberráltságoknak lassan külön lexikont kell gyártani, mert egy orvosnak nem kell ennyi nyavalyát ismernie. Forradalmi javaslatom, hogy hívjuk őket egyszerűen betegnek.

És akkor szarjunk a hagyományokra, mert ugye azok – ezek szerint - nem fontosak. Főzzünk vegán menüt nyúlhúsból, a jobbkézszabályt mostantól legyen balkézszabály, a kék piros, a főváros pedig Taktaharkány. Dobjunk ki mindent, ami hagyomány. Mert a liberális világ szerint ezt nem tisztelni és óvni, hanem lecserélni kell, mert régi és idejétmúlt. De akkor ne rendezzünk hagyományosan Pride-ot se. Mert az is lejárt.

A sok ferde értékítéletű viszont most büszkén pipálhat ki újabb tönkretett tradíciót a tetves bakancslistáján. Bécsnek büszke bálja elesett. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/90199/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2020-02-10 11:11:37
A fővárosnak én inkább JÁSZKARAFASZAJENŐ.-t javasolnám........
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?