Blogolj!

Juncker kijózanodott, de már késő


Legfeljebb már csak borba vagy bordalba fojthatja be bánatát az isiászos luxemburgi, aki kezdi bánni megbocsáthatatlan bűnét, hogy kiengedte az Egyesült Királyságot az EU-ból.

Igen, jól látod: a britek kimentek, a migránsok bejöttek. Köszönjük, Emese!

Hosszú hallgatás után újra megszólalt a zavartnak tűnő, ősz férfi, felemás cipőben. Az európai politika botrányhős cirkuszi majma, Jean-Claude Juncker mossa kezeit, és próbál előre tekinteni, de mit sem ér már a megkésett mea culpa: a „kölniszagú” isiászos elvetette a kockát. Az Európai Bizottság korábbi elnökének bűnei megbocsáthatatlanok: az ő idején szavazták ki magukat a britek az Európai Uniónak csúfult közéleti valóságshow-ból, és árasztotta el az öreg kontinens egybefonódó közösségét sokmilliónyi muszlim álprobléma.

Orbán Viktor nem egyszer dörgölte ezt a sértődékeny JCJ orra alá, teljesen jogosan. A magyar miniszterelnök nemcsak ezt látta tökéletesen, de konzervatív brit kollégájával, David Cameronnal azt is jól érezte, hogy a gyengekezű, két lábon járó bomba pancserpolitikus az EU sírba eresztő kötele lehet. Ők ketten nem támogatták EB-elnökségét, és milyen igazuk lett!

Juncker kétes értékű „fő műve” ma beteljesedik, a brit EU-tagság pénteken, közép-európai idő szerint éjfélkor megszűnik. Az egykori luxemburgi kormányfő erre a BBC mikrofonállványának kijelentette: ha Nagy-Britannia valamikor a jövőben meggondolná magát, és szeretne ismét belépni az Európai Unióba, az EU minden bizonnyal visszafogadná.

Mondja ezt az a politikus, aki a brit néps(z)avazás és a Brexit-tárgyalások idején az unió éléről asszisztált a kirohanáshoz, brüsszelita szesztestvéreivel vállvetve nem tudott vagy nem is akart érdemi lépéseket tenni az ellen.

Elmulasztotta például az erőteljesebb lobbizást a brit referendum kampányában, közel sem tett meg mindent azért, hogy a szigetország választópolgárait jobb belátásra (azaz a bennmaradásra) bírja. Miután amúgy a túlzott brüsszeli központosítással, a nemzeti jogkörök nyirbálásával, a válságok félrekezelésével, valamint eszetlenségek és trükkök százaival eltaszította őket az uniótól...

És most ő magyaráz. De már semmire nem megyünk a kijózanodásával.

Juncker amondó, ha a helyzet valamikor úgy hozza, hogy Nagy-Britannia „ismét megjelenik az Európai Unió kapujában, ki lenne az, aki ezt a kaput zárva tarthatná előtte?” Ráébredt ugyanis, a briteknek és az EU-nak is jobb, „ha sorainkban tudhatjuk Nagy-Britanniát”. Arra kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e Nagy-Britannia visszatérését az Európai Unióba még az ő életében – kitérően csak annyit mondott: ez „attól függ, hogy meddig élek”. És hát ilyen előrehaladott isiásszal a háta mögött ezt legalább bölcsen fogalmazta meg.

Amúgy az egész nem több és nem más, mint: késő bánat, eb gondolat. Juncker már rég kiállította szegénységi bizonyítványát. A bukott EB-elnök úgy vonul be a történelembe, mint akinek

regnálása idején a migránsok beözönlöttek az unióba, a britek pedig kiléptek onnan.

Többen lettünk, de mégis jóval kevesebben.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/89753/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,Brexit,Brüsszel,Egyesült Királyság,Európa,Európai Bizottság,Jean-Claude Juncker,migráció,migráns,Nagy-Britannia
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2020-01-31 19:48:36
Ez a részeges félcédulás, és cimborái a fő bűnösök, hogy soros így el tudott szabadulni, energiája nagy részét - már amikor józan volt -, arra fordította, hogy a vén sátán követeléseit teljesítse. Jobban tette volna, ha tényleges feladataival törődik. Egy lengyel politikus megpendítette, ha a brüsszeli bizottság továbbra is ezt a nemtelen politizálást folytatja, lehet Lengyelország is kilép az únióból. Farage pedig azt találta mondani, hogy a kilépés után jön a szabadság, a demokrácia! Ezen is elgondolkodhatna ez az aljas szeszkazán!
Válaszolok
Hát, így van ez 2020-01-31 16:44:32
Én, mint fehér, keresztény, heteroszexuális patkány, sőt maradék képződmény mondom, hogy ez az agyatlan, liberálbolsevik, senkiházi soha nem volt normális !!!! Akinek bármilyen kétsége lenne efelől, azt arra kérem, hogy nézze meg tüzetesen erről a húgyagyúról készült, csatolt fényképet. Most őszintén így viselkedik egy normális ember ?! Na, ugye !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?