Blogolj!

Cseh Katka zavartan vinnyog a populizmusról


A politikai kommunikációjában a bipoláris zavar tüneteit mutató momentumos méregzsák síró-vihogó videóban búcsúztatja a briteket, illetve ostorozza a populizmust; felesküdve a globalizmusra.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Kanadában született, Hollandiában kiképzett Momentum-girl, a hiperizgága Cseh Katka (Renew Europe) újabb döbbenetes videóval jelentkezett közösségi oldalán. Ennek apropója ezúttal a Brexit véglegessé válása, vagyis az Egyesült Királyság az EU-ból történő január 31-i kiröppenése.

A zavartan vinnyogó viccpolitikust hol a sírás, hol a vihogás kerülheti az egyediségében páratlan felvételen, mely tükröt tart a lila gyűlöletbomba személyiségének.

Cseh többek közt arról fröcsög, hogy a Brexitért a populizmus a hibás, vagyis a britek távozása megmutatja, „milyen károkat okoz az emberek egymás ellen hergelésében utazó populista politika”. A Brexitről amúgy a gigantikus fiaskó és az őskáosz szavak jutnak eszébe. (Miért van az, hogy nekem meg róla jutnak ezek a szavak eszembe?) Állítja, Nagy-Britannia „képviseletének elvesztésével feladta a demokratikus kontrollt a sorsa felett” – jelentsen ez bármit... A legfontosabb tanulságként pedig hamuba sült pogácsa helyett azt pakolja követői tarisznyájába, hogy „ne dőljetek be a populistáknak”.

Az érzelmileg fel- és túltöltött Cseh Katka diszkréten hallgat arról, hogy a nemzeti érdekek primátusát hangsúlyozó szuverenista-radikális politikánál jóval komolyabb felelősséget visel a Brexitért a túlhajszolt globalizmus. A nemzeti hatáskörök és szempontok rovására túltolt központosítás, az antidemokratikus, nagyképű, fennhéjázó, de legalább ennyire teszetosza és impotens brüsszeli hatalomgyakorlás. Juncker szédelgő isiászától az uborka mesterségesen szabályzott görbületén és a széthazudott (ál)jogállamiságon át fogtündér Verhofstadt ordító idiotizmusáig.

Persze kinek a pap, kinek a papné.

Az Orbán-fóbiás Cseh Katka legújabb agymenésének diszkrét bája, hogy ezúttal kihagyta a szaknévsorból a magyar miniszterelnököt. Tán beteg, elgurult a gyógyszere?

Az Európára leselkedő globalista, internacionalista áfium ellen amúgy nagyon is elkél az orvosság. Mert a britek kiválásával sokkal, de sokkal kevesebbek és szegényebbek lettünk. Ugyanakkor ha ne adj'isten az ilyen nemzetolvasztó, masszaszemléletű Cseh Katka-félék jelentik Európa: az Európai Unió megújulását, jövőbeni arcát, akkor bizony megértem, ha akad, aki menekülőre fogja mérlegre teszi: belül hasznosabb, de kívül tágasabb...

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/89771/pics/lead_800x600.jpg
Brexit,Brüsszel,Cseh Katalin,Egyesült Királyság,eu,Európa,Európai Parlament,Európai Unió,Momentum,Momentum Mozgalom,Nagy-Britannia
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
kata 2020-01-31 19:54:58
Ez az álszent majom nem kell, hogy a brexit okait kutassa. A hozzá hasonló nézeteket valló képviselők az okai, hogy ez megtörtént. És ha így folytatják továbbra is, lehet, hogy más államok is elgondolkodnak a kilépésen! Egyébként nem néztem végig a videóját, nem bírom elviselni ezt a nőt. Megpróbáltam, de nem megy.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?