Blogolj!

Feri, Geri és Peti filozófiai kalandozásai


Ejnye-ejnye. Böszme nagy kamuszolidaritásból hirtelen mindenki fehér, keresztény és heteroszexuális férfivá változott az ellenzéki oldalon. Meg nővé. De fehérré és heteroszexuálissá. És habzó szájjal kérik ki maguknak, őket aztán nem sértette meg becsületükben Niedermüller Péter gyűlölettől fröcsögő öklendezése. Védik a védhetetlent.

Fotó: MTI

A ballib köztiszteletlenségben álló szószátyárai - lásd Elkúró Ferenc és KariGeri főpolgármesterségű állampolgárok - sorra állnak be a meggondolatlan mondatokkal zsonglőrködő erzsébetvárosi polgi mögé. Kár a szóért, mert ezt a förtelmet nem lehet megmagyarázni. Teoretikusan, hangsúlyozom, elméleti síkon mégis felteszem a kérdést: mi lett volna akkor, ha egy jobboldali politikus, közéleti szereplő, vagy bárki, aki a liberópelenkás osztag szemét vaskos gerendaként szúrja, mondja ki a szájával ugyanezeket a mondatokat?

Megmondom én mi lett volna. Az lett volna, hogy Orbán Viktort kikiáltják egy fasiszta, illiberális diktátornak - ez ugye jól megy nekik -, egy aljas érdekembernek, aki embergyűlöletre hergeli a szittyamagyar népet, aki kirekeszt és ítélkezik. Ez lett volna. Most ömlene a gyűlölet a konzervatív, jobboldali érzelmű emberekre, a liberális sajtó pedig eszét veszve kántálná a válogatott átkokat és pajzán élvezettel döfködné a kését a Fideszes vudubabákba.

Értem én Feriéket is. A kocka el lett vetve, most valamit tenni kell. A nemzeti elkúró Facebookon vállalt sorsközösséget Niedermüllerrel és azonnal a jobboldalra csapta a semlegesítő ellenrasszista kártyát, mintha csak valamiféle játékot űzne.

"Nem lesz újdonság és a lényeg szempontjából nem fontos, csak egyszerűen tény: fehér, keresztény, heteroszexuális férfi vagyok. Egyik jelző mögötti tartalom sem tesz különlegessé. Ilyen vagyok. Nem akartam ilyen lenni, egyszerűen lettem, ilyenné tettek. Hogy a Teremtő, az Isten, a genetikai véletlen, a családi örökség okán? Nem foglalkoztat. Vannak más emberek. Nem fehérek. Nem keresztények. Nem heteroszexuálisok. Emberek. Embertársaim. Vannak, akik rossz szemmel nézik, undorító szavakkal illetik azokat, akik nem fehérek, nem keresztények, nem heteroszexuálisok. Bántják, ütik, üldözik, ölik őket. Ezt én rettenetesnek tartom. Ez szerintem az emberiség, a humanizmus, a kereszténység elleni bűn. Körülöttem sokan így gondolják. Egyik polgármesterünk is. Értettem a szavait. Megértettem. Mások nem értik. Vagy nem akarják érteni. Ki akarnak teríteni bennünket. Ha tisztességes vagy, ha nem. Soha nem fogom engedni. Nem fogjuk engedni. Mert olyan világot szeretnék, ahol akkor is vigyázunk rád, ha nem vagy fehér, keresztény és heteroszexuális"

Feri csak azt nem vette észre, hogy az a rohadt kocka - amit ugye Peti jól elhajított az örökkévalóságba - mégsem kocka volt, hanem egy hatalmas, haragszító bumeráng, ami szuperszonikus sebességgel készül visszacsapni rájuk. Sőt már vissza is csapott. És hiába próbálja visszatérítgetni Feri, vagy Geri a jobboldalt becsmérlő pályájára, arról már régen letért.

Így lett most Feri, Geri és még ki tudja, rajtuk kívül ki, önérzetes, heteroszexuális és keresztény fehér férfi. És bevallom kezdem kapiskálni a dolgot: rájuk gondolhatott Peti, amikor rémisztő képződményekről lamentált. A köpönyegforgatás, a srófolás, a dafke bemondások, azok mennek. De hiába csapkodjátok vissza értelmetlenül a rasszista kártyát, ezt most alaposan elkúrtátok. Ezt is.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/89709/pics/lead_800x600.jpg
Gyurcsány Ferenc,kereszténység,Niedermüller Péter,rasszizmus
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-31 17:37:31
A három grácia, mi ?!
Hülye, hülyébb, leghülyébb !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?