Blogolj!

Az egyik jobbra, a másik balra


Navracsics Tibor egy rendkívül okos és tiszta szívéből jobboldali politikus. Mindemellett nagyon őszinte is, és nem árt, ha odafigyelünk arra, amit mond.

Fotó: MTI

Sehogy sem tud zöld ágra vergődni a Fidesz és az Európai Néppárt az egymással fennálló vitájával kapcsolatban. Felfüggesztés, kizárás, kilépés, bennmaradás - minden lehetséges opciót átrágtak már az illetékesek ez elmúlt időszakban, és mindenki ki is áll, hova tovább, érvel az elvei szerint legmegfelelőbbnek vélt megoldás mellett.

Na most ennek eredményeként az van, hogy nincsen semmi. És nem úgy tűnik, hogy az EPP el fogja kapkodni a magyar kormánypárttal kapcsolatos döntését. Sőt, igazából kicsit olybá tűnik, húzza is az időt, hogy még ne is kelljen. A pártcsalád február 3-án tart közgyűlést és a korábbi hírekkel ellentétben koránt sem biztos, hogy akkor végleges döntés születik.

Hogy mi okozta a törést a magyar kormánypárt és az EPP között, arra Navracsics Tibor, korábbi Európai Bizottsági biztos, jelenlegi EKF-kormánybiztos világított rá a legjobban: amíg az EPP balra, addig a Fidesz jobbra tolódott az elmúlt időszakban. Az egyik erre, a másik arra, ilyen helyzetben pedig az élet kevés területén találkoznak félúton a felek. Óhatatlanul is bekövetkezik az eltávolodás.

Húzza az időt az Európai Néppárt, továbbra is függőben a Fidesz sorsa

Nem tudott egyezségre jutni az EPP által felállított "bölcsek tanácsa" a Fidesz pártcsaládon belüli jövőjével kapcsolatban, ezért a magyar kormánypárt felfüggesztésének meghosszabbítását javasolják. "Salamoni döntést" javasol a "három bölcs" - Herman von Rumpuy, Hans-Gert Pöttering és Wolfgang Schüssel - az Európai Néppárt (EPP) vezetésének a Fidesszel kapcsolatban - írta meg a Mérce a Frankfurter Allgemeine Zeitung információra hivatkozva.

Navracsics személy szerint örül, hogy a Fidesz az Európai Néppárthoz tartozik és szeretné, ha ez így is maradna. Azzal együtt, hogy szerinte is jogos a Fidesz kritikája, miszerint az Európai Néppárt elfordult az eredeti értékeitől, elveitől a bevándorlás, az európai családmodell és a nemzeti kultúra elsődlegességének vonatkozásában.

Az egykori frakcióvezető véleményére már csak azért is oda kell figyelnünk, mert Orbán Viktor maga is így tesz, ezt évindító kormányinfóján el is mondta. Bár nagy hullámokat vert Navracsics januári megnyilatkozása, miszerint jelenleg nem tartozik a Fidesz fő ideológiai irányvonalába, nagyon is fontos a kormánypárt vezetőinek számára, amit mond. A Blogstarnak adott interjújában kifejtette, hogy ez is jelzi, Orbán Viktor tisztában van azzal: egy néppárt annál erősebb, minél több árnyalatát tudja ugyanannak a világnézetnek integrálni.

Ennek fényében remélhetőleg megszületik a megfelelő konszenzus. Persze, ez a vásár is kettőn áll.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/89366/pics/lead_800x600.jpg
eu,Európai Néppárt,Európai Unió,fidesz,kormány
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-24 11:54:59
Bevallom én személy szerint felesleges időhúzásnak ítélem ezt az "édes semmittevést", amit az EPP művel, ezért egy új - Orbán Viktor segítségével létrehozott - elkötelezett, keresztény elveket valló, jobbközép formáció létrehozására adnám a voksomat.
Ám, - sokakkal ellentétben - én azt is bevallom, hogy a tévedés veszélye részemről is fennáll !!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?