Blogolj!

Márki-Zay Péter Bessenyei Ferenc emlékét is meggyalázta


Márki-Zay Péter beégett. Csúnyán. De ez történik, ha valakinek semmi sem szent, ha nem tisztel semmit, és azt hiszi, neki mindent lehet.

Fotó: promenad.hu

A vásárhelyi polgármester már régóta azt hiszi, minden bokorban az ördög rejtőzik és mindenki ellene van, az egész világ a vesztét akarja. Már egy nem túl képzett orvos is az üldözési mánia tüneteit vélhetné felfedezni ezen viselkedésben, na meg az istenkomplexust. De most jött egy pofon.

Történt, hogy Hódmezővásárhelyen vasárnap este tartották meg immár hagyományosan a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj átadóját, ami most botrányba fulladt. Ugyanis a díj névadójának özvegye adott egy gyomrost a hódmezővásárhelyi politika legnagyobb arcának. Aki ezerszeresen is megdolgozott ezért, tehát nem kell sajnálni.

A Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat is belevonta a vásárhelyi önkormányzat a politikai csatározásaiba, ezért az elismerés alapításakor a tőlem kért engedélyt a név használatára visszavonom a várostól

 – jelentette be B. Élthes Eszter, a néhai színészóriás özvegye vasárnap este a díjátadón. Majd szépen indokolta is döntését.

Az idei díjak odaítélését és azok körülményeit nem fogadom el. Bessenyei Ferenc özvegyeként, szellemi hagyatékának őrzőjeként soha nem engedhetem meg, hogy a 20. század második felének legnagyobb színészének nevét bármilyen politikai csoportosulás a saját céljaira, reklámozására használja, nevével visszaéljen. Sajnos az elmúlt hónapokban Vásárhely polgárai és önkormányzata úgy döntött, hogy a városban jóideje dúló ádáz politikai csatározásokat tovább folytatja, és ebből a Bessenyei-díjat sem hagyják ki. Ez nem méltó Bessenyei Ferenc szellemiségéhez, aki soha nem politikai célokért, hanem az egyetemes örökérvényű igazságokért és a magyar nép kulturális felemelkedéséért harcolt.

Ennyi. Ebben minden benne van. Egy tisztességtelen ember egy tisztességes művész emlékét tiporja sárba, vagy ahogy a Gyurcsány klánban mondják: lábbal tipossa.

„Lábbal tipossák" - Gyurcsánynén is kifogott a magyar nyelv (videó)

Hamar munka ritkán jó, márpedig Gyurcsányné kirohant, mint az őrült! Ez azért több mint égő: Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó nyomdokain halad a DK EP-képviselője, neki is beletört a bicskája édes anyanyelvünkbe. „Az Európai Parlament a mai napon nagy többséggel, kétharmaddal ismét elítélte a magyar kormányt és a lengyel kormányt, azért, mert lábbal tipossák az Európai Unió érdekeit."

Az özvegy hozzátette, a bejelentést azért most tette meg, mert ez az est tulajdonképpen a város képviselő-testületének díszközgyűlésének minősült.

Ezt követően levonult a színpadról, és nem is vett részt az ünnepségen. A promenad.hu információi szerint Márki-Zay Péter utánament, majd jónéhány perccel később ért vissza, így az elismerések átadása is csúszott. Kíváncsi lennék, hogy bocsánatot kért, vagy csak igyekezett maradásra bírni az özvegyet. Félek, hogy nem az első.

A díjat az önkormányzat egyéni kategóriában megosztva Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanárnak és Berei Erzsébet zongora-művésztanárnak adományozta. Nekik természetesen gratulálunk!

Élthes Eszter beszédét itt hallgathatja meg: B. Élthes Eszter beszéde

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/89139/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-20 13:42:44
Na, végre egy talpraesett hölgy, történetesen éppen az egykori kiváló színész, Bessenyei Ferenc özvegye, helyrerakta ezt felfuvalkodott, idétlen, semmirekellő fajankó márki-zayt (nem véletlen a kisbetű), aki - ha még méltóztatnak emlékezni rá - a megválasztása előtt azzal etette be (és meg) a vásárhelyi embereket, hogy ő egy hívő, keresztény értékrendet képviselő, konzervatív gondolkodású "valaki" !!!!! Szándékosan nem használtam a mondat végén más szót !!!!!!!!!!
Csakhogy "hazánk legnagyobb gondolkodójának", a kurcsány (tömegbelövető, hazug gazember) fletónak a szavait idézzem:
EGY LÓSZ@RT MAMA !!!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?