Blogolj!

Egy lapátnyi gyalázatot pakolt a román csendőrség az úzvölgyi barbárságra

Dorogi László

Az a büdös nagy román igazságérzet megint lyukat akar hasítani a magyar vászonzsákon. Pedig már alaposan bele lettek ám abba gyömöszölve az úzvölgyi gyalázat igazságtalanság-szolgáltatói, de csak nem tudnak megülni a seggükön.

Fotó: 3szek.ro

A mai napig leírhatatlan szavakkal az a gyalázat, amit a románok leműveltek Úzvölgyénél júniusban. A történetet mindenki ismeri: a nacionalista román szervezetek azon a napon olyan csorbát ejtettek az erdélyi - és az anyaországi - magyarság becsületén, ami kiköszörülhetetlen, egyúttal megbocsájthatatlan.

A vandál szélsőségesek törtek, zúztak, rongáltak, ütöttek, vágtak, épp csak úgy nem vétettek a törvények ellen, ahogy nem állt módjukban. Azon a bizonyos júniusi napon Kovászna Megye Tanácsa vette védelmébe a magyarság ügyét, és szimbolikus testületi ülést hirdetett a temetőbe. Mintegy háromszáz magyar alkotott élőláncot, hogy védelmezze a magyar örökséget a barbár román állatokkal szemben.

Az ima és akarat sem segített. A zömében futballhuligánok alkotta román csőcselék sem embert, sem istent nem kímélve rontott be a szent helyre, hogy oda okádja mocskát, ahol a magyar hősök békében nyugszanak. Nyugodnának. Az önkényes román "igazságszolgáltatók" viszont kitépték a magyar katonák sírjánál felállított kereszteket, megverték a békésen tüntető magyarokat. Gyalázatot követtek el, büntetlenül.

Bár a csendőrség és a rendet fenntartani hivatott alakulatok kivonultak a helyszínre, sok hasznuk nem volt. Sőt! Az incidens után csak békésen tüntető magyarokat bírságolt meg a Hargita megyei csendőrség. Grüman Róbert, a Hargita Megyei Tanács alelnöke és Borboly Csaba tanácselnök is 3000 lejes büntetést kapott. Miért? Hát azért, mert nem jelentették be 48 órával korábban a "tüntetést". És akkor őrizze meg az ember a nyugalmát...

Gusztustalanul hazudik a román belügyér Úzvölgye ügyében

Tényleg nincs határa a pofátlanságnak! Carmen Dan román belügyminiszter szerint az úzvölgyi katonatemetőben június 6-án szolgálatot teljesítő rendőri és csendőri erők teljesítették küldetésük három fő célkitűzését. Már megint nem ugyanazt a „meccset" néztük? Egészen elképesztő, hajmeresztő, ép ésszel felfoghatatlan nyilatkozattal rukkolt elő az úzvölgyi aljas provokáció (magyarellenes pogrom) kapcsán a román belügyi tárca.

Naná, hogy a román huligánok által elkövetett bűnlajstrom a nullához konvergált a jegyzőkönyvet vezető tisztek kobakjában, a kamerával rögzített román barbarizmus még csak eljárást sem ért.

A Csíkszeredai Bíróság mindenesetre látott a sorok között és megsemmisítette Grüman Róbert pénzbüntetését. Erre ez a marha Hargita Megyei csendőrtestület fellebbezni akar az ítélet ellen. A nagy túróst!

Grüman egyébként nagyon diplomatikusan fogalmazott a felháborító döntés közzététele után, annyit mondott, hogy elgondolkodtatónak tartja a csendőrség döntését és folytatni akarja a pert, annak ellenére, hogy a bíróság világosan kimondta, a sumák csendőrök nem szabályszerűen állították ki a jegyzőkönyvet a júniusi incidensről.

Aki ezek után azt állítja, hogy nincs kettős mérce Romániában a magyarokkal szemben, azt ítélje el a hargitai csendőrség. Nincs más út, mennünk kell előre és ki kell állnunk az igazunkért! Ebben maximálisan egyet tudok érteni Grümannal.

Címkék: temető, Úzvölgye
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/89055/pics/lead_800x600.jpg
temető,Úzvölgye
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?