Blogolj!

A börtön ablakába tízmilliárd forintért sem süthet be a nap


Csúnya szövődményekkel járhat a D-vitamin hiányos állapot, ezt elismerem. De az is kifejezetten károsan hat az emberi szervezet rendeltetésszerű működésére, ha valakit lecsapnak egy baseball-ütővel, megszúrnak egy késsel, megerőszakolnak, vagy éppen megkárosítanak több millió, ne adj Isten, milliárd forinttal.

Fotó: Pixabay

Joggal merül fel a kérdés, hogy a búbánatba jön össze az említett egészségügyi probléma a bűnözéssel, de Orbán Viktor évnyitó Kormányinfója óta tudjuk: Magyarországon fékezhetetlenül dübörög a börtönbiznisz. Most éppen szegény, árva, rabosított fegyencek tömkelege sipákol azért, mert a kormány felfüggesztette azoknak a kártérítéseknek a kifizetését, amelyeket az Európai Bíróság ítélt meg nekik a fogvatartási körülményeik miatt. Agyrém.

A sitten csücsülő jómadarak azzal az indokkal sarcolnák meg az adófizetők pénzét, mert a cellájukba nem jut elegendő napfény. Ezért követelnek tízmilliárd forintot. Nem kizárt, hogy én vagyok a hülye, de legjobb tudomásom szerint a börtönbe nem azért kerül valaki, mert a hévízi wellness-hétvégéjét szívesen lecserélte volna a rácsok ölelésére, hanem azért, mert valamilyen bűnt követett el.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a magyar raboknak hasra ütés szerűen jut eszébe, hogy borsot kérne törni a jogállam orra alá és be kéne perelni ezt a csúnya gonosz magyar államot, majd kártérítést kellene követelni a börtönkörülmények miatt, ne tegyük. Idézzük fel Tuzson Bencének, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának héten elhangzott szavait: erre üzlet épül.

Az üzlet lényege abban áll, hogy a rabok ott ülnek a sitten, de abban a pillanatban, ahogy oda kerülnek, máris feltűnik a nyerészkedés horizontján valamilyen civil szervezett, egy minden hájjal megkent ügyvéddel az oldalán és robbantja a bankot. Milliókat perel ki az államból. Mert köztudott, hogy futószalagon lehet nyerni az ilyen pereket.

Orbán Viktor, a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában úgy fogalmazott, a börtön nem egy romantikus hely, ott előfordulhat, hogy időnként egy-egy elítélt sérelmére történik valami, és ilyen esetekben nagyon is helyes, ha a nemzetközi egyezményeknek megfelelően az elítélt gyorsan megkapja a kártérítést. Viszont vannak eszes, jól ismert ügyvédcsoportok, akik rájöttek a következőre: a kínzásról szóló európai szabályok olyan lazák és abszurdak, hogy börtönbizniszt lehet csinálni a kártérítési perekből.

Hát eddig és ne tovább! Ez már tényleg a befőtt rakja el a nagymamát tipikus esete. Milyen világ az, ahol a bűnöző diktálja az államnak a tempót, az európai döntéshozók meg erre a ritmusra ropják a táncot? Ők biztosan nem fújták még soha a régi nótát. Ha így lett volna, nagyon jól tudnák: a börtön ablakába, soha nem süt be a nap.

Címkék: börtön
1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/89025/pics/lead_800x600.jpg
börtön
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-17 15:56:23
Igaza van a miniszterelnök úrnak. Sürgősen be kell fejezni ezt a "börtönbizniszt", mert ez már súlyos visszaélés a joggal.
EGYETLENEGY FILLÉRT SEM A GAZEMBEREKNEK, MEG A SOROS-CSICSKA ÜGYVÉDEKNEK !!!!!!!!!
Helyette remek munkahelyeket lehet nyitni a rablóknak, gyilkosoknak, meg a többieknek:
Példának okáért uránbánya, lignitbánya, kőfejtés, acélgyártás stb.; stb.
Ezek környékén sem mindenhol süt be a nap, ám nagyon kitűnő a klíma !!!!!
Most úgyis ezzel van tele a liberálbolsevik vezérkar, meg a szócsöveik is !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?