Blogolj!

Gyurcsány coming outolt: az apja szimpatizált a nácikkal


A nemzeti elkúró szerint ugyanakkor mindenki saját tetteiért felelős. Vagyis a szülei „bűneiért” nem.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Pokorni Zoltán nyilas nagyapjáról való megrendítő emlékezésének farvizén kiszólt a lyuk a gödörből. Azaz coming outolt a nemzeti elkúró: az őszödi beszéd 2.0-t ezúttal – modern korok, új szelek- a közösségi oldalán tette közszemlére.

Gyurcsány bevallotta: az apja akkora náci szimpatizáns volt, hogy a fal adta a másikat. Ebbéli elkötelezettségét a kis Feri jelenlétében szokása volt karlendítéssel is jelezni a Fletó-família „Führerének” fejének.

„Apám nem egyszerűen nagy hóhányó volt, hanem dörzsember. Dörzsölte az életet, a tisztességét, az őszinte szeretetet. Időnként törte is. Ezer munkahelye volt. De jobban szerette a léhaságot, mint a kötelezettséget, a családot. Rosszul, de beszélt németül. Pápán az osztrák tévét grazi tévének mondták. Azt nézte. Imádta a nácikról szóló dokumentumfilmeket. És lendítette karját. Nem értettem. Semmit nem értettem”

– áll a bukott kormányfő vallomásában.

A folytatásban Gyurcsány nem is oly burkoltan elhatárolódik apjától.

„Biológiai értelemben apám és anyám vére vagyok. Hálás vagyok az életért. De gondolkodó, értő, érző és ítélő emberként önmagam vagyok döntéseimmel. Magam vagyok anyám lelkével és tisztességével. Magadért felelsz. De annak felelj meg!”

– utal arra, hogy a gyermekek nem felelősök a szülők tetteikért, adott esetben bűneikért. És ebben egyetérthetünk vele.

A keresztet persze cipelniük kell a fiúknak, így a DK elnökének is. A tükör előtt pedig saját tetteivel, lelkiismeretével, döntéseivel és tisztességével kell elszámolnia. Most és mindörökké.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/88983/pics/lead_800x600.jpg
DK,Gyurcsány Ferenc,őszödi beszéd
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2020-01-16 19:05:16
Kíváncsi vagyok ez a szerencsétlen barom hány felest guríthatott le, mielőtt ezen magvas gondolatait a rá kíváncsiakkal megosztotta. A feltűnési viszketegségben szenvedő hőscincér csak locsogjon tovább, hátha közlési kényszerében elfecseg valami nagyobb horderejűt, amivel lehetne végre valamit kezdeni ellene.
Válaszolok
Hát, így van ez 2020-01-16 17:32:21
Ez az egyketted eszű idióta már azt sem tudja, hogy mit beszél. Tökéletesen elvette az eszét a pia, teljesen meghülyült (komcsi nyelvújítók szerint: meghűjjűltt).
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?