Blogolj!

Szorul a hurok a BKIK egyik vezetőjének nyaka körül


Szépen kerekedik, majd valószínűleg lassan befejeződik Balogh Sándor és a vizes világbajnokság szervezéséért felelős Bp2017 Nonprofit Kft. sagája. Hiszen közel két és fél évvel a vállalat által szervezett világverseny után megindult a végelszámolás, aminek végén jogutód nélkül megszűnik a társaság.

A végelszámolás megindításáról az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós döntött még december 13-án. A társaság végelszámolójának azt a Szántó Évát nevezték ki, aki ügyvezetőként eddig is irányította a céget, de valószínűleg elég sok mindenre nem volt ráhatása. Merthogy a pénzügyi, a humánerőforrás és a projekt koordinációs irodát, valamint a belső ellenőrzést is az a Balogh Sándor irányította gazdasági igazgatóként, aki ellen tavaly év végén több elfogatóparancsot is kiadtak.

Elvileg Szintén Balogh feladata lett volna a vb-szervezés utáni záró beszámoló elkészítése is, ez azonban valahogy nem készült el időben, de mindezek ellenére a Bp2017 Kft. sikeresen lobbizott amellett, hogy a vizes világbajnokság után más események szervezését is rájuk bízzák.

Sajnos így is lett. Ők feleltek a budapesti junior műúszó-világbajnokságért, és beszálltak a 2018. augusztusi ifjúsági ökölvívó-vb szervezésébe is. Utóbbi legendásan "jól sikerült", a világbajnokság 300 millió forint feletti hiányt halmozott fel, a vb-vel összefüggésben pedig teljesen érthetetlen kifizetések történtek.

Körözi a rendőrség Balogh Sándort, az egyik "leghírhedtebb" üzletembert

A körözés tényét a Szabad Pécs szúrta ki. A tárca nélküli miniszter Bártfai-Mager Andrea korábbi férjét költségvetési csalás gyanúja miatt körözik. Balogh Sándor neve korábban előkerült a Zsolnay Porcelángyár körüli zavaros ügyletekkel kapcsolatban, ő volt a Zsolnay vagyonának és dolgozóinak átvételére létrehozott Ledina Kerámia Kft. többségi tulajdonosa - írja a Szabad Pécs.

2018 őszére emiatt végleg elfogyott a bizalom és a türelem, ekkor szaladtak neki először a cég megszüntetésének. A közvélemény ez idő tájt hivatalosan még semmit nem tudhatott, mert Balogh újabb beszámolóval csúszott, ami májushoz képest fél évet csúszott, és végül megerősítette mindenki félelmeit. A vállalatnak ugyanis 2017 végén 5,4 milliárd forintnyi éven belül lejáró kötelezettsége volt. Bár a mérleg szerint ezzel szemben több mint 5,6 milliárd forintnyi könnyen pénzzé tehető eszköz állt a cég rendelkezésére, ez csak annak volt köszönhető, hogy ilyennek minősítettek két, összesen 1,7 milliárd forint értékű medencét is. Amiket azért elég nehéz eladni. A Jófogáson most megnéztem, nem igazán van kereslet ilyenre. A többi pedig a vizes világbajnokságról megmaradt kabalafigurákból és egyéb merchandising termékekből áll. Mondanunk sem kell, ezeket is elég nehéz pénzzé tenni.

Újabb körözés a BKIK egyik vezetője ellen

Az adóhatóság után a Fővárosi Nyomozó Ügyészség is elfogatóparancsot adott ki Balogh Sándorral szemben. Balogh Sándor körözését először a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága rendelte el. Az üzletember ellen, aki a 2017-es budapesti vizes világbajnokság lebonyolításáért felelős Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági vezetője, költségvetési csalás gyanúja miatt adtak ki elfogatóparancsot hétfőn.

Balogh tehát – aki emellett a magyar Szinkronúszó Szövetségnél is csinált némi galibát – igazi zsivány, még a szeme se áll jól. De mindez például a BKIK-t (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara) nem nagyon zavarja. Ugyanis hiába kezdtek vizsgálódni Balogh után már a vizes- és a junior ökölvívó vb-t követően, majd tavaly gőzerővel, nagyító alatt szétcincálni az általa vezetett cégeket, mindezek fejében még elfogatóparancsokat is kiadtak Baloghra az év végén, ő még mindig a BKIK Gazdasági Szolgáltatások Tagozatának elnöke(!).

Gáz.

Értem én, hogy valaki leváltása nem egy csip-csup ügy – Isten malmai még a Krisztina körúton is lassan őrölnek -, de legalább a weboldalon ne hirdessék, hogy náluk egy hétpróbás gazember az egyik vezető.

Mert ez olyan látszatot kelt, mintha a kommunikációért és PR-ért felelős bérezettek nem végeznék jól a munkájukat...

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/88948/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-16 13:11:20
Csak egyszer látnánk már, hogy tényleg "megszorul a hurok" a senkiházi, aljas csalók nyaka körül, de amíg megvannak az (i)gazságszolgáltatás terén a soros-csicskák által "érzékenyített" (de utálom ezt a szót !!!!!), megvesztegethető, gumigerincű rendőrök, ügyészek, bírók, és rendre születnek a SZEVIÉP-perhez hasonló, irányított ítéletek, addig kevés az esély !!!!! SAJNOS !!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?