Blogolj!

Itt lenne az ideje, hogy Greta Thunberg tiszteletet tanuljon


Már meg sem lepődik senki azon, hogy ismét agyatlanul tombol a Greta-jugend. Most éppen Roger Federerbe állt be a klímahiszti-egylet svéd kommandantéja, de ha tovább erőlködik még a végén becsinál.

Fotó: EssentiallySports

A mentális zavarokkal küzdő svéd kislány Twitteren állította bele a virtuális ekét a hússzoros Grand Slam-bajnokba, méghozzá azért, mert a svájci klasszis egy olyan banknak az arca, amely történetesen olyan ügyfélkörrel rendelkezik, amelynek egyes tagjai nem makulátlanul környezetkímélő ügyletekkel foglalkoznak. Na, puff neki.

Greta Twitteren írt elbocsájtó szép üzenetet a teniszcsillagnak, amelyben annak rendje és módja szerint be is tagelte Federert.

"2016 óta a Credit Suisse Bank 57 milliárd dollárt hitelezett olyan cégeknek, amik ebből új fosszilis energiahordozó-lelőhelyeket tártak fel. Ez teljesen összeegyeztethetetlen a klímaakciókkal @RogerFederer, te támogatod ezt?"

- lamentált a kis Greta.

Hithű követői - nevesül a 350.org Europe névre hallgató klímaszervezet "katonái" - azután kezdtek őrületes lejárató kampányba, hogy múlt héten elkezdődött 12 aktivistájuknak a bírósági tárgyalása. Amit azért rendeltek el, mert ezek a renitens fajankók teniszeztek a Credit Suisse Bank egyik fiókjában, ezzel tiltakozva Federer és a pénzintézet marketingkapcsolata ellen.

Szerencsére Roger Federer egy kimért úriember és nagyon diplomatikusan reagált a Greta-jugend csaholására.

"Négy kisgyerek apjaként és az univerzális oktatás odaadó híveként nagy tisztelettel és csodálattal figyelem a fiatalok klímamozgalmát. A fiatal klímaaktivistáknak hálás vagyok azért, hogy rákényszerítenek minket a viselkedésünk átgondolására és az újszerű cselekvésre. Tartozunk annyival nekik és a saját magunknak, hogy odafigyeljünk rájuk. Elismerő vagyok azokkal, akik figyelmeztetnek a magánemberi, sportolói és üzletemberi felelősségemre. A privilegizált helyzetemet arra akarom használni, hogy fontos kérdésekben párbeszédbe kezdjek a szponzoraimmal."

A betámadott bank egyébként közleményben jelentette be, hogy igyekeznek összehozni hitelportfóliójukat a Párizsi Egyezmény céljaival és a bank globális klímastratégiájának megfelelően ezentúl nem hitelezi új szénerőművek építését.

Szóval nincs itt kérem semmi látnivaló, Greta meg tanulhatna egy kis tiszteletet Federertől. Nem árthat meg neki.

Címkék: klímahiszti
3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/88813/pics/lead_800x600.png
klímahiszti
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
éva 2020-01-14 08:58:49
"behódolás" Persze, nem véletlen választottak autista fiatalt!
Válaszolok
Hát, így van ez 2020-01-13 16:27:50
Mi a nyavalyát (komcsi nyelvújítók szerint: nyavajját) várhatunk ettől a szerencsétlen, agybeteg gyerektől, akit ráadásul az aljas liberálbolsevik senkik - meg a lefizetett, megátalkodott, idióta szüleik - odavetettek a médiának, csak azért, hogy az őáltaluk meghatározott mantra szerint folytatódjék a közbeszéd, aminek persze az égvilágon semmi köze az igazán a klímaváltozás érdekében történő intézkedéssorozathoz.
Csupán habverés, amit az elvetemült libsik ennek a visszamaradt fejlődési problémákkal küszködő, önálló gondolatra képtelen fiatal nőnek a szájába adtak.
Egyébiránt, aki bármilyen analógiát vél felfedezni ezen ügy, és a kurcsány - karigeri közötti kommunikációs viszony között, az nem jár messze az igazságtól !!!!!!
Válaszolok
Ernest 2020-01-13 09:35:02
Ez nem egy ütős válasz volt, hanem behódolás a klímahisztizőknek!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?