Blogolj!

A balliberális politika kezében valóban pusztító fegyver a globális felmelegedés

Dorogi László

Politizálni nagyon sokféle módon lehet. Észérveket felsorakoztatva, a problémákra világosan rávilágítva és megoldást kínálva azokra. Vagy öncélúan, folyton bűnbakokat keresve, a saját háztájon tiszta szemmel látható ordenáré rendetlenségre fittyet sem hányva. A liberális politikai tömörülések mindig is erősek voltak ez utóbbiban, így hát valóságos mennyei ajándék számukra a jelenlegi klímahelyzet.

Fotó: MTI/AP

Ne hallgassuk el: a globális felmelegedés jeleit saját bőrünkön érzékeljük nap mint nap, nem véletlen hát, hogy több és több nemzeti politikában kerül a megoldandó problémák listájára az ügy. Csakhogy - mint oly sok más "népszerű" témával - a balliberális oldal ezzel a helyzettel is csúnyán visszaél.

A lángokba borított Amazonas, vagy most éppen a felperzselt Ausztrál kontinens számukra csak és kizárólag a felelőtlen és maradi konzervatív politikai vezetők nemtörődömségének az ékes példája, miközben eszük ágába sincs a dolgok mögé pillantani. Ha pedig mégis megteszik, az ott látottakról mélyen és hosszan hallgatnak.

Ausztráliában súlyos a helyzet. Az elmúlt napokban, hetekben több ezer ember otthona és közel egymilliárd állat semmisült meg a tűzvészben.

A tűzvészben, amit közel sem a globális felmelegedés okozott. A tűzvészben, amiért csakis az ember tehető felelőssé. A száraz tények - vigyázzunk, nehogy lángra lobbanjanak ezek is az elvékonyodott ózonréteg prizmája alatt - fikarcnyit sem érdeklik a globális klímahisztin szocializálódott 21. századi liberális társadalmat.

Pedig statisztikailag a világon pusztító tüzek csupán 6-15 százalékát okozzák természeti csapások.

Az ausztráliai tűzvész és a zöld baloldal ostoba szabályozásai

Az elmúlt időszakban kikerülhetetlenné vált az Ausztráliában tomboló tűzvész , nem telik úgy el nap, hogy ne jönne szembe menekülő/megégett állatokról szóló képsorozat, hogy éppen mekkora területet pusztított már el a tűz vagy hogy már hány halálos áldozata van.

Él az ausztráliai Victoria államban egy Liam Sheahan nevű figura, aki a saját háza körüli területen egy keskeny sávban kivágta az erdőt, és leégette az aljnövényzetet, hogy amikor a feltartózhatatlan lángtenger letépi láncait, meg tudja védeni családját. Sheahan úgy gondolta, a struccpolitikát folytató helyi önkormányzat helyett a saját kezébe veszi a sorsát.

Ki nem találnák, hogy reagált a partizán akcióra a zöld ködön át bámuló városvezetés: feljelentették a farmert, sőt, ezt még meg is fejelték egy 100.000 dolláros büntetéssel. Hogy a perköltségekről ne is beszéljünk. Amikor a tűzvész aztán tényleg lecsapott Ausztráliára, a környéken csak a megbírságolt klímaterroristának kikiáltott farmer háza maradt épségben. A tűz minden mást elpusztított. Négyen haltak meg és több mint 150 ház égett el.

A klímahiszti-kommandót persze ez sem fogja érdekelni, hiszen továbbra sem hajlandóak keresztül nézni a pokoli füstfelhőn. Mondjuk, ha tiszta lenne az égbolt, akkor sem látnának tovább az orruknál.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/88802/pics/lead_800x600.jpg
klímahiszti,liberális,tűz
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?