Blogolj!

Ami már megy Csőziknek: más tollával ékeskedni


Egy éve döntött úgy az AVL Hungary Kft., hogy Érden építi meg magyarországi központját. Az akkori polgármesternek T. Mészáros Andrásnak és csapatának köszönhető beruházás sikerével most Csőzik László az új - összellenzéki - polgármester ékeskedik.

Érdre költözik az AVL Hungary Kft., a világ legnagyobb független, belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó vállalatcsoportjának hazai leányvállalata. A cég egy évvel ezelőtt döntött a pest megyei település mellett, ennek apropóján ma a város új összellenzéki pogármestere lelkesen jelentette be, hogy megtekintette a beruházást Dirk Janetzko, ügyvezető igazgatóval. Csőzik hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a településnek ez a világszínvonalú fejlesztés és, hogy ez az építkezés a város gazdasági korszakváltozásához egy hatalmas lépés.

Csőzik csupán egy dolgot felejt el, pedig könnyen kiszámítható: annak, hogy egy évvel ezelőtt a cég a város mellett döntött annyi köze volt, mint Vágási Ferimek a Barátok közt-höz. Akkor még ellenzéki megmondóemberként azon járt az esze, hogy hol tud még nagyobbat belerúgni T. Mészáros András, akkori polgármesterbe, akinek sikereivel most épp ő pózol.

Persze ő is érzi, hogy kilóg a lóláb és egy, a posztja alatti, hozzászólásban kénytelen volt megemlíteni, hogy az előző városvezetés alatt született a döntés, de szerinte ahhoz, hogy a cég Érdet választotta az akkori polgármesternek semmi köze nem volt.

Ez általában így is szokott lenni, ezek a nagyvállalatok csak ráböknek a térképen egy városra és elkezdenek építkezni. Nem ülnek le tárgyalni a városvezetőkkel, kipuhatolni mennyire szívesen látják őket vagy esetleg tárgyalni arról, hogy kaphatnak e valamilyen kedvezményt.

Kíváncsian várjuk, hogy a gazdasági korszakváltozás miatt a településre érkező új beruházások is véletlenül fognak Érdre költözni vagy az már Csözik érdeme lesz...

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/88588/pics/lead_800x600.jpg
csőzik lászló,érd
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?