Blogolj!

Agyrém: a genderlobbi termelte ki az évtized szavát


Amely nem az édesanya, a család, a szerelem, a szeretet, a barátság, a nemzet, a haza vagy az Isten lett. Képzeljétek el: még csak nem is a béke vagy a klímaváltozás!

A gendersemleges Ő az amerikai tudósok szerint mára az életünk része...

Megint sikerült szintet lépnie a genderhülyeségnek. Szerencsére – egyelőre – legalább nem nálunk, hanem az Egyesült Államokban. Odaát, az óperenciás tengeren túl, ahol már a kurta farkú malac sem túr, befolyásos nyelvészek, alias szanaszéjjel folyó lingvisták jobb dolguk nem lévén megválasztották ugyanis az évtized szavát.

És kapaszkodjatok meg: nem, bizony nem az édesanya, a család, a szerelem, a szeretet, a barátság, a nemzet, a haza vagy az Isten lett a befutó! Szemétdombra az ilyen elavult, ósdi, kiüresedett hülyeségekkel! De még csak nem is a béke, az „OK Boomer”, a Facebook vagy a klímaváltozás diadalmaskodott: megmérettettek, de nem találtattak elég modernnek és haladónak.

Nagyon más ma ugyanis, ami igazán cool, szexi, fancy és trendi. Pont. Merthogy – dobpergés, eredményt hirdetünk –

az évtized szava az USA szakavatott szakemberei szerint: a gendersemleges „ő”, vagyis a „they”.

Aki nem tudná – és szerintem hála Istennek vagyunk így egy páran – ez az elnevezés azokat az embereket takarja, akik sem nőként, sem férfiként nem identifikálják magukat.

De akkor mégis micsodák???

A diadalmas győző mellett labdába rúgott még a #BlackLivesMatter és a MeToo, vagyis az afroamerikaiak elleni rendőri túlkapásokkal, valamint a nők szexuális zaklatásai ellen indult mozgalom jelszava. Ám a mindent elsöprő genderőrület végül térdre kényszerítette azokat. A döntnökök indoklása szerint a gendersemleges, vagyis se nem nő, se nem férfi „ő”-nek („they”) nincs párja, mert egyre inkább a mindennapi beszéd részévé vált az elmúlt években. (Mit mondjunk: tényleg páratlan...)

Ez a kreténlibsi vircsaft tökéletesen mutatja, milyen elfuserált, rossz irányba halad az emberiség boldogabbik fele. Lehet, lassan tényleg érdemes lenne megállni egy lélegzetvételnyi időre, hogy akik akarnak, ki tudjanak szállni...

Apropó, a nemzeti emlékezetünk szerint a tíz legszebb magyar szó első listáját francia példára Kosztolányi Dezső állította össze: láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, szív, sír. Ízlelgessünk, ennyivel szebb, nemesebb és magasztosabb, mint a modern amerikai „választék”!

Sokkszerűen sokszínű lett a genderbolond világ. Sokkal jobb lenne ma is színes tintákról álmodni.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/88439/pics/lead_800x600.jpeg
anyanyelv,gender,gendersemlegesség,szó,USA
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Ildikó bejegyzésére 2020-01-05 12:40:18
Stimmel, Ildikó !
Ez a sok agyalágyult jómódjában már azt sem tudja mit csináljon. Kellene nekik egy állandó elfoglaltságot biztosító, korszerű, hozzájuk illő munkát találni, - mondjuk - egy uránbányában, vagy egy lignitbányában nyolcvan méter mélyen a földfelszín alatt !!!
Ott csákányozás, valamint csilletologatás közben, a nekik megfelelő kérdéskörökben, a nekik megfelelő környezetben kibontakoztathatnák a "képességeiket", és talán akkor örökre elmenne a kedvük az ilyen állatságoktól !!!!
Válaszolok
Ildikó 2020-01-05 10:30:45
Agyhalál. Nézd meg b... meg,hogy van-e fütyid ,vagy nincs! Ha van fiú vagy,ha nincs lány. Ennyi. Nincs harmadik, tizedik, nyolcvanadik lehetőség.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?