Blogolj!

Elmentek otthonról? Szétpetárdázta az agyát a magyar!


Katasztrófaszilveszter volt ez a javából, tombolt az emberi felelőtlenség. Több mint ötven pirotechnikai tűzhöz riasztották a tűzoltókat, tizennégy súlyos balesethez a mentőket. Leégett tuják, bokrok, autók, garázsok, épületek, sérült arcok és kezek az eszetlen évzárás nehezen múló nyomai.

A debreceni bulika nyomai. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mit sem használt a rengeteg figyelmeztetés, óvó intés, feddés. Sem a rendőrök, sem az állatvédők, sem a testi-lelki egészségünkre vigyázó szakemberek nem tudták meggyőzni a magyart, hogy ne durrogtassa szét az agyát no meg a pénztárcáját szilveszterkor.

Most jött: több mint háromezren sérültek meg szilveszterkor hazánkban

Túlzott alkoholfogyasztások és verekedések tömkelege, no meg pirotechnikai balesetek színesítették a mentőegységek feladatpalettáját. Csaknem két tucat kiskorú úgy felöntött a garatra, hogy kórház lett a vége. Hiába a sok-sok figyelmeztetés, sajnos ez a szilveszter sem múlt el petárdabalesetek nélkül. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál az MTI-vel közölte: országszerte 14 pirotechnikai jellegű balesethez riasztották a mentőket, jellemzően kéz- és arcsérülések miatt.

Megdöbbentő és szívszorító részletekről számoltunk be az újév délelőttjén a tűzoltók és a mentők összesítése alapján. Több mint háromezer honfitársunk sérült meg az év utolsó napján, tizennégy(!) petárda- és tűzijáték-baleset roncsolt meg emberi kezeket, arcokat, szemeket. Országszerte több mint ötven(!) tüzet okoztak a pirotechnikai eszközökkel való értelmetlen őrültködések.

Az egészségügyi és anyagi károk egyelőre felmérhetetlenek.

Katasztrófaszilveszter: több mint ötven tüzet okoztak a tűzijátékok

Az emberi felelőtlenség miatt lángra lobbant garázs, tető, erkély, autó, kuka, fű és avar is szerte Magyarországon. Több mint ötven tüzet okoztak a szilveszteri tűzijátékok Magyarországon - közölte a megdöbbentő adatot az MTI a katasztrófavédelem tájékoztatása alapján. Túlzott alkoholfogyasztások és verekedések tömkelege, no meg pirotechnikai balesetek színesítették a mentőegységek feladatpalettáját.

Az emberi felelőtlenség és nemtörődömség nemcsak az állatok idegrendszerét tette tönkre, nemcsak házi kedvenceinket üldözte el a fülsüketítő és szemvakító konzumidiotizmus, de a pirolángok az utcai, köztéri növényzetet sem kímélték Halásztelektől Leányfalun, Szigetszentmiklóson és Balatonakarattyán át Szombathelyig. Kukák, konténerek kaptak lángra itt, garázs, tető, erkély. épületszárny és autó égett ott. Nemesgörzsönyben egy óvoda, Kőszegen egy általános iskola gyulladt ki.

Legyen vége már!

Értem én, hogy néha ki kell ereszteni a gőzt. De úgy tűnik, még mindig túl sokan nem érzik, meddig szabad elmenni: a szilveszter nem játék határok nélkül! Egyre inkább sajnos vérre megy az eszetlen szórakozás tombolás. Túl drága „mulatság” ez, föl kellene végre érni ésszel!

Ismerjük a mondást:

„Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye pedig semmiből sem.”

Ezúttal sem voltunk elegen, és ezért megint túl nagy árat fizettünk. Tombolt és rombolt a harmadik „nem”. Ha máshogy nem megy, 2020. december 31-én minden okos és buta fogjon kézen egy olyan műmájer flasztervagányt, aki semmiből sem tanul, és vigyen át abba a táborba, ahol a felelősség az úr!

Apropó, hülyeség remélni, hogy a döntéshozók más kárán vagy saját bajukon okulva elrendelik a teljes petárdastopot?

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/88310/pics/lead_800x600.jpg
baleset,mentők,petárda,petárdastop,rendőrség,szilveszter,tűz,tűzoltóság
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Jóska Pista 25 válasza: Lajos bejegyzésére 2020-01-04 23:12:20
Nem veszitek azt észre ahogy egyre inkább erőltetitek ez a hülye drákói tiltást annál nagyobb lesz az ellenállás és a bosszú? Az ember egy olyan élőlény aki gyűlöli ha őt beszabájozzák és tiltják neki a kis játékát!! Annál inkább fogja csinálni még durvább kivitelben. Semmi és semmilyen tiltás nem fog senkit sem meg győzni, az alkohol tilalmat is igen jól büntették régen még is csak a legnagyobb gengszer vezért Alcaponét szülte meg!! Nem szeretem a petárdát és társait de olyan bosszút fognak állni a tűzijátékozó emberek ha betiltják hogy a kutyák fogják megszenvedni a kárát sajnos ! 21 század emberét drákói tiltással lekörnyékezni már már fel ér a vendettával számára. Gondolkodjanak ezen is el a kedves állatvédő civil szervezetek hogy mi lesz ha ezeknek az embereknek elveszik a kis játékát valóban megéri a kockázatot? 100 szoros kutyapusztulást akarnak? Amúgy meg szigorúbb állatvédelmi törvényeket eb adókat kell bevezetni pl Ausztriában tilos kint hagyni kutyát télen 5000 eurós a bírság milyen érdekes ott nem gond a petárda és társai! Ideje hogy a kutya tulajok is felelősséget vállaljanak mondom ezt kutyásként és ne mindig másokra hárítsák a hülye hozzá nem értésüket!!
Válaszolok
Lajos
Lajos 2020-01-02 09:16:33
Kedves András! Köszönöm kiegészítését, de mint Ön is látja, a cikk az őrült szilveszteri pirotechnikai tombolás ellen emel szót. Ami tényszerű jelenség, elég csak utalni az idei káreseményekre vagy az utóbbi években okozott balesetekre, a súlyos egészségügyi és anyagi károkra. Nem véletlen, hogy szilveszter előtt ezúttal is számos állatvédő és egyéb szervezet sürgette a teljes körű petárdastopot a felelőtlenségek megakadályozásáért. De akadt olyan párt is, mely az év végén törvénymódosító javaslatot jelentett be be a petárdázás és a pirotechnikai eszközök betiltásáért. Hadd hívjam fel figyelmét, könnyen lehet, hogy még a kiskunmajsai halálos gázoláshoz is volt némi köze a petárdázásnak január 1-jén hajnalban: https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/szerelmespart-gazolt-el-a-reszeg-sofor-kiskunmajsan-batyja-mento/5bvxz19
Szóval: legyen vége már, én így gondolom.
Boldog új esztendőt Önnek!
Válaszolok
András 2020-01-01 22:16:14
Pintér úrnál is elmentek otthonról. Milyen petárdázást akar betiltani?
A petárda használata Magyarországon TILOS. 2007 július 23-tól már 150.000 forintos szabálysértésnek minősül a puszta birtoklása is. Lásd: https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a1100173.kor - rendelet a pirotechnikai eszközök használatáról.
Arra gondolni se merek, hogy esetleg valamit összekevert itt az új év hajnalán..
Jó reggelt, jó napot, vagy jó estét akkor..
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?