Blogolj!

Hogyan keress vezérigazgatót?
Mindannyiunk kedvenc főpolgármestere múlt héten újabb közszolgáltató cég vezérigazgatóját küldte el kizárólag szakmai szempontokat figyelembe véve. De ne aggódjunk, nem leszünk sokáig FŐKERT vezető nélkül, hiszen Karigeri megtalálta a receptet arra, hogy miképpen lehet megtalálni egy fővárosi cég legalkalmasabb első emberét.


A recept nem túl bonyolult, de fontos, hogy az összes hozzávaló belekerüljön, ellenben más cég esetén a recept kicsit módosítható.

Adj fel egy hirdetést, de a jelentkezére összesen négy munkanapot adj, ne úgy, mint az összes többi lúzer, akik akár egy hónapot is hajlandóak várni, hogy megtalálják az ideális jelöltet. Akinek már a fiókba van készítve a pályázata, annak négy nap bőven elég, hogy megcímezze és postára adja. Pláne, hogy a hosszúra nyújtott határidőnek az is a hátránya lehet, hogy még a végén olyan is jelentkezik, aki alkalmasabb a kiszemeltünknél.

A hirdetést valahova az internet legmélyére helyezd el, ne tedd ki se a főváros, se a cég honlapjára, Facebook oldalára. Akinek kell, úgyis tudja hol kell keresni, a többiek pedig, ha szeretnék ezt a munkát, legyenek ügyesek és keressék meg.

Ha a Fővárosi Kertészeti Zrt. élére keresel embert, semmiképpen sem kell, hogy a vezetőnek legyen valamilyen kertészeti tapasztalata, sőt még előny sem kell hogy legyen. Elég, ha közgazdasági, jogi vagy műszaki diplomája van. Úgysem ő fog kimenni kapálni a parkokba, tudásával meg még véletlenül összezavarná a kertészeket.

Előny viszont, ha tud angolul. Nem feltétel csak előny. A mai okoskütyük és Google fordító világában kinek van szüksége már nyelvtudásra? Főként egy vezérigazgatónak nincs feltétlenül szüksége nyelvtudásra, hiszen annyi okos ember veszi körül, biztos majd segítenek neki.

Ha ezeket a pontokat betartod, biztos lehetsz benne, hogy a számodra legalkalmasabb jelöltet fogod látni a cég élén. Lehet, hogy csak egy ember fog jelentkezni, az is lehet, hogy a pályázót nagyon jól ismered, de ne feledd, úgyis csak egy emberre van szükség és ha nincs több jelentkező, a választás is egyszerűbb.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/87514/pics/lead_800x600.jpg
Budapest,Karácsony Gergely
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?