Blogolj!

Jézusos videójáték karácsonyra? Ez kell a népnek…?

Kecskés István

Mikor is lenne nagyobb igény a Jézusos videójátékra, mint így karácsony környékén. Látom, ahogy egy csomó gyerek írja a levelet a Jézuskának, hogy neki bizony egy ilyen utolsóvacsorás cucc kell a fa alá.

Hát mi más kellene?

Szóval ez az egész olyan, hogy elkezd jászani vele az ember és egyenesen Jézusnak gondolhatja magát. Ez egy Megváltó szimulátor… Lehet benne gyógyítani, csodákat tenni, ott ülni az Utolsó vacsorán, megtörtni a kenyeret és még a feltámadást is megoldhatjuk, miután keresztre lettünk feszítve. 

A játék neve: I Am Jesus Christ. Ez már ugye eleve bűn az egyházi értelmezés szerint. Ateista felfogásban meg talán felesleges is egy ilyen szoftver fejlesztése. 

Hihetetlen az egész. Egyszerű kattintásvadászatnak tűnik, de gyanús, hogy nem az. Sokkal inkább egy eszement programozó agymenése. Ehhez képest az a mondás, hogy Mózes volt az első, aki a felhőből töltött le adatokat a tábláira egy egészen visszafogott mondás. Mondjuk ő sem egy Jézusos szerepjátékot rántott le, hanem a tízparancsolatot. Az hasznosabb volt a világnak. Bár lehet, hogy egy részének teljesen felesleges. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/87445/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?