Blogolj!

Legalja: „fideszes” művészeket listázott a kultúrmenekült Schilling


A szélsőliberálisok elszabadult hajóágyúja Franciaországból is vissza-visszatüzel. Ezúttal „játékba” fogott, de a tűzzel játszott, midőn önkényesen listázni kezdte az általa kormánypártinak tartott művészeket.

„Schilling Árpád az oldalán 60 év alatti, Fidesz-támogató művészek nevét gyűjti. Negyedikként rákerültem a listára. Megkérdeztem, hogy guillotine lesz, kötél vagy golyó általi halál. Mondták, hogy ez statisztika”

– hívta fel a figyelmet tegnap a kultúrfelsőbbrendűség, sőt: kultúrkiváltságosság delíriumában vergődő balliberális „elit” legújabb vérlázító disznóságára a közismert és közkedvelt előadóművész, dalszerző, Szalóki Ági.

A művésznő ugyanis azon kapta magát, hogy rákerült a humanista européer demokraták legújabb Schindler-listájára, amit ezúttal készítője után inkább helyesen Schilling-listának nevezhetünk. A harmadik Fidesz-kétharmad után, a „tomboló Orbán-diktatúra” elől demonstratíve Franciaországba cuccoló Schilling Árpád kultúrmenekült ugyanis „játékot” hirdetett közösségi oldalán.

Pontosabban a tűzzel kezdett játszani. Ugyanis nem részletezett okból – a jóhiszeműséget bátran félretehetjük! – a nemzetközileg is elismert, 60 év alatti, a Fidesszel szimpatizáló magyar művészeket vette célba, illetőleg kezdte el hevesen listázni. Mivel neki is párosan mérte a Teremtő, azaz két kézzel szórhatja az átkokat, el is jutott sebesen az ujjai számáig, vagyis tízig.

Nem tudni, a gyűlöletlibsi rendező milyen alapon gondolta és nyilatkoztatta ki bárkiről, bármelyik művészről, értelmiségiről, hogy fideszes, kormánypárti, egyáltalán honnan vette a bátorságot a listázáshoz. Ezzel együtt aligha tévedünk, hogy azt feltételezzük, hogy a legalja akció mögött a szokásos elitista, a művészetet valamiféle balliberális kiváltságként értelmező kultúrkampfos szándék húzódhatott meg. Amit nehéz másként értelmezni, minthogy

1) megpróbálják jól lenyomni a magyarok torkán alávaló hazugságukat, hogy a kormánnyal vagy inkább annak politikájával szimpatizáló, egyetértő művészek között alig akad tényleg értékes, nemzetközileg elismert (vagyis mind valamiféle mucsai önjelölt amatőrök);

2) szégyenpadra állítsák, nyilvánosan – legalábbis a virtuális térben – köpködhessék azokat, akik szerint az igazság odaát van.

Így megy ez a humanista européer demokratáknál: a másság korlátlan szabad(os)ságáról prédikálva maguk tapossák meg és sározzák be a másságot. Mert nekik még egy nemzeti ikon: Egerszegi Krisztina is csak annyit ér (via Fajkasháy), hogy a nemzet joghurtját el lehetne nevezni róla, ha a „fideszesség” „bűnébe” esik...

A listázásból végül – Szalóki Ági feltáró vallomása után – akkora felháborodás lett, hogy még oroszlánszívű Árpád is tanácsosnak látta visszavonulót fújni. Törölte posztját, és igyekezett tagadni, hogy a listázás listázás volt. Pedig tudjuk jól, ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa és úgy néz ki, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa. Így van az a listázásokkal is, melyekből már messziről hápog a gyűlölet, a lenézés és a rosszindulat.

A sarokba szorított Schilling hamar farkast is kiáltott, leporolva a régi, mocskos, büdös bolsevista trükköt: vádold meg az ellenfeled azzal, ami te csinálsz, vagy csinálni akarsz! Kisütötte, hogy nem ő, hanem éppen a „másik” oldal készít listákat, és akkor javulna meg végre ez a velejéig romlott Orbánisztán, ha a „listákon nem szereplők egyszer fölfognák erkölcsi felelősségüket, és mernék bojkottálni a rendszert”. (Ezt nem mondta, de) tán még ő is visszatérne...

Schilling Árpád ezzel az aljas húzásával amúgy ismét berobbantotta a népi-nemzeti kontra urbánus háborút is. (Ja nem, tudjuk, azt is biztos a mások, azaz mi tettük.) Illúzióink pedig ne legyenek, hisz legalább Kornis Mihály óta tisztában vagyunk vele: ők sokkal jobban gyűlölnek minket, mint mi őket...

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/87293/pics/lead_800x600.jpg
kultúra,kultúrharc,lista,listázás,Schilling Árpád
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
kata válasza: Kopfrkingl bejegyzésére 2019-12-12 19:34:30
Én nem indulatból írok, hanem tapasztalatból, amit saját bőrömön éreztem, és amit a nagyszüleim, és a férjem nagyszülei meséltek. Mindkettőnk családját tönkretette a kommunista rendszer, és a háttérből most is bújnak elő azok örökösei, akik miatt az én drága nagyanyám,nagyapám annyit szenvedett. Én nem vagyok sem párt, sem szekta tag, csak abból merítek, amit átéltünk, amit elődeinktől hallottam. Nekem nincs szükségem pszichiáterre, meg tudom oldani a gondokat, ha vannak, de az mérhetetlenül dühít, hogy megint befolyásolni akarják az életünket akik miatt annyi nehézségen kellett keresztülmenni. Az, hogy én családunk tönkretevőinek utódairól ilyen véleménnyel vagyok az az évtizedek tapasztalata. Nem gondolkodás nélkül leírt alaptalan gondolatok.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-12-12 12:46:59
Nem tisztem a Katát megvédeni, megvédi ő saját magát, ehhez kétség sem férhet.
Ellenben adok neked itt, és most néhány - a jövőben felhasználható - jótanácsot:
1./ Először is, mielőtt elkezdesz erre a honlapra állatságokat böfögni, sürgősen iratkozzál be valami "bohóctovábbképző" tanfolyamra, ahol legalább a fogalmazástan, és a helyesírás (a te kommunista nyelvújítóid szerint: hejje siráss !!!!!) alapvető szabályaira megtanítanak !!!!!
2./ Ám, könyörgöm: eszedbe ne jusson a bangóné, meg a kunhalmi (hidd el nem véletlen a csupa kisbetű, mert a marhákat nem szoktuk nagybetűvel írni !!!!!) féle alulképzett komcsi csapattól "felhomályosítást" kikönyörögni, mert még a mostaninál is sokkal ostobább leszel !!!!!
3./ Amennyiben a listázás szerinted egy elfogadható cselekedet, akkor sürgősen jelentkezz be az első rohadék náci alakulatba !!!
4./ Korábban még konkrétan azt javasoltam volna, hogy lépj be a JOBBIK nevezetű gittegyletbe, de azok immár "megtértek", és ők is átmentek a begyepesedett agyú liberálbolsevikok "nemes" táborába. Bár, ha jól megvakargatjuk a dolgot, akkor így is jó helyen vannak, nem ?!
5./ Bárkit - pláne nyilvánosan - kizárólag csak akkor kritizálj, ha te legalább nála különb vagy. Az írásodból tisztán, és világosan kiderült, hogy ez nem így van !!!!
6./ Végül, - de nem utolsó sorban - azt tanácsolom még, hogy sürgősen gyere le arról a bódító, tudatmódosító szerről, amit a jelek szerint mostanság tolsz magadnak, mert már így is annyira leroncsolta az agyadat, hogy egy agytekervénynél biztosan nincs több abban az üres fejedben.
Fogadd meg, mert ha nem vigyázol, még szövődményes lesz !!!!!
Válaszolok
Kopfrkingl
Kopfrkingl válasza: kata bejegyzésére 2019-12-12 09:05:16
A MTV n+1-ben már régóta listáznak, Kövérnek meg akkora az arca, hogy lassan senkivelsem áll szóba, csak a saját hülyeségeit mondogatja. Iszonyú buta az ürge. 8 vagy 10 év alatt végezte el az egyetemet ahova mszmp-és hátszéllel került be szegény pára. ( deutsch Tomi a rekorder a 10 évével, Kósa még magyarul sem tudott megtanulni.) A 8 általánost amúgy nem jelent emberi minőséget. Mi köze van hozzá? A szövegedből az jön le, minden 8 általánost végzett ember 100 tisztességesebb. Ez jó nagy hülyeség, ha belegondolsz. Nyugi, a baloldal is tele van furcsa figurákkal. Ha nincs szakmád, amiből megélhetsz, elmehetsz politikusnak. Jól fizet, jobban mondva mi fizetjük őket világnézetre való tekintet nélkül. Kata, te tele vagy feszültséggel, érdemes elmenned pszichiáterhez, mivel komoly szervi problémákat okozhat. Nem gúnyból mondom, komolyan. Az Origo és a Magyar Nemzet, meg a kistesó, a Lokál sorra bukja a pereket. Ők mért nem aljasak, ha hazudnak? Hogy ki nemzetellenes nagyon szubjektív, attól függ beállsz-e valamelyik szektába. A fanatikus DK-sok is pont így írnak mint Te. Indulatból, gondolkodás nélkül. Számukra Orbán egy piti tolvaj, ami nem igaz, mivel jóval dörzsöltebb fickó. Nem olyan, mint a Németh Szilárd, vagy a Szanyi. Le kéne már erről szokni. Nem rockzenészekről van szó, hanem politikusokról. Hogy mennyit érnek nem tudom, de rengeteg pénzbe kerülnek.
Válaszolok
kata 2019-12-11 19:44:05
Ez a gusztustalan féreg a még gusztustalanabb feleségével elhúzott innen - amit nagyon jól tettek -, de innentől kezdve ne ugasson bele a hazai közéletbe. Foglalkozzon a franciaországi problémákkal, mivel ott él, az tartozik rá. Ha lassan is, de rájönnek az emberek, hogy ez a folyton magát mentegető, az ártatlant besározó, bemocskoló aljanép ballibsi banda miben mesterkedik. Nem mindig fog ez sem működni, hogy másokat vádolva terelik magukról a figyelmet. Undorító, aljas semmirevaló bagázs! És még ezek merik magukat értelmiségnek aposztrofálni! Egy tisztességes 8 általánost végzett ember is százszor többet ér, mint ez a szemét nemzetellenes csürhe!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?