Blogolj!

Greta Thunberg az év embere! Naná!


De tényleg mondja már meg valaki, hogy ez az északi tini mit tett le az asztalra. Tud vitorlázni. Ezt adom. Ilyen alapon lehetett volna Fa Nándor a kitüntető figyelem birtokosa.

A Time Magazine legutóbb 1956-ban választott normálisan „Év emberét”, de akkor sem egy személyről volt szó, hanem a pesti forradalmárokról. Ugyanakkor vélhetően most ért le a legaljára a lap azzal, hogy Greta Thunberg lett a „person of the year”.

A baj ezzel az egésszel az, hogy ennek súlya van, ezt az elismerést nem kaphatja meg akárki. Egy senki meg pláne nem. Vegyük már észre, hogy Greta egy hisztis gyerek, akinek napközben az iskolában kellene ülnie, este fürdés előtt meg a pattanásait kellene nyomogatnia a tükör előtt. Ehhez képest osztja az észt és még az év embere is lett. 

Beszarás…

Ha csak itthon nézünk körül, akkor tudunk mondani legalább öt olyan embert, aki többet tett hozzá a világ pozitív alakulásához, mint ez a beilleszkedési zavarosnak tűnő középiskolás. De mondjuk egyikük sem annyira trendi, mint ez a szegény gyerek, akit a szülei odadobtak a világnak – ők is elmehetnek ám melegebb éghajlatra. Szerintük úgyis mindegyik az lesz, szóval nem kell sokat utazni. 

Mindegy, csak menjenek. Minél távolabb tőlünk. Mert Greta Thunberg és társai jelentik a katasztrófát nem a klíma. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/87311/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-12 13:11:40
Ugyan ki más is lenne ?!
Csak kérdezem: hogy a
A liberálbolsevikoknál, ugye most egyáltalán nem számít, hogy az általuk a "klímakatasztrófa megváltójának" kikiáltott nagyasszony mindössze 16 éves ?!
Az ő szemükben csak a nálunk frissen kinevezett Rácz Zsófia (ő 22 éves !!!!) a világot alapvetően megrengető probléma !!!!
Na, ezt hívják úri (véletlenül sem a kommunistákra utaltam) körökben aljas, kettős mércének !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?