Blogolj!

A színházakat féltve az egyházat támadják


Ez aztán a haladó, felvilágosult és nem utolsó sorban nyugati gondolat. Gond van a színházakkal, lépnek a döntéshozók, majd jön a tüntetés, amelynek apropóján belemarnak az egyházba.

Ne legyünk igazságtalanok, de még csak álszentek sem. Van baj egyházi vonalon. Akadnak súlyos ügyek, vállalhatatlan esetek, amelyektől az embernek – ha vallásos, ha nem – kifordul a gyomra. És a művészvilágban is van baj bőséggel. Az is undorító. 

Mi a különbség? Az, hogy az ember akárhonnan keresi, nem talál olyan egyházi zaklatásról szóló ügyet, ami Magyarországon történt volna. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs, de még nem derült ki. Ehhez képest volt ez a jó kis tünti a minap, mert a kormány – egyszerűsítsük a bonyolult paragrafusokat –, nem támogatja a jövőben azokat a színházakat, amelyekben zaklatási ügy robbant ki, pláne azokat nem, amelyekben ezeket eltitkolták. 

Erre jön a méltán híres Péterfy-Novák Éva írónő és az alábbit (is) tolja bele a Facebookba: 

Szóval van az a kommunikáció, hogy a színházakban erkölcsi fertő van, hogy rendet kell tenni, és annak elengedhetetlen része, hogy átvilágítsák őket, hogy a mindenkori miniszter nevezhesse ki (nyilván a főnök engedélyével) a színigazgatókat, hogy akik nem kérnek ebből, azok majd nem kapnak pénzt.

Vegyünk egy példát, de a színházat helyettesítsük be mondjuk az egyházzal.

Rendet kell tenni, mert erkölcsi fertő van.

Ez ugyanannyira igaz, mint a színházakban, megspékelve azzal a csekélységgel, hogy az áldozatok itt többnyire nem felnőtt emberek.

Na, de menjünk tovább…

A rendrakás elengedhetetlen feltétele, hogy átvilágítsák őket, hogy a mindenkori miniszter nevezhesse ki (én itt már nem vacakolnék, nevezhesse ki egyenesen a nagyfőnök) az egyes templomok tiszteleteseit, plébánosait, rabbijait, pópáit és papjait.

Akik pedig maguk akarják eldönteni, hogy kit és hová helyeznek, ki legyen a püspök, vagy ki legyen egyházi elöljáró, azok bizony egy fillér állami támogatást sem kapnak.

Ráadásul ez is, a népességnek csak egy részét érinti, mert mint ahogyan színházba sem jár mindenki, úgy templomba sem. 

(egyelőre legalábbis nem kötelező egyik sem)

Kétséged ne legyen, kedves olvasó, hogy sokkal több pénz megy az egyházakra, mint a kultúrára, hogy az egyház saját bevétele sem több, mint a színházak jegyárbevételei.

Demagóg? Az…

Mert ugye egy kicsivel több templom és hívő van az országban, mint színház és néző. Ráadásul a papok nem tao-zhattak korábban sem. Szóval ez kicsit olyan, mint ahogy mindig az kiabál, akinek a háza ég. 

És az egyházakban még mindig kisebb az erkölcsi fertő, mint a színházakban. Kár mutogatni. 

(Fotó: Drakulics Elvtárs)

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/87296/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-12-11 19:31:41
Ezt a beképzelt nagy ervint sohasem állhattam. Hiába tüntizgetnek, hiába akarják a figyelmet magukról terelni, ez most nem fog működni. Mint az óvodában, azt csinálják. azzal, hogy másra mutogatnak, az ő bűnük nincs elfelejtve. Egyébként is gyomorforgató, hogy védik gothárt, bezzeg martont és kerót azonnal kivágták, és havas sem úszta meg. Miért ér többet gothár? Arról nem is beszélve, hogy azonnal belekeverték Dörnert is. Ahogy telnek az évek, egyre világosabbá válik, hogy a ballibsiknél aljasabb, szemtelenebb nincs a világon.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-12-11 17:24:45
A liberálbolsevik senkiknek mindig is vörös posztó volt az összes egyház. Az előző, kommunista rendszerben Magyarországon is tettek éppen eleget azért, hogy eltakarítsák az útból az egyházakat, különös tekintettel azok vezetőire.
Egyszerű példaként lásd még a Mindszenty esetét !!!!
Más kérdés, hogy mostanság ugyanezt művelik ezek a szemetek, csak ma már az un. "fejlett nyugat" felelős soros-csicskásaival, fel- és kihasználva a tűzvonalba küldött, megvezetett, analfabéta, tökhülye muszlimokat !!!!
Ha úgy jobban tetszik, akkor ezekkel a félrevezetett senkikkel végeztetik el a piszkos, véres munkát !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?