Blogolj!

„Vérbíró.hu” – Márki-Zay listázná a bírókat!


Íme, a jogállamiságról prédikáló európai demokrata valódi arca: szégyenpadra ültetné és listázná a (nyilván neki nem tetsző ítéleteket hozó) bírókat Márki-Zay Péter! Csak mi nem halljuk a balliberális sajtó, az ilyen-olyan „civil” szervezetek és szakmai társaságok elhatárolódását?

Fotó: Promenad.hu/Gémes Sándor

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere jó ideje azzal igyekszik berobbanni az országos politikába, hogy minél nagyobbakat mond, minél színesebb és kövérebb állításokkal szórja tele a kinyilatkoztatásira fogékony médiát. Az ellenzéki nagyotmondó versenyben aztán van, hogy megüti a bokáját:

így veszített már el öt pert is a független magyar bíróságokon jogerősen.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom nevű gittegylet önjelölt miniszterelnök-jelöltjéről többször kimondták már a bíróságok, hogy hazudott, valótlanságokat állított, amiért jól meg is büntették. „Ha Önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják” – ezt nyomta le például igen erős kezdésként városa kórházáról, amivel megsértette az intézmény jó hírnevét, illetve megingathatta az intézmény iránti közbizalmat. A bíróság jogerősen elítélte ezért, ahogyan annak okán is, mert több hódmezővásárhelyi polgár, így a város korábbi aljegyzője, egy helyi vállalkozó, valamint a kórház orvosigazgatója, egyben a helyi Fidesz elnöke jó hírnevét és/vagy becsületét is megsértette. Bónuszként nemrégiben egy sajtópert is bukott a Kúrián, melyben amiatt megrángatni az egyik vásárhelyi portált, mert szóról szóra tudósított egy fideszes sajtótájékoztatóról.

Márki-Zay tehát súlyosan bukóban van a független magyar bíróságok előtt, és az általa fizetendő különböző sérelemdíjak, büntetések, perköltségek és ügyvédi díjak szummája az 5 millió forinthoz közelít. Az önmagát materialista keresztényként jellemző politikus híveitől igyekszik összetarhálni a hazugságok, valótlan állítások és bukott perek kapcsán rá kirótt költségeket... Saját bevallása szerint is több mint tíz polgári per és büntetőeljárás van még folyamatban az érezhetően egyre idegesebb és feszültebb Márki-Zay ellen, aki számtalan hódmezővásárhelyi és Csongrád megyei magánemberbe és közszereplőbe szállt bele. Ők pedig – érthetően – a bíróság előtt keresik igazukat, és az igazságszolgáltatástól várnak elégtételt.

Van úgy, hogy elgurul a gyógyszer, de... A – vélhetően a sorra bukott perei miatt berágó – ellenzéki politikus hétfőn átlépett egy határt: olyan kijelentést tett, ami egy az általa vizionált jogállami európai demokráciában nyilvánvalóan teljességgel elfogadhatatlan! A Transparency International (TI) Magyarország budapesti konferenciáján az Index tudósítása szerint

páros lábbal szállt bele a magyar bíróságokba, megkérdőjelezve azok tisztességét és függetlenségét: egészen megdöbbentő módon szégyenpadra állítani, listázni akarja például a (neki nem tetsző ítéleteket hozó) bírókat!

Olyan állításra vetemedett, hogy a „Fidesz halálcsillag-projektjének” keretein belül a független igazságszolgáltatás már elbukni látszik. A bírósági ítéleteket érintő kifogását természetesen az őt elmarasztaló egyik konkrét ítélet botcsinálta jogász kritikájával kívánta alátámasztani, vagyis kibújt a szög a zsákból!

„Ma, ebben a bírósági rendszerben nagyjából attól függ, ki milyen ítéletet kap, hogy melyik bíróságon tárgyalják az ügyét”

– fröcsögte Márki-Zay, majd így helyezte nyomás alá, ha tetszik: listázással fenyegette meg a (vélhetően neki nem tetsző ítéleteket hozó) magyar bíróságokat:

„Majd a vérbiró.hu-t elindítjuk, és előbb-utóbb elszégyellik magukat”.

Ennyit akkor a független bíróságokba, a magyar igazságszolgáltatásba vetett közbizalomról, illetve annak megingatásáról...

Hja, kérem, ha egy fideszes politikus vartyogna hasonló sületlenségeket állítólagos „vérbírók” listázásáról, vajon mennyi idő alatt szedné ízekre a magyar és a külföldi „független-objektív” média... Tényleg, mi ez a csönd? Csak mi nem halljuk a balliberális sajtó, az ilyen-olyan „civil” szervezetek és szakmai társaságok elhatárolódását? Miért nem visít és tiltakozik a Velencei Bizottság, az Amnesty International Magyarország, a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, a K-Monitor, az Eötvös Károly Intézet? Most nem aggódnak a bíróságokért és a jogállamiságért?

És a Momemtum-ladyk is megmutathatnák, hogy nem kettős a mérce: ugyan fordítsák már le Márki-Zay kifakadását az EP-képviselőknek! Csak hogy minden kocka a helyére kerüljön határon innen és túl...

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/87254/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,ellenzék,Hódmezővásárhely,jogállamiság,Márki-Zay Péter,Mindenki Magyarországa Mozgalom
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-11 12:23:54
Ugyan nézzék már meg tüzetesen ennek a bárgyú senkiházinak az ábrázatját", az "arckifejezését".
Gügye, ugye ?! Nem kicsit, nagyon !!!!
Ha valakinek még nem tiszta és világos a kép: íme a "fröcsögi" által képviselt demokrácia !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?