Blogolj!

Ennyire „ártatlan” a Színművészeti: szexuális zaklatások a felvételin?


Gőzerővel tussolják a Gothár Péter-féle szexuális zaklatási botrányt: a bűnben összekapaszkodott, hisztizik és vinnyog a balliberális „kultelit”. A Színművészeti Egyetem mossa kezeit a leghevesebben, csakhogy szűzies szentbeszédüket más megvilágításba helyezi egy két(!) esztendővel ezelőtti szexuális zaklatási ügy, mely – Papadimitriu Athina szerint – nem is számított egyedinek...

Illusztráció: pixabay.com

„Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai határozottan visszautasítjuk azokat a feltételezéseket és vádakat, amelyek az egyetemünk működésének tisztességét és szakszerűségét megkérdőjelezik. Gothár Péter ügyét, melyet az egyetem Etikai Bizottsága jogszerűen vizsgál, ürügyként használják fel az egyetem lejáratására, ellehetetlenítésére, színházvezetői kinevezések befolyásolására, a független színházi szféra sarokba szorítására. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen rend van. Törvényesen kinevezett és megbízott vezetők irányítják. A tanárok és a hallgatók lelkiismeretesen végzik munkájukat, elkötelezetten őrzik a 155 éves múlttal és oktatási hagyománnyal bíró intézmény éthoszát. A magyar színház- és filmművészet kiemelkedő alkotóinak sokasága nevelkedett ezek között a falak között. Oktatásunk – mint minden érdemi művészeti képzés – ideológiamentes, a színház- és filmművészetet a szabad és független gondolkodás mentén közelíti meg. A művészet szabadsága megkérdőjelezhetetlen érték számunkra”

– ezt fröcskölte a Facebookra vasárnap a Színház- és Filmművészeti Egyetem, mely a jelek szerint élen jár a balliberális kulturális elit legújabb botrányának, egyik oktatájuk: Gothár Péter szexuális zaklatási ügyének eltussolásában.

A felsőoktatási intézmény eddig nemhogy nem rúgta ki páros lábbal, de sajtóbeszámolók szerint valósággal rejtegeti Gothárt, akinek balhéjáról amúgy jó eséllyel nekik is tudniuk kellett, tekintettel arra, hogy a Katona József Színházat dirigáló, és a szörnyűséget rémtettről bevallottan nem most értesülő Máté Gábor a Színművészeti egyik vezető figurája is egyben. A Színművészeti tehát fullba tolja a szappanozást, gőzerővel mossa kezeit, hogy az ártatlan bárány képét pingálhassa magáról az erre fogékony „függetlenobjektívhaladó” médiában.

Csakhogy szűzies szentbeszédüket egészen más megvilágításba helyezi egy két(!) esztendővel ezelőtti szexuális zaklatási ügy!

A neves művésznő, Papadimitriu Athina az RTL Klub Reggeli című műsorában tálalt ki: Réka lányát szexuálisan zaklatták és megalázták a Színművészeti felvételijén.

„– Az én gyerekemet egy nő zaklatta felvételi közben. Föl is hívtam a rektort, beszéltem vele. Ő nem volt jelen, hüledezett, azt ígérte, utánanéz. Aztán azt hallottam, ez nem újdonság, és nemcsak az én gyerekemmel történt. Könyörgöm, egy 18-19 éves, kiszolgáltatott gyerekkel... És nem értem, mit akart elérni. Hallottam olyan esetről, hogy valakit elkezdett vetkőztetni, erre az jól megpofozta, az én gyerekem jól megijedt, és befeszült – mesélte.

Réka lányát nagyon megviselte az eset, hazafelé az autóban is arra panaszkodott, hogy még mindig magán érzi a zaklatás nyomait, este pedig tetőtől talpig, sokáig fürdött, a viselkedése pedig zavart volt.

Papadimitriu Athina először úgy gondolta, nem hagyja annyiban a dolgot, de aztán belegondolt, hogy a két idősebbik lánya (akik szintén a nevezett intézménybe jártak – a szerk.) rosszul jöhet ki a dologból, ezért tanácstalanná vált, főleg, miután megtudta, hogy a lányával történtek nem számítanak egyedi esetnek.

– Én annyira kivoltam, fűnek-fának mondtam, hogy ez borzasztó, nem is lehet elképzelni. Menjen oda, lökdösse, rugdossa, ha azt hiszi, hogy abból kiderül valami, ha valakit egy Shakespeare-monológ közben hátba rúgnak. Nem értem, mire megy ki? Hogy ezekkel a színészekkel utána bármit meg lehessen csinálni? Hogy a rendezők azt csinálhassanak velük, amit akarnak? – fakadt ki Papadimitriu Athina, akit az eset felelevenítése is nagyon feldúlt”

– írta a 2017. esztendő október havában(!) a Femina.hu.

Ennyit még akkor „tisztességről”, „szakszerűségről”, „rendről” és „éthoszról”. No meg az inkább hírhedt, mintsem híres balliberális „művészi, művészeti szabadságról”, melyről az elmúlt időszakban Marton László, Kerényi Gábor Miklós, Havas Henrik, Varnus Xavér, Gothár Péter and co. tanárian rántották le a leplet...

Úgyhogy a Facebook-posztolgatás helyett szerencsésebb lenne, ha végre a Színművészetin is tiszta vizet öntenének a pohárba, és megtisztulnának azoktól, akik bemocskolják becsületüket és tisztességüket. Persze szigorúan a szabad és független gondolkodás jegyében...

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/87163/pics/lead_800x600.jpg
Gothár Péter,Katona József Színház,Máté Gábor,Papadimitriu Athina,szexuális zaklatás,színház,Színház- és Filmművészeti Egyetem,zaklatás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-09 17:12:36
Most olvastam, hogy az egyetem végre kirúgta ezt szemét, gyökér gothárt !!!!
(nem véletlen a kisbetű, mert ez az állat nem érdemel mást !!!!)
Csak tudnám, hogy mi tartott ebben az ügyben több hétig ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?