25 év után ismét BL-főtáblás a Ferencváros!
A magyar bajnoknak egy gólnélküli döntetlen is elég volt a norvég Molde ellen ahhoz, hogy belépjen az álmok kapuján.
Blogolj!

Brutális adóemelések és újabb terhek a váciak Télanyó-csomagjában


Persze, hogy a balliberális városvezetés ajándékozta meg a Pest megyei kisváros lakóit a szeretet hatalmának megszorítócsomagjával.

Ebben az új seprűben bizony nincs sok köszönet a váciak számára... Fotó: Facebook

Ez a tuti blogunkban nemrég odapörköltünk egy jó alaposat az új váci vezetésnek, de meg is érdemelték! Az október 13-án nyertes balliberális gittegylet bizonyos Matkovich Ilona LMP-sből lett ultrafüggetlen nagyasszony vezetésével úgy faragna osztrák típusú kisvárost a jobb sorsra érdemes Vácból, hogy

1) első lépésben jól megemelte a saját fizut, hogy dagadjon a zseb: megháromszorozták a politikusok első bizottsági tagságért járó tiszteletdíját, meghatszorozták a politikusok második bizottsági tagságért járó tiszteletdíját, egymillió forint fölött állapították meg polgármester bérét és költségtérítését,
2) visszahajították a kormánynak azt az 5 milliárdot, amiből modern sportcsarnokkal kínálta volna meg Vácot.

A település tehát jól fizetett balliberális elittel és korszerű sportcsarnok nélkül lesz osztrák kisváros, már ha lesz egyáltalán... A balliberális városvezetés és testület azonban nem állt meg itt, hanem TGV-sebességgel hasít előre a Bokros Lajos által kikövezett lenini úton. Télapó „ünnepére” – igen, ezúttal hadd nevezzük így, stílszerűen – a váciak nyakába varrták a jó öreg, megunhatatlan Télanyó-pakkot a brutális megszorításokkal.

Matkovich Ilonáról és sleppjéről immár elmondható – via Vaconline.hu – hogy van zsákjában minden jó, persze nem piros alma és mogyoró, hanem az alább durva intézkedéssorozat feszíti szét a bokros kis csomagot:

1) 50 százalékkal emelkedik a kereskedők építményadója,
2) 30 százalékkal növekszik az ipari vállalkozások építményadója,
3) 10 százalékkal lesznek magasabbak a közterület-használati díjak,
4) bevezetnek egy új adónemet, a telekadót (melynek összege a törvényi maximum a cégek belterületi nem beépített telkeire),
5) végül, de nem utolsósorban kivetik a váci reklámadót is.

Aligha tévedünk, ha az alaposan átvert helyiek többsége ezek után már legszívesebben csak virgácsot vágna a választott vörös váci Télanyóhoz. De sajna, legközelebb csak 2024-ben tehetik.

Addig pedig megszoknak vagy megszöknek.

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/87189/pics/lead_800x600.jpg
adóemelés,Matkovich Ilona,Vác
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-11 11:49:42
Viseljék csak a hülye (bangónéék szerint: hűjje) vezetőjük minden marhaságát, ezek a nyomott agyúak !!!
Ha még "türelemmel" várnak egy kicsit a váciak, akkor ez a "gyökkettő ploginé" megszavaztatja a testülettel magának az első éjszaka jogát is !!!!
Teheti, nem ?! Hiszen ő a liberálbosevik "menő" !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?