Blogolj!

Három a kislány


Greta Thunberg, Nagy Blanka és Rácz Zsófia. Mindhárman nők (lányok), mindannyian közéleti szerepet vállaltak – ennyi a közös bennük. A megítélésük egészen más.

Greta Thunberg amolyan klímamegváltó. Nagy Blanka követendő példa. Rácz Zsófia – visszafogottan fogalmazva – egy nyeretlen kétéves, pedig hármuk közül a legidősebb, a legtanultabb és felületesen figyelve a legokosabb is. Ehhez képest Rácz Zsófiát szétszedi a haladó, felvilágosult és demokratikus sajtó. 

Most vonatkoztassunk el attól a kérdéstől, hogy egy 22 éves ifjú hölgy, aki még egyetemre jár, lehet-e helyettes államtitkár, vagy sem. Amúgy nyilván lehet, de ez most nem tartozik ide. A helyzet nem ettől rémes, hanem attól, ami a kinevezése után történt. Azok a politikusok, akik egy 16 éves (Thumberg) és egy 19 esztendős (Nagy Blanka) kislány politikai szerepvállalását aléltan figyelik és már a létüket is csodás jelenségnek nevezik, azok most szétszedik Rácz Zsófiát. 

Értékrendi kérdés is. 

Mert Thunberg és Nagy két igazán visszataszító figurája a közéletnek. A mi kis Blankánk egy igazi büdös bunkó, aki azzal vált híressé, hogy trágár beszédeket tartott különböző ellenzéki tüntetéseken. Gretara pedig rossz ránézni, mondjuk erről nem tehet, de valami ördögi gonoszság ül ki az arcára. Ehhez képest itt van a művelt, első ránézésre szimpatikus Rácz Zsófia, akit meg szétszednek a ballibek. 

Szerintük a jobboldalnak nem lehetnek tehetséges fiataljai. Rácz Zsófia sem lehet az. Vele kapcsolatban probléma a 22 év, míg Greta és Blanka esetében a cukiságfaktor kimaxolás a tinédzserségük. Undorító ez az egész. Pedig ugye Rácz Zsófiának, feladata szerint, a fiatalokkal kell majd foglalkoznia. Az ifjúsággal, amelyhez oly közel áll. Ellenben a másik két kislány a nagyok dolgába üti az orrát klímamegváltóként és trágár szónokként. A ballibek szerinzt ez a követendő példa. 

Szerintünk meg az, hogy ha van egy fiatal, tehetséges, okos ember, akkor ő kapjon a korának megfelelő feladatot. Érti a fiatalok nyelvét – Greta-ét és Blankáét nem biztos, de az övékét nem is kell –, tisztában van vele, hogy mi kell a generációjának. Szóval el a kezekkel tőle. Főleg azoknak, akik szerint Gretara és Blankára van szükség. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/87064/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-08 13:49:28
Rácz Zsófiának szívből gratulálok, ezeket a szennyes, liberálbolsevik senkiket meg végre le kellene már törölni a magyar politikai palettáról (is) !!!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?