Blogolj!

Íme a román provokáció csúcsa: Trianon évfordulója nemzeti ünnep lesz odaát


Az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a bukaresti jobbközép kormányt támogató, jobboldali Népi Mozgalom Pártja (PMP) szavazataival megkapta a román képviselőház közigazgatási bizottságának ajánlását kedden az a törvénytervezet, amely a trianoni szerződés napjává nyilvánítaná június 4-ét Romániában.

Eddig a hír. Ennyi és nem több.

Most erre mit kellene mondani?

Idézzük Petőfit?

a kurvanyádat   

Mondjuk ez éppen nem rossz ötlet, de azért ne aljasodjunk le keleti szomszédaink aljas színvonalára – még ha irodalomról van szó akkor se.

Korodi Attila, az RMDSZ frakcióvezetője, a döntést meghozó bizottság tagja így fogalmazott a közösség oldalán: 

Meggyőződésem, hogy a trianoni békeszerződés napjának román nemzeti ünneppé történő nyilvánítása sértő a romániai magyarság számára, és szembemegy minden eddigi olyan törekvéssel, amely a többség és a magyar közösség békés együttélését szolgálja, ahogyan az erre vonatkozó törvénytervezet korlátozza a közös jövőt és tervezést is.

Tényleg? Sértő?

Nem, nem sértő, hanem gyalázatos. Aljas. 

Korodi még azt is írja, hogy ő mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a javaslatot leszavazza a román parlament. 

Ez igen! 

Ilyet én is tudok mondani! Mindent megteszek azért, hogy ne legyen több eldobott szemét az óceán partján! 

Na?! Lesz? Találják ki…

Ő találta ki…

A jogszabály tervezetét a román diplomáciát 2012 és 2014 között irányító Titus Corlatean szociáldemokrata szenátor terjesztette a parlament elé. Mekkora csávó! 

Ez így nem mehet tovább! Lépni kell valamit, de valami rendeset. Nagyon szép dolog berendelni a nagykövetet a külügybe, az se rossz, ha az Európai Parlamentnek írunk egy dörgedelmes levelet, de nem történik semmi. 

Bocsánat, de nem tudok mást írt: basszunk már oda egyszer! 

Nem, nem kell földig rombolni romániát, de valamit találjanak már ki a nemzet vezetői, ami fáj ezeknek a szemeteknek. Amitől rossz lesz nekik, nekünk meg nagyon jó. Hagyjuk már pótcselekvéseket, nem kell ide szép szó. Elég volt!

Amennyiben a törvénytervezetet a képviselőház plénuma is elfogadja, Románia minden évben meg fogja ünnepelni a trianoni szerződést. A kormánynak és a helyi hatóságoknak gondoskodniuk kell majd arról, hogy június 4-én, az első világháborút lezáró, Magyarország határait kijelölő békeszerződés évfordulóján kitűzzék a köztereken Románia nemzeti lobogóját.

Mi meg majd sápítozunk, hogy ez az R1G-k ilyenek, meg olyanok és Székelyföldet is teleszórják a csádi zászlóval. És mi lesz? Semmi. 

Legyen már végre valami!

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/86948/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?