Blogolj!

Meglepte a hó Karácsonyt


Úgy tűnik nem volt elég a frissen megválasztott főpolgármesternek másfél hónap, hogy felkészüljön a téli időjárásra.

Egy biztos, a zöldfülű polgármesternek nincs az internet-böngészőjében a kedvencek közt sem az Országos Meteorológiai Szolgálat, sem az Időkép, de még a Köpönyeg sem. Merthogy Karácsony Gergely a Facebookon jelentette be, hogy a MAI napon tájékoztatást kért a Közterület-fenntartótól. Ahol kiderült, hogy csak fele annyi hómunkás áll készenlétben, mint amennyire szükség lenne.

A budapestiek ma reggel elkéstek a munkahelyükről, nem értek be időben az iskolába és bár már napok óta jelzi a Meteorológiai Szolgálat a havazást, Budapest első emberének csak most jutott eszébe, hogy meg kellene kérdezni a hó eltakarításáért felelős vállalatot, hogy minden rendben van e.

Még csak másfél hónap telt el regnálásából és ez volt az első olyan esemény, amiben a fővárosiak és a fővárosban dolgozók, tanulók számítottak Karácsonyra és csapatára. Hiába. Kijelenthetjük az új városvezetés első vizsgáján, megbukott.

És még nem is mondhatjuk, hogy olyan sok hó esett le. Bele se merünk gondolni, hogy 20-30 cm hó esetén mi lett volna a fővárosban. De úgy tűnik, hogy másokat is meglepett a „hirtelen” bekövetkezett hóhelyzet, Őrsi Gergely a II. kerület MSZP-s polgármestere, szintén úgy ír bejegyzésében, mintha valami elkerülhetetlen, a semmiből bekövetkezett esemény történt volna.

Csak remélni tudjuk, hogy egyéb rendkívüli vagy csak nem várt eseményre kicsit jobban fel van készülve az új városvezetés, különben van okunk az aggodalomra. Azért, hogy egy kicsit segítsünk is, szólunk: fog még hó esni a következő hónapokban, könnyen lehet, hogy a mainál még több is.

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/86890/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: kata bejegyzésére 2019-12-03 18:43:30
Arra én is, mert - lássuk be - igény az már ma volna rá !!!!!
Válaszolok
kata 2019-12-02 19:15:33
Mással vannak elfoglalva. A dilettáns dinoszauruszok , a támogató elvtársak zsebének tömködése, pozícióba helyezése - ennél nincs is fontosabb!. Pedig tudvalevő, hogy télen előfordul, hogy hó fog esni. Kíváncsi vagyok meddig tűrnek a pestiek ennek a szerencsétlennek, mikor fogják elzavarni?
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-12-02 16:52:26
Nemhiába mondta Kósa uram nemrégen, hogy ez a karácsony(fadísz) még gergelynek sem alkalmas, ezért hívja mindenki csak karigerinek.
Egyébként - lássuk be - nem csoda, hogy váratlanul érte ezt a tökéletesen alkalmatlan "pozőrt" a tél, meg a hóesés, hiszen ma még csak december 2-ika van. Ő későbbre számított a télre, meg a hóra, mondjuk úgy április végére.
Vagy nem ismeri a Gergely-naptárt, ugye !!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?