Blogolj!

Dunába lövetnék a szlovákok a "magyarbarát" muzeológust

Dorogi László

Beérni látszik a szlovákok magyarellenes nevelése. Eljutottunk odáig, hogy a szlovák szempontból kellemetlen igazság kimondásáért is verbális lincselés, halálos fenyegetés jár. Szlovákia, 2019.

Fotó: Magyar Hírlap/Hegedüs Róbert

A szívbe markoló igazság mindig fáj valakinek. Fáj, mert akárhogy veri magát seggel a földhöz a "sértett", bármennyire is rúgkapál, kiabál, tagad, az igazság mindig utat tör magának. A nagyszerű emberiség "kivételes" egyedei ennek ellenére évszázadok óta kísérleteznek a történelem módszeres hamisításával, hogy a semmiből valamit csináljanak. Valahol csak így megy a nemzeti öntudat megteremtése.

A szlovákok végtelenül büszkék dicső történelmük mind a huszonhat évére. A jóból keveset mér az Isten, szokták mondani, de északi szomszédaink csak a szabályt erősítő kivételt jelentik - belőlük a kevés is sok. Mert jó indulatúnak cseppet sem mondhatók ezek a gyökértelen muksók.

Szlovákia teremtett magának egy meglehetősen futurisztikus múltat, amelyben ők uralják az egész világot, univerzumot, galaxist, kinek mi tetszik. És ott minden az övék. És persze alkottak egy főgonoszt is ebbe a világba, akinek a célja nem lehet más, minthogy megsemmisítse őket. A gonoszt pedig elneveztek magyarnak. A magyar minden erejével azon dolgozik, hogy a szegény kicsi szlovákot bántsa, miközben a védtelen, ágrólszakadt szlovákocska legkisebb királyfiként hősiesen állja a gonosz rém kínzásait.

A szlovák gyerekek így nőnek fel. A gép forog, az alkotó pihen és amire öntudatukra ébrednek, már zsigerből gyűlölik a magyart. Ebben az országban ezért az is előfordulhat, hogy egy képzett, tanult szakembert, jelesül egy muzeológust - aki ugye konyít a történelemhez - azért rúgnak ki az állásából, mert ragaszkodik a történelmi tényekhez. S hát mondjuk ki nyíltan, ha egy libikókára ültetnénk a magyar és a szlovák történelmet, nem az utóbbi kerülne lejjebb.

Zuzana Falathová a pozsonyi városi múzeumban dolgozott, egészen addig, amíg azt nem "átallotta" mondani, hogy az igazság egyértelműen a magyaroké a Kinek a történelmi öröksége a dicsőbb című, teljesen értelmetlen vitában. Zuzana azt is ki merte mondani, hogy a szlovákok az iskoláktól kezdve magyarellenes történelmi hazugságokkal tömik a diákok fejét.

Az igazság fáj és néha kegyetlen cselekedetekre sarkall. Zuzanát "magyarbarát" kijelentése után nemcsak kirúgták munkahelyéről, de egyenesen nemzeti ellenségnek kiáltották ki. Elkezdődött a kegyetlen boszorkányüldözés, egyesek odáig merészkedtek, hogy halálosan megfenyegették.

"Agyon kellene lőni, és a hulládat a Dunába lökni, te magyar ügynök!"

Ilyen, és ehhez hasonló mocskokkal dobálják azóta is.

"Jelenleg a felmondási időmet töltöm, de az igazgató azt mondta, hogy leírtam magam ezekben a körökben, hogy soha többé nem dolgozhatok majd a szakmámban. Remélem, hogy ez nem lesz mindig így, és tényleg eljön az idő, amikor már nem kell Szlovákiában attól tartani, hogy az embernek derékba törik a karrierjét, ha rámutat a nyilvánvaló történelmi tényekre"

- mondta Zuzana.

Mindeközben a szlovák közbeszédben arról szól a fáma, hogy sosem volt olyan jó a magyarokkal való viszonyuk, mint most. Persze, mondani bármit lehet, végül úgyis a cselekedetei alapján ítélnek meg mindenkit.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/86809/pics/lead_800x600.jpg
magyarellenesség,szlovákia
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?