Blogolj!

Isztambuli egyezmény? Valójában egy genderegyezmény

Kecskés István

Megy a cicaharc. Nőjogi aktivisták kiabálnak azért, hogy a magyar országgyűlés ratifikálja az Isztambuli Egyezményt. Nem kellene, ugyanis ez alapjaiban egy gender buli.

Az Alapjogokért Központ, még 2017-ben adott ki egy közleményt, amelyben felszólította a kormányt, hogy ne terjessze az országgyűlés elé. 

Az Európa Tanács nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelemről szóló Isztambuli Egyezménye nevével ellentétben valójában „genderegyezmény”, ezért az Alapjogokért Központ arra kéri Magyarország Kormányát, hogy azt jelenlegi formájában ne terjessze az Országgyűlés elé 

– áll az akkori dokumentumban.

És még az is, hogy „semmi szükség nincs arra, hogy a nemzetközi gender-lobbi nyomásának engedve az Isztambuli Egyezmény ratifikálásával a magyar jogalkotó beemelje a magyar jogba a „társadalmi nemek” kategóriáját.”

Mert erről van itt nagyban szó. Az EU kitalált egy dolgot, ami fontos, sőt támogatandó: meg kell védeni a nőket! Csak az a baj, hogy ebbe a köntösbe bújtatták bele azt is, hogy vannak a társadalmi nemek, vagyis az Európa Tanács égisze alatt elfogadott Egyezmény ugyanis bár látszólag a nőkkel szembeni erőszak ellen lép fel, célja valójában a hagyományos családmodell lebontása.

Szóval nem kell a balhé, meg nem kellenek a társadalmi nemek. Biztonságban és jogegyenlőségben élő nőkre és férfiakra van szükség. Maradjunk ennyiben. Nincs szükség a genderlobbira, csak a törvények betartására. Ráadásul a magyar Btk. igencsak szigorúan tekint ezekre az ügyekre, szóval ezekre kellene figyelnie mindenkinek. 

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/86758/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?