Blogolj!

Balliberális erkölcsi fertő: Máté Gábor mentegeti a zaklató Gothárt


Elképesztő igyekezettel próbálja meg eltussolni a Katona József Színház, illetve Gothár Péter szexuális zaklatási botrányait Máté Gábor igazgató. A direktor titoktartási szerződést íratott alá a színészekkel, vagyis magukkal az áldozatokkal is – ez pedig egy friss elemzés szerint önmagában is bűncselekmény, nemcsak hogy semmisnek tekintendő.

Vétkesek közt cinkos, aki néma. Ha nem rosszabb, ugye, Máté Gábor? Fotó: MTI/Zih Zsolt

Erkölcsi fertő az egész ellenzéki „művészi” közeg, nincs rá jobb kifejezés! A hazai balliberális kulturális „elit” legújabb szexuális zaklatási botránya kedd óta tartja lázban a magyar közéletet. Marton László és Kerényi Gábor Miklós után most Gothár Péter a soros, aki lebukott.

Ügyében azonban különösen durva – mutatott rá kitűnő összefoglaló elemzésében a nemgogol.blog szerzője, Eszes Beáta –, hogy még mindig rengeteg a kérdőjel, mikor, mi módon és hányan estek a zaklató áldozatául, miért és mennyi ideig titkolta el a teátrum a mindenki által tudott dolgokat, illetve hogy lehet az, hogy Máté Gábor igazgató nemcsak mintha arra bazírozna, hogy eltussolja a Gothár-botrányt, de önmaga is bűncselekményt követhetett el azzal, hogy – egyébként jogilag semmisnek tekintendő – titoktartási szerződést(!) íratott alá a színészekkel, azaz magukkal a Gothár-áldozatokkal(!).

Ismételjük meg, és ízlelgessük ezt az aljas vircsaftot: a színház arra kényszeríti egy szexuális bűncselekmény áldozatait, hogy hallgassanak, amivel tulajdonképpen a tettes, a zaklató mellé áll, az ő pártját fogja, sőt, akár azt sugallja az áldozatoknak, ami történt, megtörtént, illetve akár máskor is megtörténhet. Ahogy egyébként erről Eszes fogalmaz:

„a titoktartási szerződéssel deklarálta, hogy az erőszak és abúzus elviselése náluk munkaköri elvárás volt”...

Egy következmények nélküli, önmagát „felsőbbrendűnek” címkéző balliberális kulturális világban. A direktor rejtőzködését sokak szerint az is indokolja, hogy nyilvánvalóan személyesen is felelős a történtekért, mert a szexuális zaklatások ellen évek óta nem tett tulajdonképpen semmit. Miközben – vázolja megint a nemgogol.blog – Máté Gábor az általa alkalmazott művészei előtt bukott meg elsősorban.

„Nem volt képes őket megvédeni, nem volt képes nekik tisztán szakmai pályát biztosítani. Máténak Gothár fontosabb volt, mint a szakmaiság.”

Elismerte: Gothár Péter a Katona József Színház szexuális zaklatója!

Közleményben vallotta be Gothár Péter rendező, hogy szexuálisan zaklatott a Katona József Színházban egy színésznőt. „Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa. Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.

Máté Gábor titoktartási szerződése bűncselekmény, ezenkívül jogilag semmis – szögezi le Eszes Beáta, és tökéletesen igaza van, hiszen aki bűncselekmény áldozatát és szemtanúját kényszeríti vallomása megtagadására, maga is bűncselekményt követ el. És akár 3 évig tartó szabadságvesztéssel sújtható, vagyis ezzel „játszik”, pontosabban a tűzzel.

„A munkáltató színház és igazgatója, Máté Gábor állásvesztéssel fenyegeti azokat, akik vallomást tennének akár Gothár Péter által ellenük elkövetett, akár azt szemtanúként észlelt bűncselekményről. A fenyegetettség hatására akár vallomás megtétele, akár attól elállás esetén jelentős érdeksérelmet szenvednek el. Ha vallanak, kirúgják őket, ha nem vallanak, nem képviselhetik jogaikat egy bűntett elkövetőjével szemben. A szemtanúk vallomásának megtiltása is az áldozatoknak okoz érdeksérelmet, büntetőeljárás esetén pedig a szemtanúk tanúvallomásra vonatkozó büntetőjogi kötelezettségüknek nem tudnak eleget tenni állásvesztés nélkül”

– mutat rá a szerző Máté eljárásának képtelenségére és mocskosságára.

Eszes szerint a Katona József Színház és Gothár Péter gyakorlatilag beismerte a folytatólagos, több áldozatot érintő szexuális kényszerítés bűntettét, emellett Gothár vallomása feltételezhet még emberi méltóság mint alkotmányos alapjog megsértését is. Máté Gábor igazgató pedig jogi felelősségre vonható a titoktartási egyezményért,

„akik meg aláírták, dobják ki a kukába, de inkább tartsák meg bizonyítéknak”

– javasolja.

Egyetértünk a szerzővel, a szexuális zaklatási botrányokkal átitatott, velejéig romlott színházi világ – mondjuk ki: balliberális kulturális közegmegtisztulásának csak akkor van esélye, ha első lépésben mostantól kezdve mindenki

annak beszéljen Gothár tetteiről, akinek csak akar, az áldozatok pedig lehetőleg menjenek el jogvédőhöz és médiához”.

Egyebekben pedig

„Máté Gábor igazgatónak jogilag semmi köze ahhoz, hogy egy magánvádas, a munkaköri szerződésben bizonyosan nem szereplő, és elvárásként nem is feltüntethető szexuális kényszerítés bűntettében az áldozatok hol és kinek vallanak. A büntetendő helyzet Gothár és az áldozatok közt jött létre, és nem szerződéses jogviszonyban, ugyanis a testük feletti uralom nem képezi a munkaszerződés részét. Ahogy a szemtanúknak sem tilthatja meg, hogy valljanak.”

A megtisztulásnak pedig ott kell folytatódnia, hogy

„huszonéves lányok bugyijába markolászó 72 éves agresszióját” nem nevezzük tovább szakmának és művészetnek. Véget vetve annak is, hogy „hallgatással hiteltelenné vált igazgatók agresszorokkal megnyomorított művészekkel” építgetik saját imázsukat.

Mert ahogy feltárultak az igazság részletei, bizony okkal tartjuk a magyar színházi és filmes szférát egy fertőnek a folytatólagos, rendszerszintű visszaélések tekintetében,

„ahol az előrejutásban kódolt szerepe van az erőszak, a kényszer, a visszaélés megtűrésének, a jogi kontroll tökéletes hiányában”.

Akkor ennyit erről. Megtisztulást, de mielőbb! Vesszenek a bűnösök, egytől egyig!

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/86478/pics/lead_800x600.jpg
Gothár Péter,Katona József Színház,Máté Gábor,metoo,szexuális zaklatás,színház,zaklatás
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: kata bejegyzésére 2019-11-24 16:14:41
Stimmel kedves Kata !
Még folytathatnánk a sort a mocskos spekuláns kitartottjaival is. Hol a Helsinki Bizottság, hol a TASZ, hol az Amnesty Internacionale, meg a többi ingyenélő soros-csicska szervezet ?!
Amit ez a gyökér gothár (szándékos a kisbetű, mert ez az állat nem érdemel mást) művel(t), már az szégyen-gyalázat, amit a máté (igen, ez is kisbetű) elkövetett, az meg egyenesen égbekiáltó, és - ahogyan a szakértő elmondta - ráadásul bűncselekmény is !!!!
Ennél már csak az a felháborítóbb, hogy - a hírek szerint - ez gothár nevű gennyláda tanít a Filmművészeti Egyetemen is !!!!!
Kell még valamit mondanom, Ildikó ?!
Válaszolok
kata 2019-11-23 20:43:12
Schilling és " becses " felesége most miért nem ordítanak teli tüdőből? A ballibsi oldal miért nem ordít? A ballibsik felkent nőtagjai miért hallgatnak? Talán csak nem azért, mert úgy gondolják, hogy az ő kutyájuk kölykének mindent szabad? A NANE miért nem esik neki a rendezőnek? Nem szégyellik magukat? Költői kérdés, persze, hogy nem. Vegyék tudomásul a ballibsik, hogy nem bújhatnak ki semmi alól, csak azért, mert liberálisok. A törvény rájuk is vonatkozik!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?