Nem volt telitalálat a hatos lottón
Nyerőszámok: 15, 21, 22, 23, 28, 39 Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 132 875; a 4 találatos szelvényekre 11 285; a 3 találatos szelvényekre 2440 forintot fizetnek.
Blogolj!

Kocsis-Cake Olivio szerint a szomszédos népekkel kell ünnepelni Trianont


Az megvan, amikor a román testvéreinkkel pacsizunk egyet június 4-én, a mi nemzeti gyászunkban, ami nekik a nemzeti ünnepük? Ezt várja el tőlünk Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd Magyarország egyik tagja.

Nem érti és nem is érzi. Nem is várhatjuk tőle. Minden bántás nélkül rögzítsük a tényt, hogy Kocsis-Cake Olivio csak félig magyar, hiszen az édesapja tisztességben keverdett hazánkba Bissau-Guineából. Maga Olivio is Cake Baly Olivio nevet kapta a születése után, csak később lett Kocsis. Szóval ő a Párbeszéd egyik tagja és ezen minőségében egy konferencián beszélt arról, hogy Trianon 100. évordulóját együtt kellene ünnepelnünk a körülöttünk lévő országokkal. 

Erre most mit mondjon az ember? Mert ugye ez kézlegyintéssel el lehetne rendezni ezt az egészet, mondván, hogy ez egy barom, de ennél sajnos sokkal bonyolultabb a képlet. Mert ugye Kocsis-Cake országgyűlési képviselő – az MSZP-Párbeszéd közös lista 99. helyéről ugrott be a patkóba, mert ugye Karácsony Gergely a lista éléről sem vette át a mandátumot, pedig mennyivel előrébb lennénk most, ha ezt megteszi. Szóval ott ül a parlamentben Kocsis-Cake és szavaz. Az ország és a nemzet ügyeibe van közvetlen beleszólása. Ezzel a hozzáállásal, ezzel az öntudatlansággal, ezzel a böszmeséggel.

No, de vissza a mondatra, ami miatt most főszereplő lett a politikus. Szerinte együtt kellene ünnepelnünk a románokkal, a szlovákokka, az ukránokkal, vagy éppen a szerbekkel. Mit? Azt, hogy szétszedték az országunkat? Darabokra… Ez marha nagy ünnep. A románoknak, a szerbeknek, az ukránoknak, meg a sosemvolt szlovákoknak igen. Nekünk tragédia. Eleve az ünnep szó vérlázító. A közös ünneplés meg értelmezhetetlen. Csak egy ilyen igazi böszme beszélhet ilyenről. A baj az, hogy szava van. 

És még érvei is vannak a vélt igaza mellett. Azt mondja ez a szegény, hogy az Európai Unió úgyis megoldást jelent az egészre, mert már nincsenek is határok. Szóval ez már majdnem az, de mégsem. Hát öcsém, nagyon nem. Mert attól az még Románia, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia. Attól az állampolgárságnak csak a fele magyar. Mondjuk a szebbik fele. 

7
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/86432/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 7 db hozzászólás érkezett!
Ernest 2019-11-24 05:26:32
Szomszéd népekkel? Akkor talán visszamászhatna a banánfára!
Válaszolok
kata 2019-11-23 20:32:24
Aki ennek a félegysejtűnek történész diplomát adott- ha igaz, hogy történész-, attól el kell venni a tanári diplomáját! Bevallottan azt sem tudja mikor, mi történt, fogja be a száját, de ha hülyét akar csinálni magából, akkor nyilatkozgasson még tovább! Úgy néz ki, azért, mert magyar állampolgár, még nem lett magyarrá. De akkor mit keres a Parlamentben, ahol állítólag a magyarok érdekeit képviseli? Ez is a maszop bűne, mert nemtelen hazaárulókat vitt be a hátán a törvényhozásba! Ha buránynak lenne lelkiismerete, kilépne a pártjukból, nem lenne frakciójuk, és csak korlátozottan szólalhatnának meg.
Válaszolok
kata válasza: Palotai Juli bejegyzésére 2019-11-23 20:25:29
Kérdezd meg az elszakított országrészek magyarjait, mit is jelent nekik Trianon! Akiket azóta aláznak, mert magyarként lettek mások által idegen állam polgárai! Akiket némely gyalázatos "magyar" kormányok is megtagadtak! Már nem tudod megkérdezni, hogy mit éreztek, hallgatva a rádiót, hogy hol vannak az új határok, és az ő településük melyik részre esik? Mit éreztek, akik maradtak, de rokonaik, barátaik egy másik országba kerültek? Olvasd el Wass Albert regényeit, novelláit, verseit, abból megtudhatod, miért nem felejtjük el soha Trianont!
Válaszolok
Hát, így van ez válasza: Palotai Juli bejegyzésére 2019-11-23 15:07:22
Mi az, hogy Trianonozás ?! Elvették az országunk kétharmadát, ez tény.
Nem vitatom, lehet, hogy más országnál is előfordult már ilyen, vagy ehhez hasonló trauma, de azt azért ne akarja senki emberfia bemagyarázni se nekem, se más, tisztességes, becsületes (mondom: tisztességes, becsületes !!!!!!!!) magyar embernek, hogy a hazánk nagy részének elvesztését nekünk bármikor, bármilyen formában ünnepelnünk kell !!!!!
Aki ilyet állít, és ilyet tesz, az - ahogy előzőleg is megírtam - egyszerűen nem normális !!!!
Válaszolok
István válasza: Palotai Juli bejegyzésére 2019-11-23 14:56:02
Igen, én azt hiszem, csak nekünk volt, de akár adhatna példákat is azon nemzetekre, akiknek hazája kétharmada idegen megszállás alá került.
Nemhogy 100, de 150 év után sem léptünk túl a török megszálláson például, szerencsére. Ha így tettünk volna, ma a maradék országunk sem létezne talán. Persze már akkor is akadtak hulladékok, akik szerint úgy volt jól. Különben is, hogyan kell ezen túllépni? Tegyünk úgy, mintha nem lenne? Igen, ez nyilván minden problémát megoldana...
Válaszolok
Palotai Juli 2019-11-23 12:52:49
Már migint ez az ősi Trianonozás! Azt hiszitek, csak nekünk volt? A többi nemzetet is érte legalább ekkora csapás, mégis túlléptek rajta! 100 év után siratni azt, ami elmúlt és változtatni nem lehet, önsajnálat. Temessük el és koncentráljunk a jövőre! Az viszi előre a világot...
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-11-23 12:34:19
Legelőször is szögezzük le, hogy ez az agyament, - a rossz nyelvek szerint: történész - túl azon, hogy biztos nem Vereckei szoroson ténfergett kis hazánkba, mellette még komplett hülye (kunhalmi szerint: hűjje) is.
Ő maga nyilatkozta korábban: mint történésznek (!!!!!!!) fogalma sincs, hogy mi történhetett 1930 tájékán Németországban, és hogyan került hatalomra Hitler !!!!!!!
Na, ez a vadmarha ugyanúgy nem tudja azt sem, hogy mi történt 1920-ban Magyarországon, amikor is az aljas franciák hathatós közreműködésével leszakították az országunk kétharmadát.
Ezt akarja ünnepelni - mint a nesze3,14csa párt "jeles" országgyűlési képviselője - ez a hitvány féreg ?!
N O R M Á L I S ?!
AKI A MAGYAR PARLAMENTBE JUTTATTA EZT A GYÍKOT, AZ IS NORMÁLIS ?!
Erős kétségeim vannak.
Mégiscsak kár volt az aberrált liberálbosevikoknak bezáratniok az OPNI nevezetű "műintézményt", mert - a jelek szerint - csumára fel lehetni tölteni ott a létszámot ezekkel a gyökerekkel !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?