Blogolj!

Karácsonyt nem hatotta meg az atléták összefogása: bizonytalan a vb sorsa


Kéreti magát, mint egy... Vigyorogva annyit nyökögött a kormányülés után, ha azonnali válasz kell, akkor nem kér az atlétikai vb-ből és a budapesti stadionépítésből. Egyébként meg lehet, hogy szíveskedik megfontolni. Ennél azért az ország és a sportág többet érdemel!

A kormányülésen járt. Nem volt benne sok köszönet. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Különleges vendége volt a szerdai kormányülésnek. A „special guest” szerepét Gyurcsány Ferenc jelenkori magyar hangja és kinyújtott balkeze, Karácsony Gergely főpolgármester játszotta el. KariGerit azért invitálta meg némi pogácsára és kávéra Orbán Viktor kabinetje, hogy – ha már október 13-án így hozta a főváros balszerencséje – a következő évek budapesti fejlesztéseiről egyeztessenek.

És mert KariGeri karakán ember – nem az a pártszédelgő, de nem is olyan típus, aki minden évben más akar(t) lenni –, jól oda is tette a kormány asztalára, miből kérnek a budapestiek, és – szerinte – miből nem.

KariGeri annyira karakán ember is, hogy miután az egyes kerületek ellenzéki polgármesterei keményen a sarokba szorították, már a stadionstopot sem gondolja olyan komolyan, mint kampányában. Legalábbis ami a labdarúgó-létesítményeket illeti. Persze ki szeretné, ha holmi heves futballszurkolók netán arról fantáziálnának, hogy mérgükben elássák – mármint utánajárnak, hol van a kutya elásva, ha netán egyik vagy másik patinás fővárosi klubnak nem lesz méltó, modern otthona...

Kiderült viszont, hogy

a főpolgármestert egyáltalán nem hatotta meg a magyar sztáratléták, olimpiai, vb- és Eb-érmesek széles körű összefogása a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság érdekében.

Pedig Baji Balázstól kezdve Márton Anitán át a tiszteletbeli atléta Hosszú Katinkán át a sportolók világosan és egyértelműen megfogalmazták, mivel játszik a főváros fura ura, mekkora a tét, és hogy a történet nemcsak a presztízsről és sok-sok ezer atléta álmáról szól, hanem arról is, hogy a sportág végre-valahára 21. századi körülmények között végezhesse munkáját Magyarországban, olyan feltételek mellett, melyek a riválisoknak régóta rendelkezésre állnak.

KariGerinek úgy tűnik, kőből van a szíve. De attól sem kell tartani, hogy a józan észre hallgat.

Vigyorogva annyit nyökögött, ha most azonnal vár választ a kormány az atlétikai stadion beruházása ügyében, akkor nemet mond. De ha hagynak egy kis időt, és ha majd az egészségügyre is fordít az állam Budapesten, akkor talán, talán szíveskedik november végéig ezt átgondolni.Amíg nincs CT, addig nincs stadion, tehát a főváros nyitott minden együttműködésre, amennyiben a számára fontos projektek megvalósulnak” – hahorászott sajtótájékoztatóján. Micsoda demagógia ez annak tükrében, hogy elképesztő vehemenciával kezdődött meg a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a pénz- és a pozícióosztogatás: lett például 5(öt!) alpolgármester havi cirka 8 millió forintból, az adófizetők „támogatásával”. És micsoda bugyuta együgyűség, hogy egy ilyesfajta létesítmény, illetve maga az atlétikai vb – a karácsonyi „logikával” – a főváros számára „nem fontos”...

Öröm az ürömben, hogy a hírek szerint Orbán Viktor világossá tette: amennyiben Budapest lesz olyan korlátolt, hogy nem kér a 2023-as vb-ből, Magyarország minden követ megmozgat azért, hogy vidéken megrendezhesse a világ egyik legfontosabb és legnézettebb (sport)eseményét.

És ez esetben e gyönyörű, hagyományos alapsportág otthona, nemzeti központja sem a fővárosban lesz, hanem – mondjuk – Debrecenben vagy Székesfehérvárott. Persze a sportolók és a sportemberek ez esetben is tudni fogják, kinek mit (nem) köszönhetnek.

Mert régi igazság: az országnak van fővárosa, nem a fővárosnak országa.

A langyosokat meg előbb-utóbb úgy kivágja magából az egészséges közösség, mint azt a bizonyos macskát szarni.

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/85578/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,Baji Balázs,Budapest,főpolgármester,Karácsony Gergely,kormány,Orbán Viktor,stadion,stadionstop,világbajnokság
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-07 18:18:29
Mi meg azonnali viszontválaszként elmondjuk ennek a DK-s valagnyaló, teljesen alkalmatlan, senkiházi karigerinek, hogy mi meg egyáltalán nem kérünk őbelőle, meg a hozzá hasonló, hitvány (másod)percemberkékből sem !!!!
Az, hogy "önhibáján kívül" - talán az sem túlzás: ismét csalással - megnyert egy önkormányzati választást, az nem jogosítja fel semmi indokolatlan "ágaskodásra", pláne nem a kormánnyal, és a miniszterelnök úrral szemben !!!!!
VILÁGOS, HIBBANT AGYÚ ?!
Válaszolok
éva 2019-11-07 11:52:35
Semmi nem tud kiakasztani úgy, mint ez a hazug, brüsszi által csalással nyert Harácsony lubickolása a hatalomban, amit beképzel magának! Sajnos, a megerősödött szarvakat nagyon (lehetetlen ) nehéz lesz letördelni! Szemkilövető, a gátlástalan szintén tanulatlan, de pofátlan áldiplomásokkal még sok "meglepetést fognak okozni! ERŐ LEGYEN VELÜNK! (EMLÉKEZZÜNK; POSTA BANKOS ELVTÁRS NYOLC-ÁLTALÁNOSSAL CSŐDÖLT! (azt hangoztatták: - "nem a végzettség számít, hanem az ÉSZ!!!!) Milyen ész????
Válaszolok
György
György 2019-11-07 09:30:08
Ez a négylábú pikkelyes farkú bio-tákolmány akarja zsarolni a KORMÁNYFŐT? EZ ??? - Aki a közel parkoló autójából kerékpárral megy a "munkahelyére"? - Valaki csináljon már egy MÉM-et KARÁCSONY TANDEMEN címmel (mert sofőr az kell) - erről a K1G- ről ! - Szétb.... az ideg.
Válaszolok
kata 2019-11-06 20:22:19
Bármelyik vidéki nagyváros - mármint ahol a polgármester jobboldali - tárt karokkal várja, hogy a kormány segítségével megépítse a megfelelő stadiont, és megrendezze a vb-t! Debrecen már rendezett nem egy világversenyt, és óriási élmény volt élőben szurkolni sportolóinknak! Ha ez az öntelt hólyag, és a háttérből irányító ballibsik, a szekrényből kieső csontvázak, és az őket támogató gyűlölettől elvakult pestiek azt hiszik hagyjuk kivenni a kezünkből ezt a döntést, nagyon tévednek. Az olimpiát elvették tőlünk, ezt nem hagyjuk!Remélhetőleg belátással lesz a másik fél, ha az ország kéri az eredeti helyszín megváltoztatását! Elvégre Magyarországot nem csak Budapest jelenti! A színvonal nem fog sérülni, ezt garantálhatja a kormány.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?