Blogolj!

Ha román létedre tudsz angolul, akkor nem vagy patrióta

Ragnar Volarus

Ezt a baromságot nem én találtam ki. Hanem a menesztett elnökasszony Viorica Dăncilă. Talán ez is egy nyomós indok lehet, hogy jogos volt a menesztése.

Szóval ez a derék asszony csak kóricál szerte Romániában mint a Bolygó Hollandi, és legutóbb Temesváron kötött ki, ahol tartott egy remek sajtótájékoztatót. Ahol egy merész zsurnaliszta kérdőre vonta a szőke ciklont, hogy ugyan miért nem beszél Viorica Dăncilă román miniszterelnök soha angolul a nyilvánosság előtt?

Erre érkezett a válasz: Mert ő egy büszke román, azért!

Ez elég beteg egy válasz, de ismerjük Dăncilă nénét, aki itt nem állt meg. Folytatta és rátett egy lapáttal. Az ilyen kötekedők – mint a kérdést feltevő újságíró - seprik le az asztalról mindazt, amit ő és kormánya tett ezért az országért. Mert lehet, hogy egyesek remekül beszélik az angolt, viszont nem szeretik annyira a hazájukat. Aki igazi patrióta, az nem tud angolul!

Ezt az égbekiáltó hülyeséget pedig nem nézték túl jó szemmel az Európa Tanács román kirendeltségén sem, így hazaüzentek egy Facebook-bejegyzésben:

„Az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van. Dánia, Görögország, Luxemburg, Ausztria és Svédország mellett Románia egyike azon hat EU-tagországnak, ahol az összes gimnáziumi diák tanul egy idegen nyelvet, az Eurostat szerint.”

Matt.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/85490/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?