Blogolj!

Nyílt levél a budapestieknek – a főváros mindannyiunké


Értem én, hogy vannak Budapesten páran, akiknek nem kell az atlétika világbajnokság, a kézilabda Európa-bajnokság, a Liget, de még a szuperkórház sem, de ez nem ilyen egyszerű azért.

Kedves budapesti honfitársaim!

Tisztázzunk valamit: Budapest mindenkié, hiszen a nemzet fővárosa. Nekünk, vidékieknek sem mindegy, hogy ott mi történik, még akkor sem, ha a lakcímkártyánkon más város áll. Kezdődik az egész azzal, hogy mi is szerettük volna például, ha Budapest és a magyar nemzet olimpiát rendez, de ezt elvette tőlünk is egy kisebbség. Megemésztettük, elfogadtuk, de el azért nem felejtettük. 

Most úgy döntött a fővárosi többség, hogy legyen Karácsony Gergely a főpolgármester. Megemésztettük, elfogadtuk, de azért ne legyen ez felhatalmazás mindenre, ami minket is érint. Ugyanis az atlétikai világbajnokságra, a kézilabda Európa-bajnokságra, a Ligetbe, de adott esetben még a szuperkórházba is mennénk. Ez nemcsak a fővárosiak ügye, hanem minden magyaré. A sportesemények nemcsak titeket érintenek, nemcsak nektek fontosak, hanem nekünk is, akik nem élünk Budapesten, de oda kell mennünk, ha mondjuk világraszóló rendezvényt akarunk a saját hazánkban látni, vagy éppen kórházi kezelésre szorulunk. Ugyanúgy, ahogy mentünk a vizes világbajnokságra, vagy készülünk az Uruguay elleni meccsre és a Klinikákon keressük az orvost, ha baj van. 

Ha támogatjátok Karácsony Gergely ötleteit, akkor nemcsak a saját életeteket befolyásoljátok, hanem a miénket is. Akkor tőlünk elvesztek valamit, ami rengeteg budapesti mellett, nekünk vidékieknek is fontos. A főváros nemcsak a tiétek, hanem a miénk is, az egész nemzeté, így ami ott történik az minden magyarra tartozik. Országos, sőt nemzeti ügyekről beszélünk. 

Ilyen volt a már említett olimpia és ilyen lenne az a sok minden, ami ellen most Karácsony Gergely és társai megindultak. Óvatosnak kell lennünk, mert az új főpolgármester ezekkel a döntésekkel, illetve ezekkel az ötletekkel egymás ellen hangolja a fővárost és a vidéket, újra teret ad az urbánus és a népi ellentét kialakulásának. 

Márpedig mi ugyanúgy büszkék vagyunk arra itt vidéken is, ha Budapest elismeréseket gyűjt be, mint a legszebb város, mint a legjobb turisztikai célpont és még sorolhatnánk. 

Kedves budapestiek!

Nincs két Magyarország. Nincs külön főváros és vidék. Ami a tiétek, az a miénk is és ez fordítva is igaz, persze utóbbi eset egy zsák hagymában, vagy egy piros almában, esetleg a sertéshúsban ölt testet. Budapest ügyei mindannyiunk életét befolyásolják. Nem szabad hagyni, hogy Karácsony Gergely és társai megosszák az országot, szétszakítsák a nemzetet. Legyen atlétika, legyen kézilabda, legyen Liget, legyen szuperkórház és legyen egy szép fejlődő Budapest!

Hajrá, főváros! Hajrá, vidék!

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/85312/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Lukács válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-11-01 18:49:07
Én leginkább László doktor akadtam ki, aki szerint nem új kórház kell, hanem a régit kell "toldozni".
Egy volt kórházigazgatótól, ki most már polgármester, tehát inkább menedzser,mint orvos, elvárnék annyi tájékozottságot, hogy egy “zöldmezős” építkezés mindig olcsóbb (fajlagosan), mnt egy felújítás, átalakítás, bővítés, korszerűsítés. Ugyanis ez utóbbi mindig egy állapot felméréssel, megbontásokkal kezdődik, majd az elkerülhetetlen bontásokkal, kiváltásokkal folytatódik, amik legtöbbszőr igen kényes műveletek, (sok óvatos kézi munkát is ígényel) Szinte biztos, hogy a leggondosabb felmérések, tervezések ellenére is akadnak olyan, menet közben felmerülő, előre nem látható műszaki akadályok, melyek lassítják és drágítják a beruházást. Olyan, használt családi házat sem vett még senki, amit nem kellett az új használó igényének megfelelően átalakítani és még úgy sem lesz tökéletesen olyan, mint amit szeretne. Egy teljesen új építésnél mindez nem merül fel, esetleg a terület előkészítése, közművek, stb. Tehát a doktor úr vagy tájékozatlan, vagy a “csak azért is ellentmondunk” szándék vezérli.
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-11-01 12:41:47
A jó "murva" nénikétekkel szórakozzatok, hülye (a komcsi nyelvújítók szerint: hűjje) húgyagyúak !!
Biztos én vagyok az un. radikális kisebbség, de a kormány helyében én a legelső, megtorpedózott budapesti nagyberuházás kapcsán az alábbiakat csinálnám:
1./ Az összes eddigi költséget, és azok kamatait "ráterhelném a fővárosra, és egy csomó külön kiadás megtérítését személy szerint erre a hitvány. semmirekellő, hisztis gerikére !!!!
2./ Mindaddig további támogatás, fejlesztési pénz nincs, míg a "büntit" teljes egészében be nem fizetik az államkasszába.
3./ Továbbá: az összes további pályázati lehetőségtől is eltiltanám ezt a sz@rházit, meg a hülye bandáját !!!!
4./ Garantálom, hogy több, - általuk - leállított nagyberuházás nem lenne a fővárosban !!!!!!!!!
Mindehhez persze kellene egy nagyon gyors, határozott, a kormányoldal felől megnyilvánuló fellépés, és aztán egy következetes végrehajtás.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?