Blogolj!

Szembeszálltak Karácsonnyal a magyar sztáratléták – kiállnak a vb-ért


Üzenetértékű: #nehagyjukazatletikat – ez lehet a mottója annak a kezdeményezésnek, melynek a magyar atlétika, a magyar sportélet jeles képviselői álltak az élére. Kiválóságaink falhoz állították a stadionstopoló KariGeri főpolgármestert: nem hagyják, hogy a 2023-as budapesti vb-t is feláldozza a politika oltárán. Nem engedik, hogy elrabolja a bajnokok álmát!

Mentsük meg a budapesti vb-t Karácsonytól! Fotó: MTI

A világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes, 2017-es Év sportolója, a gátfutó Baji Balázzsal az élen több fantasztikus magyar atléta vette védelmébe a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot. Óriási megtiszteltetés és lehetőség hazánk számára, hogy elnyerte a világ egyik legrangosabb és legnézettebb sportrendezvényének rendezési jogát, amit – sok más, fővárosi nagyberuházáshoz hasonlóan – a balliberális „felszabadítók” ámokfutása fúrhat meg.

Mert hiszen az új főpolgármester belengette a stadionstopot (de legalábbis az arról történő népszavazást). Márpedig olyan új, modern létesítmény nélkül, mely a magyar atlétika valódi, 21. századi otthona lehet, nem lesz Budapesten vb. A karácsonyi szűklátókörűség és felelőtlenség miatt joggal aggódnak hát az érintettek, akik összefogtak, jobban mondva: összekapaszkodtak, hogy megakadályozzák KariGeri és elvtársai rombolását.

Ön melyik budapesti projekt véghezvitelét tartja fontosnak?

Szavazok

Olyan klasszisok tettek – szívhez szólóan – hitet a budapesti vb mellett, mint az említett Baji Balázs, Márton Anita olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok súlylökő, valamint a hétpróbázó Krizsán Xénia és a gátfutó Kozák Luca. A szívhez szólnak, de észérveket sorakoztatnak fel arról, mekkora felelőtlenség lenne tönkretenni, elrabolni, meggyilkolni egy ország, egy közösség, egy nagy család álmát. (Fegyőr, emlékeztek?)

Bízzunk benne, célba talál az üzenet!

#nehagyjukazatletikat #nemhagyjuk #aztsemhagyjuk

Olvassátok és osszátok Baji Balázs nyílt levelét! Köszöni, köszönöm, köszönjük!

„2017-ben, miután Londonban dobogóra állhattam, a világ legboldogabb emberének érezhettem magamat. Aztán tavaly jött a legcsodálatosabb hír, amit egy sportoló kaphat: pár év, és nálunk lehet az atlétikai vb. EGY VILÁGBAJNOKSÁG, ATLÉTIKÁBAN!! Felfoghatatlan, egy picit talán most is. Hirtelen új célt kapott karrierem, ráadásul mintha fiatalodtam is volna ???? Nem lesz könnyű, 34 éves leszek a budapesti vb idején, de hazai közönség előtt miért ne futhatnám életem legjobbját? Miért ne lehetne éppen magyar szurkolók előtt egy felejthetetlen búcsú az atlétikától?

Láttam sokakat itthon dobogóra állni, Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Kozák Danuta, magyar férfi vízilabda-válogatott és még hosszan sorolhatnám. Láttam, hogy milyen pluszt adott nekik a hazai pálya, láttam a tüzet a szemükben, csodálatos lehetett megélni a hazai közönség biztatását.

Majdnem két évtizede az atlétika az életem. Rengeteg öröm, mosoly, és legalább annyi lemondás és persze kudarc párosult ezekkel az évekkel. Amikor gödörbe kerültem – és akik ismernek tudják, hogy volt egypár alkalom – mindig volt, aki segített leküzdeni a nehézségeket. A segítség a legváratlanabb helyekről jött, de nekem is küzdenem kellett a sikerekért.

Most megint hasonló a helyzet, a tét azonban sokkal nagyobb: nem csak rólam van szó, hanem versenyző társakról, ma még fiatal titánokról, sok-sok gyermekről és a magyar atlétika jövőjéről.

Elbizonytalanított a jelenlegi helyzet és megijedtem attól, hogy a budapesti atlétikai világbajnokság és vele együtt az atlétika jövője veszélybe kerül. Fontosnak érzem, hogy a végleges döntés előtt mindenki tudja, hogy mit jelent számunkra a hazai rendezésű világesemény és azt is, hogy az atlétikának, ami Magyarország 5. legsikeresebb sportja nincs egy igazi otthona, edzőközpontja, nemhogy nemzetközi eseményekre alkalmas létesítménye.

A VB szól erről és még többről. Szól rólunk, akiknek a hazai közönség mindennél többet jelent, és szól azokról a fiatalokról, akik a hazai rendezésű VB miatt kapnak kedvet a gátfutáshoz vagy más versenyszámhoz. Nem is beszélve a nézőkről, akik életre szóló élményt kapnak!

Nem tudom, most honnan fog jönni a segítség, de hiszem, hogy akinek volt a fentiekhez hasonló élménye, az megérti, hogy miről beszélek.

Mondják egyesek, hogy az atlétika alig érdekel valakit. Hogy a mi sportágunk népszerűsége sehol nincs a többi sporthoz képest. Mutassuk meg, hogy hányan szeretik az atlétikát, és fogjunk össze a jó ügyért!

Egy egyszerű klikkel támogasd te is a sportok királynője hazai jövőjét! Köszönöm!”

4
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/85246/pics/lead_800x600.jpeg
atlétika,Baji Balázs,Budapest,Karácsony Gergely,stadion,stadionstop,világbajnokság
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: kata bejegyzésére 2019-11-01 13:08:43
Kata !
Egyetértek. Ezek ilyenek. Ha úgy jobban tetszik, akkor ilyen szemetek. Minden, ami a haza, a nemzet, a normális viselkedés, a jó hírnév, a sikerek szavak körül forog, az szálka volt, ma is az, és - sajnos - az is marad a szemükben !!!!
Nemhiába született annak idején az alábbi szöveg:
: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana.”
(Alekszandr Szolzsenyicin)
Válaszolok
kata 2019-10-30 19:17:40
Most is a kis elpuhult, csirkemellű momentumosok kezdték verni magukat! Most geri ott tart, hogy népszavazást akar a témában! Vegyék tudomásul, hogy nem fogjuk hagyni, hogy - mint az olimpia rendezési jogát -, ezt elvegyék tőlünk! baranyi krisztina is bejelentette, hogy nem járul hozzá a stadion megépítéséhez! A helyszín ugyan Budapest, de de a vb nem csak a pestieké!!! Minden normális magyar embert büszkeséggel tölt el, hogy mi nyertük el a rendezési jogot, itthon, élőben nézhetjük sportolóinkat, szurkolhatunk nekik. Minden itthon megrendezett nagy sportesemény mindenki megelégedettségét szolgálta, mindenki el volt ájulva a rendezés, ellátás,stb. magas színvonalától. Nem hagyjuk, hogy pár százezer bosszúszomjas pesti elvegye tőlünk ezt az élményt! Vagy az fáj nekik, hogy országunk jó hírét öregbítik külföldön? Vegye tudomásul ez a gerinctelen mocsok banda, hogy ezt nem fogják lenyomni a torkunkon! Minden erőnkkel tiltakozni fogunk ellene!!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-10-30 17:14:26
Őszintén mondom, hogy már nagyon vártam, hogy élsportolóink végre megszólaljanak, és megszólaltak !!!!
Hála nekik, és minden sportot kedvelő, igazi magyar embernek !!!!
Ha a hisztis töklámpa elleni harcban mindez még kevés lesz, akkor megszólalunk mi is, de abban nem lesz köszönet !!!
Otthon a jó "murva" nénikéddel szórakozzál, te aberrált liberrált majom !
VILÁGOS, TE TEHETSÉGTELEN, NAGYPOFÁJÚ, SEMMIRE NEM VALÓ, HITVÁNY GERIKE ?!
Válaszolok
éva 2019-10-30 10:08:41
NEM ENGEDHETJÜK MEG!!!! - hogy a több milliárd forintot ellopják, vagy úgynevezett saját "boldogulásukra" (2022.) költsék! Tiltakozzunk! "TALPRA MAGYAR"!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?