Kirúgták Gothár Pétert a Színház- és Filmművészeti Egyetemről
Az egyetem Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.
Blogolj!

Zuglóban a helyzet változatlan

MadMax

Ha valaki kicsit is reménykedett, hogy jó kezekbe került Zugló, az most felébredhet az álmodozásból. Horváth Csaba máris elkezdene ködösíteni. A ködben pedig sok minden észrevétlen maradhat. 

Szinte még keresi a kulccsomón az MSZP haj- és szemöldökmodellje, hogy melyik kis fémdarab nyitja a városháza kapuját, de ez nem zavarja, máris átláthatatlanabbá tenni a kerület gazdálkodását. 

Hétfőn tartják a XIV. kerület új képviselőtestületének első ülését, melyre a frissen megválasztott polgármester, Horváth Csaba máris egy olyan előterjesztést nyújtott be, amivel sokkal átláthatatlanabbá tenné Zugló gazdálkodását – írja az Átlátszó.

Az önkormányzati választáson magabiztos győzelmet arató MSZP-s politikus nagyon rápihenhetett új munkájára. Azt vette ugyanis a fejébe, hogy átveszi a képviselőtestület munkáját. Ezért úgy módosítaná a képviselőtestület szervezeti és működési szabályait, hogy a polgármesterként egyedül dönthetne a képviselőtestület hatáskörébe tartozó szinte bármely ügyben(!), ha a kérdést halaszthatatlannak minősíti. Tehát ha úgy dönt, hogy valami fontos, akkor az az. És akkor ő meg is mondja, hogy mi legyen.

Sajnos az önkormányzati törvény erre lehetőséget ad, de ugye éppen az lenne a lényege a képviselőtestületnek, hogy ne egyszemélyi döntések szülessenek. Ezek alapján Horváth Csabáéknál senki nem kérdezi meg mi legyen az ebéd, hanem ő megmondja, hogy ma bizony kelkáposzta főzelék lesz, ha szeretjük, ha nem.

Pedig az önkormányzatok jellemzően pontosan meg szokták határozni azokat a kérdéseket, amikben a polgármester jogosult két ülés között dönteni. Persze így sokkal kényelmesebb a polgármester úrnak, hiszen megkerülheti azokat az átláthatósági és nyilvánossági garanciákat, amelyek a képviselőtestület működéséhez kapcsolódnak. Na ez a definíció szerepel a szótárban a korrupció szócikknél. 

De ez a merész legény itt nem állt meg, mert benyújtott egy salátarendeletet is, amely az önkormányzati vagyont illetően a rendes ügymenetben is csökkentené a képviselőtestület jogkörét: ingó vagyontárgyak esetében 100 millió forinttal, ingatlanok esetén pedig 200 millióval növelné azt az idáig mindkét esetben 50 millió forintos értékhatárt, ami felett a képviselőtestület hozzájárulására van szükség egy-egy döntésben.

A kérdés ezek után csak az, mi a búbánatnak a képviselőtestület, ha Horváth Csaba mindent egymaga intéz és mindenben egyedül dönt? Persze így jóval kevesebb éhes szájat kell etetni. Zuglóban így kezd leszállni a köd 2019 őszén.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/85111/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?