Blogolj!

A kegyetlenség netovábbja az Észak-Írországban életbe lépett abortusztörvény

Ragnar Volarus

Éjfélkor életbe lépett Észak-Írországban az az abortusztörvény, amelyet Londonban szavaztak meg még a nyáron. A döntés szerint a 28. hétig lehet kioltani a magzat életét. A WHO meghatározása szerint a normális szülés a terhesség 37 és 42 hete között következik be. A 37. hét előtt koraszülésről, a 42. hét után túlhordásról beszélünk.

28. hét. A 23-30. terhességi hét között világra jött koraszülöttek kifejezetten veszélyeztetett csoportnak számítanak, mivel ők a magzati érésben jelentősen elmaradtak, és szerveik még nem fejlődtek ki teljesen. A tudomány jelenlegi fejlettségének köszönhetően viszont már a legtöbb esetben hatékonyan tudunk segíteni ezeknek a babáknak.

Gondoljunk bele. 28. hét. Válaszul a közösségi médiában sokan fekete profilképpel hívják fel a figyelmet a törvényre. A magyar felhasználók között is gyorsan terjed az a tiltakozási forma, hogy így tiltakozzanak az észak-írországi abortusztörvény ellen. A #DarkestDay – legsötétebb nap – hashtaggel lévő képekhez az alábbi bejegyzést tették közzé többen is:

“Ma éjfélkor az Egyesült Királyság kiszabta Európa legextrémebb abortusztörvényét Észak-Írországra. Egy törvényt, amely alapján mostantól bemondásra végezhetnek abortuszt a 28. hétig. Az észak-írek több mint fele ellenzi ezt a változtatást. #notinmyname, nem az én nevemben, mondják. Ez egy sötét nap Észak-Írország és az egész világ számára” 

Mégis miért fogadták el ezt a törvényt? Hogy az Egyesült Királyságban jogharmonizáció legyen. Merthogy Angliában, Walesben és Skóciában már 2014 óta létezik ez a törvény.

Arra pedig már tényleg nincsenek szavak, hogy az Amnesty International kampányfőnöke elégedettségének adott hangot, hogy akár 7 hónapos (!) magzatok életét is ki lehet már oltani. Ahogy ő fogalmazott,

“ezzel véget ért az egyenlőtlenség és a diszkrimináció az azonos nemű párok, valamint az abortusz-tilalom miatt szenvedő nők számára.”

Korlátok nélküli abortusz. Beletartozik a különféle deformációval, Down-szindrómával vagy más betegséggel, illetve fogyatékossággal érkező születendő gyermekek abortálása. Vagy éppen az is, ha csak azért történik mindez, mert a születendő gyermek lány. Aztán az ikerabortuszok, ahol legtöbbször a szülők választják ki, hogy az ikerpár melyik tagja maradjon életben.

Ennek a törvénynek másik következménye, hogy nincs rendelkezés arról, hogy fájdalomcsillapítót kapjanak az abortusz során a már fájdalmat érző magzatok. Nem kívánt, de élve született kisbabák magukra hagyása orvosi támogatás nélkül, a tizenöt év alatti lányok a szülők tudta és beleegyezése nélkül mehetnek abortuszra.

És jöhetnek a „hentesek”! Jogilag nem lesz kötelező, hogy az abortuszt orvosi végzettségű személy hajtsa végre, és az eljárás helyére sem lesz korlátozás. Ezt kell mostantól elszenvednie Észak-Írországnak is. Életbe lépett az abortusztörvény.

Milyen furcsa a magyar nyelv. Életbe lépett az abortusztörvény. Ami ugye nettó gyilkosság, mégis életbe lépett. Tort ül a kegyetlenség Európában.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/84878/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?