Blogolj!

Újabb székely szimbólumnak rontott neki a magyargyűlölő Dan Tanasă

MadMax

Ennek a nyomorultnak úgy néz ki nincs jobb dolga, mint görénykedni. Mondjuk ebben profi. Most éppen a magyar jelképek eltüntetése az elsődleges feladata. Amit persze magának adott ki feladatként.

Debil Dan feljelentése nyomán ugyanis a bukaresti törvényszék úgy döntött, Zágon község polgármesteri hivataláról el kell távolítani a címeres faluzászlót. De itt nem állt meg ez a puhatestű. Az épület belsejéből is el kell mozdítani minden lobogót! Illetve majdnem mindet, csak Románia és az Európai Unió zászlói maradhatnak a négy falon belül.

De ez még csak a kezdet. Dan Tanasă első lépésként hivatalosan(!) felszólította a polgármestert, távolítsa el a községházáról és annak belsejéből az „illegális” zászlókat, azaz a falulobogót, valamint a székely és magyar zászlókat.

Kis József polgármester ettől azért még nem futott félelmében világgá, hanem válaszlevelet küldtek Bukarestbe. Ebben szépen felhívták a figyelmet Tanasă „apróbb” tévedéseire – vagy inkább nevezzük hazugságnak. Mit finomkodjunk?

Ugyanis a faluzászló egy mellékbejáratnál van kitűzve, a főbejáratnál a törvénynek megfelelően két román zászló lobog. Az épületben nincs kitűzve zászló, azok egy sarokban vannak elhelyezve, és csak bizonyos ünnepi eseményeken veszik elő.

Fotó: foter.ro

A polgármester azt is jelezte, hogy Debil Dan nem náluk kopogtatott először, és figyelmeztette őket, hanem rögtön a rögtön a román hatóságokhoz fordult. Amúgy pedig nem érti honnan szedte Tanasă az állításait, hiszen ő 2000 óta polgármester, de azóta sem magyar, sem székely zászló nem volt kitűzve a községházára. Így az volt a legegyszerűbb, hogy belekötöttek a falu zászlójába.

„Az egész nem más, mint a feljelentő és a háta mögött állók nacionalista, soviniszta megnyilvánulása, amivel össze akarják ugrasztani a falu etnikumait” - mondja az elöljáró.

Az ítélet még nem jogerős, így a határidőn belül fellebbezést nyújtanak be ellene. Persze a román bíróságról beszélünk, így sajnos csekély esély mutatkozik az ítélet megváltoztatására.

Címkék: románia
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/84798/pics/lead_800x600.jpg
románia
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?