Blogolj!

Karácsony Gergely leckét ad a diktatúrából


Az, aki ellehetetleníti a sajtó neki nem tetsző részét, vagy éppen azt mondja egy íróra, hogy náci, az kérem egy sima egyszerű útszéli diktátor.

Montázs: pestisracok.hu

Csak azt tudnám, hogy hova kapkod Karácsony Gergely. Valaki szóljon már neki, hogy nem 133 napja van, mint a 100 évvel ezelőtti felmenőinek, akik tanácsköztársaság címszóval romboltak szét mindent, ami értékes volt. A modern Lenin fiúk, a zuglói Kun Béla vezetésével alaposan belelendültek. Karácsony hivatalosan még nem is főpolgármester – a megválasztott szó szerepel a titulusában –, de már annyi mindent jelentette be, hogy azt követni is nehé. 

Ingyen BKV a 14 éven aluliaknak – pontosabban a hét évesnél fiatalabbaknak. Klímakatasztrófahelyzet bevezetése – nyugi, ez csak ijesztő, amúgy nem jelent semmit. Wass Albert – nem is annyira burkolt – náciázása. Dugódíj bevezetése, autók kitiltása a belvárosból – hahó Geri! a magyar ember, ha van autója, akkor foteltól fotelig megy és ha éppen a rakpartra akar menni, akkor oda megy. 

És, akkor itt van még néhány új, friss, ropogós ügy. Kezdjük mindjárt azzal, hogy Dörner György nem lehet az Új Színház igazgatója. Egészen pontosan idézve a megválasztott főmuftit: nem valószínű, hogy az lesz. Miért? Mondjuk ez a kérdés nem hangzott el, de tudjuk a választ: csak. Jó, jó… Tudjuk. Amikor kinevezték, akkor meg tudtuk előre, hogy ő lesz. Talán nem lényegtelen, hogy azt nem mondták meg előre, hogy ki nem lehet. Ez az előre bemondott nem egy kicsit – nagyon – diktátoros. 

Ahogy az is, ahogy Karácsony a sajtó szabadságáról gondolkodik. Van ugye Budapesten a Lokál című, ingyenesen terjesztett napilap. Ezt a többség a BKV megállóiban veszi magához. Már nem sokáig, mert a lokális Pinochet felmondja majd a szerződést – pénzt vesz ki ezzel a közlekedési vállalat kasszájából is – és ennek befellegzett. Sebaj – gondolnánk, majd terjesztik a lapot az utcán. Ahogy Gyurcsány mondaná: egy lószart mama! Karácsony mindent megtesz annak érdekében, hogy közterületen ne lehessen terjeszteni. Vagyis sehol… Vagyis vége. 

Szóval Karácsony, vagyis a Grincs bekezdett, pedig még nem is meleg alatta a szék, hiszen bele sem ült. Mondjuk, ha mindez azt jelenti, hogy 133 nap múlva el is húz a fenébe, akkor még valahogy el tudjuk fogadni, de félő, hogy öt évig kapják a budapestiek a diktatúrát. 

(via index)

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/84634/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-10-17 09:47:41
Erre a satnya agyú karigerire, meg a budapesti "egybesült" koalícióra is igaz az ősrégi, népi mondás:
• Mifelénk úgy mondják: ha minden maradékot összezagyválsz, az nem a többség, hanem a moslék !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?