Blogolj!

Jó esély van arra, hogy tényleg eltűnjön az MSZP


Sokan gondoljuk úgy, hogy a rendszerváltásnak akkor lesz igazán vége, ha az MSZP, vagyis az MSZMP utódpártja végleg eltűnik.

A helyzet az, hogy nem állunk rosszul. Tudom, hogy választásilag nem igaz, de szerinte a megyei közgyűlésekre leadott voksok legnagyobb jelentőssége az, hogy ez egy ilyen államilag finanszírozott pártszimpátia közvéleménykutatás. Azt tudjuk, hogy ebből jól jött ki a Fidesz-KDNP pártszövetség, de nézzük, hogy mire jutott az önmagát legnagyobb ellenzéki pártnak beállító MSZP. 

Röviden? A valasztas.hu oldal adatai szerint semmire… 

Kezdjük azzal, hogy Borsodban, Hevesben és Komárom-Esztergomban önállóan nem tudott listát állítani a párt. Ez is elég ciki, de ez még semmi. 

Nézzük a csúcsokat. Nem túl magasak, nem fogunk szédülni. Csongrád megyében és Szabolcsban adja a legtöbb képviselőt a párt a megyei közgyűlésekbe. Kettőt-kettőt. Ennél többre sehol sem futotta. Százalékban kifejezve a legtöbb szavazatot csongrádban kapták a srácok, csak itt sikerült megugrani a 10 százalékot. 

És bizony akad nem egy megye, ahol totális csőd lett a lista, mert arról senki sem került be a közgyűlésekbe. Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Pest, Somogy és Zala lakói érezték úgy, hogy a kommunisták politikai leszármazottaira nincs szükség a megye vezetésében. A többi régióban 1–1 hely jut a szociknak. Összesen 12 képviselőt delegálhatnak a közgyűlésekbe, ami ugyan egy tucat, de azért nem egy nagy bravúr. 

A végén tényleg megszűnnek. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/84595/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Kitalátor
Kitalátor válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-10-16 14:10:15
Pedig ő még fiatal közokirat-hamisító, az Új Degeneráció tagja! Sokára lesz még Heller Ágnes vagy Lendvai Ildikó...
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-10-16 12:36:57
Csak már látnánk végre !!!
Ezt a hülye (kunhalmiul: hűjje) libát viszont nem kívánjuk már látni sem ma, sem holnap !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?