Blogolj!

Az önkény uralma


Van abban valami egészen elképesztő, hogy Karácsony Gergely Zuglójában a meleg zászló színeivel disznóznak össze egy Nagy-Magyarország térképet.

Márpedig ez történt. Fogta magát valaki és a diktatúra kellős közepén, páros lábbal, hátulról beleszállt a magyar néplélekbe. Mert a trianoni Magyarország térképpel viccelődni, azt meggyalázni ugyanolyan, mintha vörös csillagot, vagy horogkeresztet pingálna valaki egy plakátra, oszt jó napot!

Durva párhuzam? 

Cseppet sem.

Gondoljunk bele annak a családnak az életébe, amelyik egyik reggel arra ébredt, hogy a família fele immár nem Magyarországon, hanem a festői Romániában él, miközben nem kötöztek el, csak a hatalmasok elcsatolták a lakóhelyét a hazájától. Ez embertelen emberiség elleni vétek volt.

Erre 2019-ben jön egy önmegvalósító, aki a meleg zászló színeit belefesti a történelmi Magyarország térképébe, odaírja, hogy „kompromisszum” és kész. Amúgy valahogy fejtsük már meg ezt az egészet. Hogy kell ezt érteni? Ha szó nélkül engedjük, hogy menjen a vonagló pride felvonulás, akkor visszakapjuk az elcsatolt területeket? Vagy, ha vissza akarjuk venni a magyar földeket, akkor engednünk kell a fővárosban gusztustalankodni vágyó melegeknek?

Egyik se egy nagy biznisz. 

Mindenesetre az Örs vezér téren kiállított nagyszerű plakátot immár másodszor gyújtották fel. Önkényesen. Éppen úgy, ahogy odatették. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/84531/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-10-14 18:18:50
A kommunista nem vész el, csak átalakul >>>>>y liberálbolsevikká !!!!!
Válaszolok
haereticus 2019-10-14 12:48:40
Arra gondolt az aberrált (magyarázkodása szerint), hogy buziként is fájhat valakinek trianon.Csakhogy nem két traumáról van szó, ahogy állítja, hanem csak egy nemzeti traumáról valamint egy betegségről, ami mindegy, hogy örökölt vagy szerzett, gyógyítható vagy gyógyíthatatlan, akkor is rendellenesség.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?