Blogolj!

Gyurcsány Ferenc a hal a szatyorban


Nem az öregecskedő neje, pedig ha tehetné, akkor Feri asszony még talán boldoggá is avatná a nagyon híres férjét, aki – be kell látni – nem teljesen hülye. 

Fotó: MTI

Legalábbis vakok között a félszemű, de azzal a fél szemével jobban látni, mint bárki más a balliberális oldalon. El kell ismerni, hogy a nemzeti elkúró a legokosabb azon a térfélen, kenterbe veri az egészet a hiperliberális Fekete-Győrtől, egészen a szélsőséges Vona Gáborig. Arról ne is beszéljünk, hogy mennyivel több esze van, mint Karácsony Gergelynek, mert ez egy értelmetlen összehasonlítás lenne, persze hozzá kell tennünk, hogy az a fenenagy okosság ravaszságba, számításba csap át Gyurcsány fejében. 

Szóval Gyurcsány ül otthon a nagy magányában – Feri asszony Brüsszelben vizitál, ágál, protestál, gátol – és minden létező önfegyelmét magára eröltetve csendben marad, mint a hal a szatyorban. Maximum mosolyog, ami mondjuk a halálraítélt pontyok esetében nem szokás, de Feri most megengedheti magának és nem azért, mert az öregecskedő felesége – megidézve a klasszikust – Brüsszelben árulja a hazát és nem Pesten, hanem azért, mert minden úgy alakul a baloldalon, ahogyan azt ő eltervezte. 

Ehhez csak csendben kell maradnia és lássuk be jól csinálja. Bár korábban is ilyen jól hallgatott volna. 

Összeugrott mindenki mindenkivel az ellenzékben. Az MSZP-st szídja, sőt rendőrségi ügybe taszítja, a párbeszédes, a szocialista beszól a párbeszédesnek és a fideszes jelölt halála után a Jobbik, a Momentum, de még a DK is visszalépésre szólítja fel az MSZP-st, de az nem hátrál meg, megy egyedül a csatába, hogy az ellenfél nélküli diadalt ünnepelhesse majd. Vagyis a szövetség még él, de a parázs már izzik a hamu alatt és várhatóan október 13-án este lángba borítja majd a teljes baloldalt. 

De Gyurcsányt ez nem zavarja, hiszem ő ül otthon, mint az a bizonyos mosolygó ponty a szatyorban, de egyáltalán nincs halálraítélve.

Mondhatnánk rá, hogy ő lehet a balliberális turul, de ezen a jelzőn biztosan megsértődne. Már a turul. De tény, hogy tizenegynéhány éve úgy tűnt, hogy Gyurcsány Ferenc úgy tűnik el politika élvonalából, mint a szürke szamár, ehhez képest már kifelé evickél a ködből a nagy elkúró és önmagama megüresdett helyére egyesével rángatja be az úgynevezett haverjait, akik csak nevezve haverok, mert amúgy úgy tekint rájuk, mint az ellenségekre. 

Gyurcsány ül csendben és már élvezi a hasznot. Annak a hasznát, hogy tudatosan, vagy véletlenül, de sikerült megoldania, hogy hülyékkel vegye körbe magát a balliberális oldalon. Ezt olyannyira tökéletesre fejlesztette, hogy percek óta gondolkodom a klaviatúra felett, mert keresek a fejemben egy fejben erős baloldali politikust. Karácsony Lúzer Gergely ugye nem az, Hadházy Pókember Ákos végképp, Jakab Péter pláne nem, az MSZP-ből nem ugrik be senki – ennyit rólul –, míg Szabó Timea és Szél Bernadett azért ússza meg a minősítést, mert a szebbik nemhez tartoznak némileg. 

Hamarosan itt van október 13. és akkor majd jól vége lesz midennek, persze valahol éppen ezen a napon kezdődik majd az egész, Gyurcsány is kijön a nappalijából, talán még Feri asszonyt is hazarángatja Brüsszelből, áruljon egy kicsit itthon is hazát, beköszönt majd az új világ és május után ismét tőlük lesz hangos az ellenzék. Ehhez most semmi mást nem kell csinálni csak hallgatni és jól kifőzni a pokol konyhájában ezt az egészet. 

Gyurcsány hallgat. Bölcs ettől persze nem lesz, de a vakok között király igen. És ehhez csak csendben kell maradnia. Mondjuk, Isten tartsa meg a jó szokását!

3
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/84308/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-10-06 11:13:41
Ennek a jelenlegi magyar politikai palettának az a legelkeserítőbb oldala, hogy az úgynevezett baloldali gittegyletek körében még ma is a furcsány (tömegbelövető, notórius hazudozó, adócsaló, nyomott agyú) furkó ferkó az egyetlen, valóban karakteres figura.
Csak az a baj (kunhalmiul: bally), hogy a "hű fele-seggével", a feri nénivel együtt a meglévő - igen behatárolt számú - agytekervényeiket kizárólag az itthoni bomlasztásra, és a haza elárulására használják.
Furkó ferkó tehát olyan, amilyen, de a többi még nála is roggyantabb !!!
Egy év alatt lasszóval nem lehetne fogni köztük egyetlenegy, viszonylag értelmes, valamire használható embert.
Ez tisztán, és világosan meg is látszik a politikai palettán elfoglalt jelenlegi helyükön:
A bányászbéka valaga alatt egy arasszal helyezkednek el, de van remény, mert lehet ez még rosszabb is az október 13-ai választások után.
Válaszolok
éva 2019-10-06 09:22:48
Az Elk@ró vörös óriássá válása, sajnos a Momentum "fényességét" növeli. ( lásd EP-választás) EMBEREK! - ENNEK NEM ÍGY KELLENE LENNIE!!!!!
Válaszolok
kata 2019-10-05 13:14:20
Csak ott kerülhet porszem a gépezetbe, ha a többi párt tagsága nem akar ferenc fennhatósága alá kerülni, és a fejük fölött, a vezetőik által megkötött paktumot magukra nézve nem tartják betartandónak. Esetleg új pártokat szerveznek, kihagyva addigi vezetőiket. Hiszen mindenki tudja, hogy ferenc testvér a legelutasítottabb politikus, és mi lesz a beolvadás következménye. Remélem a nagy intrikus túlgondolta a dolgokat, és nem jön be a számítása.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?