Blogolj!

Messze száll a finn gerelye…


Lecsapott az ellenzéki vezérkar a Budapestre látogató finn miniszterelnökre. Olyanok voltak, mint a óvodások, akik kaptak az alkalmon, hogy sértettségükben árulkodjanak egy sort.

Az nem kérdés, hogy a finn kormány nem különösebben kedveli a magyart. Ennek ugye elsősorban világnézeti okai vannak: a liberális északiaknak nem jön be a magyarok illiberalizmusa. Nem is értik. Hivatalosan, legalábbis Dobrev Klára (Feri asszony) szerint Antii Rinne azért jött, hogy megtekintse, mi is ez a rendszer. 

Szóval Feri asszony, Karácsony Gergely (a lehallgatott), Tóth Bertalan (a jellegtelen) és Mesterházy Attila (a mosolygós) találkozott a finn miniszterelnökkel és telesírták az északi zsebkendőjét. Tudjuk a mantrát: diktatúta, nincs sajtószabadság. Ezúttal azonban Karácsony Gergely előállt egy nagy ötlettel. Az ország – nyilván a miénk –, kapjon büntetést, ha rosszalkodik, vagyis zárják el az uniós forrásokat és ezekre a városok pályázhassanak. 

Csodás elgondolás. Már ugye eleve az is, hogy az EU alkalmazzon szankciókat ellenünk, de az meg külön, hogy a városok kapjanak új szerepet. És akkor hogy lesz? A fideszes vezetésű települések bajban lesznek, a baloldaliak meg nem… – ez lehet az ötlet. 

Döbbenetes, hogy a magyar ellenzék csak erre képes. Semmi előremutató, semmi új gondolat, csak a saját hazánk belülről generált szégyenpadra ültetése. És csodálkoznak, hogy képtelenek választást nyerni. Vagy legalább szorossá tenni… 

Ahogy a klasszikus riporteri baki mondta korábban: messze száll a finn gerelye. Mindenki hangsúlyozza úgy, ahogy akarja. 

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/84143/pics/lead_800x600.png
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-10-03 16:45:36
Ami igaz, az igaz. Ezt a finn elnököt sem az eszéért szeretjük, de azért az se hallgassuk el, hogy ez a három "gyökkettő", aberrált, liberrált ökör még őt is alul tudja múlni.
Ennyi.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?