Blogolj!

Állati szexstopot hirdetnek a radikális vegánok


Megáll az ész: a kakasok szerintük folyamatosan megerőszakolják a tyúkokat, a horgászok pedig gyilkosok.

Fotó: pixabay.com

Az emberi hülyeségnek márpedig nincs határa. De tényleg. Döbbenet!

Friss sajtóhírek szerint egy radikális katalán vegán csoportosulás (Almas Veganas, azaz Vegán Lelkek) szélsőségesen agyament követelésekkel és húzásokkal hívta fel magára a figyelmet. Olyan extrém videókat posztolgatnak, melyekben például kevéssé akadémiai megalapozottságú értekezést folytatnak arról, hogy a horgászbot egy „gyilkos fegyver”, a horgászás pedig nem sport, hanem gyilkosság. (Naná!) Amúgy pedig téved, aki azt hiszi: a bolygó az embereké... 

Vagy itt van két, talán még „keményebb” felvétel, ahol azt magyarázzák: az erőszakosan hímsoviniszta kakasok nem kérik ki a csirkék beleegyezését a szaporodásba. Igen, jól értettétek, meghirdették az állati szexstopot – egészen pontosan felszabadítanák a tyukicákat a „szexrabszolgaság” alól.

A Gironában székelő ultravegánok különválasztották a kakasokat és a tojókat a saját állatmenhelyükön, mert

nem akarják, hogy „a tyúkokat megerőszakolják”;

szerintük ugyanis

„a csirkék nem akarnak mindig szexelni, és próbálnak menekülni, néha pedig meg is sérülnek a kakasok karmolásaitól”.

Arról persze nem szól a fáma, hogy megkérdezték-e szerencsétlen csirke hölgyeket, tényleg nem kérnek-e a kukorékolósabbik nem forró és buja, beható közeledéséből, vagy saját kútfőből merítették-e ezt a marhaságot, de talán mindegy is.

Amerikai és spanyol médiavisszhangok arra hívják fel a figyelmet, hogy amit az Almas Veganas csinál: az egyáltalán nem értelmes, és csak a környezetvédők ügyét nehezítik meg. (A klasszikust idézve: mi az, hogy, nagyon is!) Mások inkább viccnek fogják fel az egészet.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele: nekem inkább sírni volna kedvem ettől az állatságtól. Ez az őrület a legkevésbé sem mulatságos, inkább elkeserítően együgyű és ostoba, túlterjeszkedően és gyagyán antihumánus.

Ja, amúgy ha megállítjuk a világot, ezek nem akarnak véletlen kiszállni? Vagy legalább nem kellene őket különválasztani az értelmes emberektől, nehogy elferdült gondolatiságukkal megerőszakolják a józan többséget?

Címkék: állatvédő, vegán
2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/83920/pics/lead_800x600.jpg
állatvédő,vegán
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
haereticus 2019-09-25 13:35:35
Feljelentettem a Youtube-nál ezeket az állatkínzókat - borítékolom, hogy nem lesz hatása. A tojásokat a tojók szeme láttára törik össze! Ezzel ők ölnek állatokat és más állatokat pedig kínoznak ezzeé! Ezek nem emberek, hanem... Kívánom azt nekik, hogy tegyék azt velük a libsi vegánok, amit húsevőkkel akarnak tenni. Ők tényleg megérdemelnék.
Válaszolok
István 2019-09-24 19:32:36
Valaki szóljon ezeknek, hogy amit csinálnak NETTÓ ÁLLATKÍNZÁS ! Bűntethető - lenne a magyar törvények szerint !
A videón jól láthatóan a tömeges kakas együtt-tartás a felfokozott tesztoszteron , a túlzott libidó ( a "hölgyeknek" ezt a fogalmat majd magyarázza el valaki) miatt egymást sebzik halálra MERT EZ NEM TERMÉSZETES ! Értjük????!!! Ha a megszokott háremes tartás volna, akkor a kakas : tyúk arány kb. 1 : 10-12 ! Ezzel nem veszélyeztetnék a tyúkok épségét és a kakasok egészségét sem. Ugyanakkor a videóban világossá teszik, hogy amit tesznek arra e szituációban a kedvtelésből tartott állatotk tartásának szabályai az irányadók! Miért? Mert a tyúkokat és a kakasokat elválasztják, tehát szaporulatra nem tartanak igényt , ami szívük joga. Ez esetben a kakasokat ildomos lenne egyesével elhelyezni.( Esetemben én ezt a tepsiben tenném, de ha valaki vegán... Ő baja ! A tyúkok által így is úgy is megtojt tojást látványosan földhöz vagdosták, tehát a hasznosításukta mind húscsirke, mind tükörtojás formájában elutasították. Eredő: kedvtelés ! Erre magyarországon az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvényen túl (ez az alap) a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010 (II.26) Kormányrendelet az irányadó jogszabály.
// 1. § (1) E rendelet alkalmazási köre a kedvtelésből tartott állatok tartására és forgalmazására terjed ki.
(2) E rendelet alkalmazásában
a) kedvtelésből tartott állat: a rendszertani besorolásától függetlenül minden olyan állat, amelyet nem kizárólag tudományos kutatás, állati eredetű termék előállítása, igavonás, teherhordás, természetvédelem, géntartalék- védelem és - eb és macska kivételével - közcélú bemutatás céljából tartanak, tenyésztenek, forgalmaznak, továbbá az az állat, amelyet más kedvtelésből tartott állat táplálása céljából tartanak és szaporítanak, valamint a nem gazdasági céllal tartott haszonállat, és a vadászatra használt állat;
14. § (4) A kedvtelésből tartott állat tartási helyének olyan méretűnek kell lennie, hogy az állat fajára jellemző mozgási igényét ki tudja elégíteni. ...törekedni kell az olyan tartási módra, amely lehetővé teszi az állat kedve szerinti mozgását.
15. § (1) Az állatokat úgy kell tartani, hogy ne veszélyeztethessék más állatok..... biztonságát.
(2) ... csak akkor tarthatók együtt - az (1) bekezdésben leírtak figyelembevételével -, ha az állatok egymás testi épségét nem veszélyeztetik, az együtt-tartás idegi megterhelést egyik fajhoz tartozó egyed számára sem okoz, továbbá ha minden egyed rendelkezik olyan tartózkodási hellyel, ahol zavarás nélkül nyugalomban táplálkozhat és pihenhet. Agresszív viselkedésű állatokat tilos más állatokkal együtt tartani./
De nézzük meg az említett állatvédelmi tv.-t is.
//az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény
1. § E törvény célja, hogy elősegítse az állatvilág egyedeinek védelmét, fokozza az emberek felelősségtudatát az állatokkal való kíméletes bánásmód érdekében, valamint meghatározza az állatok védelmének alapvető szabályait.
A törvény hatálya
2. § E törvény hatálya kiterjed:
(1) a) a gazdasági haszon céljából tartott, igénybe vett állatokra;….h) a kedvtelésből tartott állatokra;… f) a mutatványos vagy bemutatási célra szolgáló állatokra;.......(megj.: a videón látott állatok a többi mellett leginkább e kategóriákat fedhetik le )
(2) E törvénynek az állat kíméletére, az állatkínzás és az állatkárosítás tilalmára, valamint a jó gazda gondosságára vonatkozó rendelkezéseit …..alkalmazni kell. …(felhívnám a figyelmet a "jó gazda gondossága" fogalomra, amit később részletezek !
3. § E törvény alkalmazásában:
1. állattartó: az állat tulajdonosa, illetve aki az állatot vagy az állatállományt gondozza, felügyeli;( megj.: tehát e szerint a hölgyek felelősek a tetteikért )
2. állat károsítása: az állat testi épségének, szervezetének, pszichikai állapotának vagy viselkedésének tartós, hátrányos megváltoztatása; ( megj.: a fenti tevékenység ezt a pontot egy az egyben megsérti !)
4. állatkínzás: az állat szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, vagy olyan hatást eredményező beavatkozás, bánásmód, valamint szükségleteinek olyan mértékű korlátozása, amely tartós félelmet vagy egészségkárosodást okozhat, …( megj.: vajon ki az aki azt állítja, hogy ez a természetellenes tartás és bánásmód nem okozott indokolatlan szenvedést az állatoknak, ezzel szenben a kakasok "cicerélése" mióta a világ fennáll természetes folyamat, ráadásul a peteleváláshoz is hozzájárul, ami ugye a szaporodás lényege. A hölgyeknek (?) ezt el kellene magyarázni. Megértenék?? )
7. beavatkozás az állaton: az állat fizikai, élettani vagy pszichikai állapotának megváltoztatása; (megj.: ez a beavatkozás teljességgel ellen megy a természetes folyamatoknak, a kakasok pszihikai állapotát a végletekig torzítja és a természetes verekedési hajlamukat veszélyesen felerősíti - ölnek ! Ez valakinek jó???)
8. jó gazda gondossága: az az emberi tevékenység, amely arra irányul, hogy az állat számára olyan életkörülményeket biztosítson, amely az annak fajára, fajtájára és nemére, korára jellemző fizikai, élettani, tenyésztési és etológiai sajátosságainak, egészségi állapotának megfelel, tartási, takarmányozási igényeit kielégíti (elhelyezés, táplálás, gyógykezelés, tisztán tartás, nyugalom, gondozás, kiképzés, nevelés, felügyelet) (megj.: ehhez nem tudok hozzátenni, aki normális az a természetest normálisnak tartja, ami a "hölgyeknek természetellenesnek tűnik, mert nekik az , az a természetben a fajfenntartás. Ezt torzítják Ők );
9. állatkísérlet: állat kísérleti, oktatási vagy egyéb tudományos célból való - akár ismert, akár ismeretlen kimenetelű, akár invazív, akár nem invazív - felhasználása, amely az állatnak a helyes állatorvosi gyakorlat szerint kivitelezett tűszúrás által okozottal egyenértékű vagy annál magasabb szintű fájdalmat, szenvedést, kínt vagy maradandó károsodást okozhat, beleértve bármely olyan tevékenységet, amely állat születését - beleértve a kikelést - eredményezi ilyen körülmények közé, valamint az ilyen állapotot eredményező géntechnológiailag módosított fajtavonalak létrehozását és fenntartását; az állat ilyen felhasználása akkor is kísérletnek minősül, ha a fájdalom, szenvedés, kín vagy maradandó károsodás kiküszöbölése céljából érzéstelenítést, fájdalomcsillapítást vagy egyéb módszert sikeresen alkalmaznak; nem minősül állatkísérletnek a nem kísérleti jellegű, mezőgazdasági vagy állatorvosi tevékenység, illetve az állatok leölésének vagy megjelölésének a természettudományok által elfogadott korszerű, kevéssé fájdalmasnak tartott módszereinek alkalmazása, valamint az állatnak kizárólag a szervei vagy szövetei felhasználása céljából történő leölése; (megj.: ha ez a tartási mód nem megalapozott, nem elismert és biztonságos akkor tiltott állatkísérletként is felfogható !!)

Az állat tartásának általános szabályai
4. § (1) Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni. ( megj.: ez a tartás minden csak nem gondos)
(2) Az állat életfeltételeinek kialakításánál tekintettel kell lenni korára, nemére és élettani állapotára. Biztosítani kell az egymásra veszélyt jelentő, egymást nyugtalanító állatok elkülönített tartását. ( Ildikó ! Mondjam még?)
(3) Az állattartónak gondoskodnia kell az állat igényeinek megfelelő rendszeres, de legalább napi egyszeri ellenőrzéséről. ( Hölgyeim! Hol voltak, mikor a kakasok vérre mentek???)
5. § (1) Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, …..
(3) A szabadban tartott állatok számára - azok természetes viselkedését is figyelembe véve - biztosítani kell olyan területet, illetve létesítményt, ahol azok veszély esetén, valamint az időjárás káros hatásaival és az egészségre ártalmas hatásokkal szemben védelmet találnak.

6. § (1) * Az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, az állatot károsítani, így különösen az állatot nem szabad:
….
f) természetellenes és önpusztító tevékenységre szoktatni.
7. § (1) Tilos az állat fizikai, pszichikai állapotának olyan megterhelése, küzdelemre késztetése egy másik állattal … amely sérülést vagy halált okozhat (a továbbiakban együtt: állatviadal). …( megj.: a kakasok ilyen szakszerűtlen tartása előre látható módon viaskodáshoz vezet )
Végül , ha mégis vágóállatok lennnek: A vágóállat tartása és kímélete

14. § (2) A fajából, neméből, életkorából adódóan, vagy egyéb okból egymással szemben ellenségesen viselkedő állatokat egymástól el kell különíteni.

Nyugdíjas, de korábban hatósági állatorvosként elítélem a felelőtlen, egyoldalú és szakszerűtlen beavatkozást a természet rendjébe !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?