Blogolj!

Márki-Zay Péter újabb milliókat szedett ki a város zsebéből


Újabb remek húzás a hódmezővásárhelyi mestertolvajtól polgármestertől. Merthogy két szabálytalan informatikai szerződés miatt is elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt.

A döntések szerint a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal a Cyber Services Zrt-vel és a VIAT Vállalati Informatika, Auditálás és Tanácsadás Kft-vel kötött szerződéseknél jogtalanul mellőzte a közbeszerzési eljárást, a hatóság ezért összesen 13 millió forint bírságot szabott ki, és semmissé tette az érintett megállapodásokat.

A döntések szerint az önkormányzat tavaly december 5-én, illetve idén április 1-jén kötött vállalkozói keretszerződést kibervédelmi és információbiztonsági szakértői szolgáltatásokra. A keretszerződésekhez kapcsolódva eseti megállapodásokban rögzítették az elvégzendő feladatokat és a díjazást. Mint mindjárt kiderül, sokba lesz a városnak a polgármester úr paranoiája. Minden tekintetben.

A cégek feladata volt a többi közt az önkormányzat informatikai rendszerével kapcsolatos szakértői munka elvégzése, az incidensekre való reagálás, valamint információ biztonsági felelős biztosítása a megrendelő számára. Ezt még el is tudnánk fogadni. Viszont a megállapodás értelmében ezért a cégeket szakértői munkanaponként nettó 150, illetve 120 ezer forintos díjazás illette meg.

És innen kezdődnek az igazi bajok. A jogszabályok szerint a határozatlan idejű szerződéssel megrendelt szolgáltatás becsült értéke - amely alapján eldönthető szükséges-e közbeszerzés kiírása - a havi ellenszolgáltatás 48-szorosa.

A hatóság pedig fogta a számológépét, és kalkulált. Az önkormányzat által a saját honlapján nyilvánosságra hozott adatok alapján pedig az jött ki, hogy az egyik cégnél az 59,4 millió, a másiknál 36,68 millió forintos érték jön ki. Ez pedig jelentősen több a közbeszerzési eljárást kötelezővé tevő 15 millió forintos határnak. Így az önkormányzat jogsértően mellőzte a közbeszerzési eljárást.

Ebből is látszik, mekkora ember MZP. Mit neki közbeszerzés? Mit neki szabályok? Vagy csak matekból nem jó? Mert a zászlókat nem ismeri, ezt már tudjuk.

Márki-Zaynak még a zászlaja sem áll jól

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Úgy tűnik, nagyon nem a materialista kereszténynek áll a zászló. Vagy - ahogy a rosszmájúak állítják - Karigeritől tanulta a földrajzot. Nemhogy a szeme, de még a zászlaja sem áll jól. Márki-Zay Péternek, Hódmezővásárhely hazudós (a bíróság által háromszor jogerősen elítélt) materialista keresztény országjáró városvezetőjének bizony meggyűlik a baja nemzeti lobogónkkal.

A vége most az lett, hogy a hatóság a jogsértést súlyosnak ítélte, mivel az a közpénzek átlátható felhasználásának törvényi célját hiúsította meg.

A közbeszerzés jogtalan mellőzése miatt a hatóság 4, illetve 2,5 millió forintos bírságot szabott ki az önkormányzatra. A szabálytalan szerződéseket a hatóság semmisnek nyilvánította, érvénytelenség miatt további 4, illetve 2,5 millió forintos bírságot szabott ki, megállapítva, hogy a jogsértés nem reparálható.

Persze a polgármester úr majd zsigerből azt állítja, ez politikai támadás, pedig a dolog rém egyszerű. A szabály, az szabály. Ami még rá is vonatkozik.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/83621/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-09-15 23:15:34
Rövid hozzászólásaim:
1./ Az un. baloldali hazugsággyár mindez idáig azzal harsogta tele a hazai média összes felületét, hogy ez a balfácán márki (takarodj már ki !!!!) a világ legokosabb, legügyesebb polgármestere.
2./ Nála nyilván csak egy okosabb van, a "ro-botka", akihez ennek a "gyökkettő" zaynak az első útja vezetett.
3./ Nem esküszöm meg rá, de én úgy emlékszem, hogy a jegyzőt is a ro-botka importálta oda, ennek az együgyű márkinak a "segítésére".
4./ Minapi hír, hogy "valakik" az ország legjobb alpolgármesterének választották ennek a gügye zaynak a "csapatából" a Kiss Andrea nevezetű, hótkomcsi idétlent !!!
Ennyit a jelenlegi hódmezővásárhelyi (és a vele szoros kapcsolatot ápoló szegedi) viszonyokról !!!
Válaszolok
kata 2019-09-15 21:51:42
Ez egy csaló, szélhámos. Én már régen írtam, hogy a polgármesterséget csak ugródeszkának használja az országos politikai életbe való bekerülésért. A városával semmit nem törődik, csak járkál az országban, mint zsidóban a fájdalom. Én csak azt nem értem, hol van a jegyző? Mert ő azért van, ha a polgármester hülye, a fejére koppintson! Ja, vagy a jegyző is az ő embere! Akkor mindketten viseljék a felelősséget! Szánalmas pojáca! Ezért kár volt hazajönni Kanadából. Jobb lett volna, ha ott marad, és nem rontja itt a közéletet.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?