Blogolj!

Homoszexuálisból heteró? Le a liberális diktatúrával!

Pintér M. Lajos

Az M5 határozott és harcos közszolgálatisággal állt a küzdelem élére. Parázs vitát rendezett a segítő terápiára éhes melegek jogait képviselők és a mindenáron LMBTQ-lobbi képviselői között, ami még akkor is rendkívül érdekes és hasznos volt, ha a másság jogvédőiről láthatóan leperegnek az észérvek.

Illusztráció: pixabay.com

Erőszakos és ellentmondást nem tűrő liberális vélemény- és ízlésdiktatúra állja útját annak, hogy a lelki válsággal küzdő, melegségüktől szabadulni akaró homoszexuálisok Magyarországon szabadon vehessenek részt olyan pszichoterápiás foglalkozásokon, melyek segítségével megváltozik a szexuális irányultságuk

– mondta meg a tutit az M5 Ez itt a kérdés című műsorának szeptember 11-i adásában Hodász András katolikus pap.

Az MTVA kulturális csatornája nem először rendezett vitát a melegségről, illetve arról, hogy miután a tudomány jelenlegi állása szerint a homoszexualitás nem veleszületett jegy, igenis léteznek olyan terápiák, melyek segíthetnek azokon, akik szabadulnának tőle. Az M5 a határozott, harcos, elkötelezett és valódi közszolgálatiság jegyében állt a harc élére – éppen a másság érdekében. Mert úgy tűnik, ez esetben – is – a szexuális kisebbség érdekeit nem a talán még kevéssé elfogadó többségi társadalomtól, hanem a kisebbség nevében öncélúan ordibáló lobbistáktól kell megvédeni. Ezúttal sem kerülgették a forró kását: nevükön nevezték a dolgokat.

Liberális körökben hisztérikus fogadtatásra talált a korábbi adás, amelyben azt a kérdést boncolgattuk, ki és hogyan nyújthat segítséget azoknak, akik a saját nemükhöz vonzódnak, de nem kívánják tovább homoszexuálisként élni az életüket. Most egy a Science című tudományos lapban közölt friss kutatás kapcsán tértek vissza a témára, amely szerint nem létezik „meleggén”, vagyis továbbra sincs bizonyíték a homoszexualitás veleszületettségére. Ugyanis míg a genetikai markerek legfeljebb 1 százalékban játszanak szerepet a homoszexuális viselkedésben, döntő fontossággal bír ezzel szemben a környezet, a neveltetés és a személyiség szerepe. De ha már nem a természet dönt, tényleg: kinek és minek a közreműködésével, hogyan szabadulhat melegségétől az, akit ez zavar, aki normális, heteroszexuális életet és családot szeretne? Hodász András atyával és Szilvay Gergellyel, a Mandiner főmunkatársával az LMBTQ-képviselet Háttér Társaság ügyvivője, Dombos Tamás ütköztette érveit.

A parázs vitában Dombosról persze leginkább leperegtek az észérvek, ami igazolta Hodász atya konzekvenciáját:

Magyarországon továbbra is a liberális és az LMBTQ-lobbi a legnagyobb gátja annak, hogy nyíltan segítségért fordulhassanak a melegek, illetve pszichológusok, pszichiáterek szabadon felvállalhassanak ilyen jellegű terápiákat.

Hiába ugyanis a tudományos kutatások és az empirikus tapasztalatok, Dombos és (elv)társai továbbra is kvázi sarlatánságnak, vallási alapú kuruzslásnak bélyegzik ezeket az eljárásokat. Az LMBTQ-lobbista szerint ugyan nem kizárt, hogy a terápiák egy része „használ”, de nem a szexuális irányultságot változtatják meg, maximum a viselkedést befolyásolják egy picit, és egyáltalán azért nyújtanak némi boldogságot, mert foglalkoznak az érintettek traumáival. Dombost nem lehetett eltéríteni attól a fixa ideájától sem, hogy az érintettek többsége szülői és családi nyomásra fordul szakemberhez, nem saját elhatározásra. Abból sem engedett, hogy szerintük az ilyen jellegű terápiák azért is károsak, mert az abban részt vevők többsége súlyos öngyilkossági késztetéssel szembesül, ötödük konkrétan öngyilkosságot követ el.

Hodász atya és Szilvay Gergely persze lerántották a leplet a csúsztatásokról. Rámutattak, Magyarországon is az a valós helyzet, hogy

óriási igény lenne a szexuális irányultságot valóban, érdemben megváltoztatni képes, neves nemzetközi szakemberek által is hatékonynak elismert, tudományosan igazolt pszichoterápiára, már ha az ellenoldali lobbi nem akadályozná meg azt is, hogy egyáltalán beszéljünk a kérdésről.

De – mint kiderült – az LMBTQ-aktivisták jelenleg még azt is megtorpedózzák, hogy például az ELTE könyvtárában(!) elérhető legyen a téma egyik első számú szakértője, Joseph Nicolosi vonatkozó szakkönyve (melyet – nyilván a korlátlan szabadság jegyében – a webes áruházak is vonakodnak terjeszteni), a témában szervezett tudományos tanácskozásokat pedig egyenesen „széttrollkodják”.

Ezzel pedig éppen a melegségüktől szabadulni akaró homoszexuálisoknak ártanak, ugyanis – mint a katolikus pap bemutatta – egy egészen friss felmérés szerint a pszichoterápia nem áltudományos átnevelőtábor, hanem tudományosan és tapasztalati úton is igazolt, hasznos segítő módszer. Az esetek 68(!) százalékában – az egyéntől és a helyzettől függő időtávon belül – elmozdulást biztosít a homoszexuális irányultságtól és viselkedéstől, ráadásul 0, azaz nulla százalékban jár együtt negatív érzésekkel. A katolikus egyház közvetítő tevékenysége, benne Hodász atya saját praxisa a bizonyíték rá: Magyarországon is szabad akaratukból, önálló elhatározásból fordulnának szakemberhez, segítséghez az érintettek.

Már ha a liberális véleményterroristák és az öncélú LMBTQ-jogvédők hagynák, hogy szabadon döntsenek nemiségükről, bátran változtassák szexuális irányultságukat.

Engedjék szabadulni melegségétől, akit ez zavar, és aki a hagyományos családmodell keretében élné életét!

A félreértelmezett és brutálisan túlterjeszkedő szabadosságból fakadó erőszak ez esetben is zsákutca – ráadásul pont azoknak árt, akinek a nevében (hamisan) szivárványos zászlókat lobogtatnak...

Címkék: homoszexualitás
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/83529/pics/lead_800x600.jpg
homoszexualitás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?