Blogolj!

Az index is le van… 


Csodálatos, hirtelen gyorsan kiderült, hogy kiben van kádári nosztalgia, kinek csordul ki a könny a szeméből november 7. közeledtével, vagy amikor eszébe jut a május 1-i felvonulás.

Orbán Viktor lángosozott Kötcsén. A miniszterelnök posztolt is egy képet az oldalára, amikor két csinos hölgytől átvette az ételt és azt írta a fotóhoz, hogy „Két forint a forró a lángos…”

Mi jut erről eszébe az indexnek? Egy 1956 utáni mondóka, amely a kolléga szerint így hangzott: Két forint a forró lángos – éljen soká Kádár János. A függetlenobjektívpártatlan index mindjárt írt is egy rövidet, amiben felszólít arra, hogy éltessük Kádár Jánost, a hazaáruló büdöskommunista tömeggyilkost. 

Mert szerintük a mondóka úgy van, ahogy fentebb idézték. Vagy esetleg a második sora ilyen: bajnok lett a Ferencváros. 

Egy verziót, a valóst kifelejtik: Két forint a forró lángos – le van szarva Kádár János. 

Ennek a valóságtartalmát támasztja alá, hogy maga a függetlenobjektív portál az alábbi cikket közölte tavaly: 

Egy forint a krumplis lángos, le van szarva Kádár János?

Én csak a Burzsoá nyugdíjasok miatt ismertem eddig a Kádár-rendszer és a lángos fejlődéstörténetének közös metszetét, Majtényi György azonban végre tudományosan is feltárta a krumplis lángos vándormotívumát. A történész Kádár-kor társadalmáról szóló könyvének címe (Egy forint a krumplis lángos) valós bírósági ügyre utal: H.

Mindenesetre kádári nosztalgiával vádolni Orbán Viktort, vagy a jelenlegi kormányt elég nagy baromság. De végülis mondhatjuk, hogy le van szarva…

1
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/83374/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Erzsébet 2019-09-08 19:29:20
500,-Ft havi kezdőfizetés 2,-Ft a lángos, 1,50 egy liter tej, 30 fillér egy skatulya gyufa...…… Ezekre pontosan emlékszem, mert így kezdem az önállóságot. Kádár semmit sem fizetett az ebédjéért, az hivatalból járt neki, akárcsak Ceausescunak az aranybili, ha éppen arra áhitozott.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?