Blogolj!

Illegális tanévnyitók! Totális elmebaj!


Egy szülőket tömörítő (mennyit?) szervezet szerint lényegében minden tanévnyitó illegális az állami iskolákban.

ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, tanévnyitó ünnepség az udvaron – 1960 (Fotó: Fortepan / Nagy Gyula)

Szépemlékű osztályfőnököm, Fodor István tanár úr jut eszembe, aki minden szülői értekezlet utáni napon azzal kezdte az órát, hogy nálunk csak a szüleinkkel van több probléma. Nyilván viccelt, de minden humornak van valami igazságtartalma. Ha az ember elolvassa a FŐSZEGY (bocsánat, de már a néven is órák óta röhögök és Kazal Lászlót látom magam előtt, ahogy remegő hangon mondja egy kabarétréfában, hogy neki nincs egy gramm szügye sem…) közleményét a tanév kezdéssel kapcsolatban. 

Szóval itt van ez a FŐSZEGY (nem „al”, hanem „fő”), amelynek egy tagja biztosan van: Keszei Sándor sajtószóvivő. Az ő neve szerepel több alkalommal is a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (ez a FŐDSZEGY) közleményei felett. A legfrissebb az, amely szerint illegálisak az iskolai tanévnyitók. 

Nézzük, hogy miközben a közlemény fogalmazója, nyilván az elgurult pirula után kutatott, miket írt bele a számítógépébe. 

Megrövidítik a nyári szünetet! – áll a kiáltvány elején. Mert van olyan iskola, amelyik már augusztus 29-én, 30-án, 31-én, vagy esetleg szeptember 1-jén berendeli a tanulóit tanévnyitó ünnepségre. Ezzel pedig elérik azt, hogy az augusztus végén, olcsóbban nyaraló családokat hazarángajták a Balaton partról. Márpedig a SZÜGY, bocsánat SZEGY szerint ez jogszabálysértés,  mert

a Tanév rendjében meghatározottaktól indokolatlanul eltér, és a szülők és gyermekeik érdekeivel ellentétesen berendeli őket tanévkezdés előtt az iskolába. Meghosszabbítják a tanévet!

Ne! Ne fogja a fejét, nincs még vége, mert szeptember 2-án, vagyis az első tanítási napon sem lehet évnyitót tartani! 

A tanítási év első napján (szeptember 2. hétfőn), tanítási időben sem lehet tanévnyitót tartani. Tanítási napon tanítani kell, nem ünnepelni!

A betyárját neki!!! A SZEGY szerint a rendezvény amúgy sem lehet kötelező, még akkor sem, ha benne van a dokumentumokban, hogy évnyitó szokott lenni. És most figyeljen, íme egy óriási mondat, amitől már tényleg vinnyogva kell röhögni:

Jobb iskolákban nem terhelik a tanulókat és a pedagógusokat felesleges szónoklatokkal és fenyegetésekkel.

Ez olyan fontos mondat, hogy két sorral lentebb megismétlik. A probléma az, hogy ezek szerint több nemzedék nőtt fel rosszabb iskolákban. Azt nem teljesen értem, hogy mit jelent a közleményben a tanévnyitókon elhangzó fenyegetés, mert voltam már pár ilyen rendezvényen, de senkit sem riogattak még semmivel, már persze azon kívül, hogy tanulni kell. 

A SZEGY-nek még azzal is baja van ám, hogy a nyári szünet utolsó napjaiban berendelik az iskolák a gyerekeket/szüleiket a tankönyvekért. SZEMETEK!!! Azt nem írják a közleményben, hogy mikor kellene kiosztani a könyveket. Mert ugye vélhetően ezt sem lehet tanítási órákon megtenni, mert az ugye nem az oktatás része. 

Szóval drága Fodor tanár úrnak úgy tűnik igaza volt. Ebben is. 

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/82993/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2019-08-30 21:10:45
Ezt nem hiszem el! Van még valami, amibe ne tudnának belekötni ezek a megfáradt agyú kretének? Az egyik szerint a nyaralást meg kell szakítani, a másik szerint 4.000.000 ember nem tud nyaralni menni! Döntsék már el egymás között, hogy melyik, mikor, mit hazudik! Minden normális ember tudja, hogy minden évben van tanévnyitó, amit minden normális ember szó nélkül tudomásul vesz, mert ez így megy már emberemlékezet óta. Azt is tudja mindenki, hogy a tanítás megkezdése előtt kell a tankönyvekért befáradni az iskolába, ami ráadásul egyre több gyereknek ingyen jár. Ezek a nyomorult "szegyes" szülők nem érdemlik meg, hogy süssön rájuk a nap. Mert minél többet kapnak, annál többet panaszkodnak! Vonuljanak ki egy másik országba, ahol mindig minden rendben van, ne rontsák itt tovább a levegőt!
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-08-30 15:06:48
Kíváncsi lennék, hogy hány apától lett ilyen (kunhalmiul: íjjen) okostojás ez a "gyökkettő" buznyák!
Én azért abban bízom, hogy akármennyi begyepesedett agyú barommal is vagyunk körülvéve kis hazánkban, azért a világ - alapvetően - mégiscsak normális !!!!
Vagy nem ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?