Blogolj!

A csehek tudnak valamit – ők is imádják Orbánt


Csak a szlovák államelnök és a pápa veszi fel vele a versenyt, Merkel, Macron, Trump és Putyin a fasorban sincs!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Több mint figyelemreméltó: dobogós helyre száguldott a magyar miniszterelnök a csehek rangsorában! Vagyis V4-es barátaink – ezúton is tisztelet nekik –

nemcsak ismerik, hanem még inkább elismerik Orbán Viktor életpályáját, munkásságát, politikáját, államférfiúi krédóját, európai jelentőségű teljesítményét, vízióit.

A teljesség igénye nélkül: az illegális bevándorlás elleni összeurópai harcát, a nemzetállamok szuverenitásának védelmében mutatott szívósságát, a Közép-Kelet-Európa súlyának, versenyképességének növeléséért tett erőfeszítéséit, az illiberális-nemzeti-kereszténydemokrata szemléletű, családközpontú rendszer felépítésében szerzett érdemeit.

A prágai STEM közvélemény-kutató intézet által ismertetett, júniusban készített országos felmérés szerint a külföldi személyiségek közül egyébként a csehek Zuzana Caputová szlovák államfő személyiségét és tevékenységét értékelik a legjobban, akit Ferenc pápa és Orbán Viktor követ a listán. Az érmesek közül Caputová személyiségét és munkáját a megkérdezettek 71 százaléka, Ferenc pápáét 63 százaléka, míg Orbánét 48 százaléka értékelte pozitívan!

Futottak még Theresa May akkori brit kormányfő (47), Emmanuel Macron francia elnök (40), Vlagyimir Putyin orosz elnök (36), Jaroslaw Kaczynski volt lengyel kormányfő (35), Angela Merkel német kancellár (25), Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke (24), Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (24) és Hszi Csin-ping kínai elnök 18 százalékos pozitív értékeléssel.

Ugyanígy nagyszerű visszajelzés, hogy az egyes politikusok, illetve közéleti személyiségek közül Caputová tevékenységét a megkérdezettek mindössze 14 százaléka értékelte rossznak, a második helyre befutó Ferenc pápáét 27 százalékuk, az e tekintetben is bronzos Orbánét pedig csak 29 százalék. A lista többi szereplője ennél jóval kedvezőtlenebb értékelést kapott.

A csehek bizony tényleg tudnak valamit, már ami Orbán Viktort illeti. A magyar miniszterelnök esetében pedig külön szerencse, hogy úgy tűnik, nemcsak külhonban, de saját hazájában is lehet próféta.

2
https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/82283/pics/lead_800x600.jpg
Csehország,Orbán Viktor,v4
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-08-10 15:44:26
Talán nem véletlen az, hogy "úri körökben" már régóta mondogatják, előbb - utóbb egyre többen mondják ki itthon és külföldön is:
Orbán Viktor a XXI. század elejének legnagyobb formátumú politikusa Európában, de lehet, nem csak itt !!!!
Elérkezett az idő, hogy mára már a csehek is kimondták. Jól van ez így.
Az ellentábor ökörségeivel meg nem kell foglalkozni egy percig sem, mert - ahogyan "nagy bölcsen" mondani szoktam volt - a Teremtő majd idővel rendet rak mindenütt !!!! És - higgyük el - az is jó lesz úgy !!!!
Válaszolok
kata 2019-08-09 20:20:16
Egyre többen ismerik el Orbán Viktor emberi és politikusi nagyságát, látják munkájának pozitív eredményeit. Egyes európai bérencek persze kézzel-lábbal ágálnak ellene, mert álságos terveik útjában áll, és ezt még ki is mondja. Valamint a mi itthoni kerékkötőink vannak megőrülve, mivel tudják,hogy személye a garancia, hogy nem kerülhetnek a hatalomba, és a pénzeszsák közelébe. Ezért bujkálnak álcivil szervezetek mögé választáskor, hátha a buta nép beveszi, hogy ők függetlenek. Az a szerencse, hogy egyre többen látják, hogy mi a különbség a ballibsi kormányzás és a jobboldali intézkedések között. Vannak, és mindig lesznek elvakult ballibsik, akik a jólét ellen szavaznak, de mi vagyunk többségben, és remélem, maradunk is!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?