Blogolj!

Egy kislány halálából kovácsolnának tőkét a román politikusok

MadMax

Romániában meggyilkoltak egy 15 éves kislányt. Forrnak az indulatok, tombol a szigor, fejek hullanak. Csak kicsit későn.

Az indulatok a rendőrök által elkövetett ballépések sokasága miatt hágtak a tetőfokukra. Felsorolni is nehéz mennyi baklövést követett el a Politia, hiszen az áldozat háromszor telefonált a segélyhívónak – akik szintén nem vizsgáztak túl jól -, mert nem tudták meghatározni honnan jelentkezett, emiatt rossz helyen keresték. Amikor meg jó helyen, akkor nem léptek, és három órán át hallgatták a lány sikolyait, a behatolási engedélyre várva. Bár ez utóbbit az ügyészek cáfolják, de tény, a rendőrök reggel hatig vártak a házkutatási parancsra. Tehát senki nem tudja ki a hibás, de az biztos, túl sokan hibáztak, viszont mindenki mossa kezeit.

A román rendőrség feje, Ioan Buda már repült is, az Olt megyei rendőr főkapitány-helyettes és az alprefektus szintén, de a kormányfő asszony az Olt megyei prefektust is nagy valószínűséggel elbocsátja.

Azóta a gyilkos bevallotta, hogy nem a most elrabolt lány volt az első áldozata, korábban egy 18 évest is meggyilkolt, és mindkettejüket meg is erőszakolta.

Ezek már önmagukban is mind elég borzasztóak és felháborítóak, de a román politikai elit képes volt rátenni egy lapáttal. Ugyanis ez a sok nyomorult próbál előnyt kovácsolni a 15 éves Alexandra Măceşanu halálából.

Románia miniszterelnök asszonya Viorica Dăncilă a gyilkosság hallatán abbahagyta kampánykörútját és Bukarestbe utazott, felmérni a helyzetet, de első dolga volt felkérni a politikai pártokat, ne használják fel a borzalmas mészárlást politikai, választási célokra. Ismeri a román politikát és a kollégákat. Ő maga jó példával járt elől: kijelentette, hogy pártja, a Szociáldemokrata Párt (PSD) augusztus 3-ára tervezett kongresszusát elhalasztják.

De nem valószínű, hogy a többi politikai pártot meghatja a kérés. Jó román szokás szerint úgyis arra használják fel a tragédiát, hogy minél nagyobbat rúgjanak ellenfeleiken.

Csütörtökön 11 óra 06 perc és 25 másodperckor a kislány első hívása megérkezett a 112-es vonalon, másnap reggel hatkor a rendőrök végre odaértek. Későn. A rendőr és a segélyhívó nem keveset bénázott, az ügyészek késlekedtek. Ők is mind hibásak a 15 éves lány halálában, de a román politikusok ezt most kampánycélokra használják. A gusztustalanság netovábbja.

https://ezatuti.blogstar.hu/./pages/ezatuti/contents/blog/81850/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?